Hamilton-feber !

Man kan nog säga att de är lite Hamilton-feber hemma hos Danne just nu. Jag håller ju på och läser boken "INGENMANS LAND"
Dessutom sitter jag och tittar på den ena DVD skivan efter den andra ur min Hamilton DVD-BOX !




De jag gillar med filmerna är att dom är mer verklighets trogna och realistiska jämfört med tex polisseriena och filmerna Beck och Wallander. Vissa händelser i både böckerna och filmerna har hänt. En del har aldrig hänt, men de skulle mycket väl kunna hända. En hel del har inte hänt ännu, men risken finns eller chansen, möjligheten, vilket ni vill. Ibland vet man inte riktigt vad som är verklighet och fantasi. Ibland flyter allt samman. 

I boxen finns fyra stycken  långfilmer och en TV-serie.











Långfilmerna TÄCKNAMN COQROUGE och DEN DEMOKRATISKE TERRORISTEN är vanliga långfilmer. FIENDENS FIENDE är en spion-serie.

Med spioner så förhåller de sig så att andra länder har spioner, men de har inte vi. Vi har underrättelseofficerare De är bara de att så säger alla, precis som när man talar om egna barn och andras ungar.
De svenska spioneriet som främmande makt skulle säga, eller underrättelsetjänsten som vi själva säger är indelade i en mängd olika  verksamheter. De mesta av de där fattar man ingenting av. Men de finns en mycket hemlig avdelning som förr kallades IB, men av olika skäl bytte de namn till SSI. Om de heter något annat nu de vet jag inte, men de spelar ingen roll. Jag kallar de SSI. SSI jobbar med något som man kallar operationer på fältet. Dom svenka män och kvinnor som jobbar med operationer på fältet befinner sig i en situtaion som innebär att dom inte bara riskerar att åka fast utomlands, utan om dom åker fast så kommer den Svenska staten att förneka varje kännedom om deras arbetsuppgifter och anställning. Detta har hänt i Sverige i verkligheten. De har ochså hänt i andra länder.

Detta handlar denna TV serie mycket om. Den handlar också om hur den millitära underrättlsetjänsten med sin verksamhet då och då oundvikligen hamnar i konflikt med Säpo som också är ett hemligt organ inom polisen. De handlar också mycket om hur en högt uppsatt källa inom säkerhetspolisen läcker ut falsk information till lätt lurade journalister. En del likheter med verkligheten i denna serie och helt avsiktliga. De syns tydligt. Andra är bara tillfälliga och en del har inte hänt än. Ibland vet man inte vad som är dikt och verklighet ibland flyter allt samman.





Filmerna VENDETTA OCH HAMILTON är också dom två långfilmer precis som TÄCKNAMN COQROUGE OCH DEN DEMOKRATISKE TERORRISTEN. De är bara de att TV4 har visat VENDETTA och HAMILTON som Tv-serie.

 



Jag tycker Vendetta är bättre som film än den TV-serie som har visats på TV4. Filmen är nerklippt från serien, men den blir bättre av de. Däremot är de tycker jag de är tvärtom med filmen HAMILTON. TV-serien är klart bättre. Filmen är för mycket sönderklippt och de förtsör mycket av handligen. Som tur är så har jag TV -serien. Så jag behöver inte se långfilmen
Hamilton.

 

Jag skulle vilja att någon gjorde filmer eller TV-serier på alla Jan Guillo's böcker om Carl Hamilton. Men de kan man nog bara drömma om. Jag har inte läst alla böckerna, men filmerna och TV-serierna är helt klart värda att se.










Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE