Sovit ordentligt i helgen

 2 dagars ledighet känns just nu som minst 4. Rätt skönt faktisk. Den enkla förklaringen till varför det känns som om jag har varit mycket ledig är väl att jag bara har varit hemma i helgen. Jag har sovit 12-14 timmar och under min vakna tid har jag mest slappat och tagit det lugnt innanför hemmets väggar.  
 
Annars har jag ju den senste tiden varit ute en del på just mina lediga helger. Jag har väl inte haft något helt sjukt festande eller så, men jag har varit ute. Slappat med  några kompisar på något "ute-place" där det finns dricka att köpa och musik att lyssna på. Det blir ju hela natten till tidigt på morgonen, ni fattar väl hur det kan vara. Även om jag tar det ganska lugnt så känns det som inte riktigt alla mina kroppsdelar är som de  ska vara dagen efter. Jag känner mig alltid helt tom och väldigt mörbultad efter att ha varit vaken under natten, spelar ingen roll vad jag gör. Under natten ska man sova och inget annat. Så känner jag i alla fall.
 
Samma känsla av tomhet och mörbultad kropp har jag också efter nattjobb. Dagen efter orkar man knappt koka ett ägg. Tänker ibland på dom som jobbar mycket nätter. Jag tror inte jag vill byta. Jag är nöjd med att bara jobba en natt ibland. På natten är det bätre att sova, fast ibland har det nog varit värt att hålla sig vaken om natten också. Det måste jag väl erkänna.
 
Men i alla fall. Denna helgen har jag bara varit hemma och om natten har jag sovit ordentligt. Jag har ju sagt att jag sak tagga ner och inte greja och göra för mycket från tidig morgon till sen kväll och hela natten. Är man hemma och sover 12-14 timmar per dygn  så har jag ju taggad ner mot hur det har varit förut. Jag vill inte göra så mycket annat just nu. Jobba på får man ju göra, men sanrt blir jag ledig ganska mycket igen. Det kommer snart en vecka där jag bara jobbar 2 dagar och är ledig 5, på en och samma vecka. Rätt "soft" ju. Jag har inte tänkt att göra något speciellt när jag blir så mycket ledig. . Jag vill bara ta hand om mig själv på det sätt som jag tror är bäst för mig.  Allt för att jag ska må så bra som möjligt och inte sabba den känslan jag nu har av att jag känner mig pigg och fräsch.
 
En annan sak om den helgen som jag kan skratta åt nu men som inte var så rolig när det inträffade var när jag lagde min mat. Igår blev jag så arg! Jag misslyckades väl typ 5 gånger med min mat. Jag kastade mat och började om, men inget funka. Jag gjorde inte samma fel varje gång utan, men misslyckades gjorde jag i alla fall.
 
Jag försöker tänka att om jag bara gör nya försök med matlagningen så kommer jag ju tillsut att lyckas med något och då kan jag ju sätta mig och äta som är tanken från början. Men man har ju inte hur mycket tålamod som helst. Nu har jag pga av alla misslyckanden i köket fastnat i lite  tankar om att jag fan inte ska laga så mycket mat hemma mer. Bättre att gå ut och hämta för då misslyckas jag ju inte, tänker jag. Men jag vill ju få detta funka nu när jag har ett så fint kök att laga mat i. Någon gång lär jag väl mig att behärska mina bra grejer som jag har i köket. Det är ju inte så svårt egentligen.
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE