Använd ljus och reflex !

Vi är inne i en årstid nu av väldigt mycket mörker. Det är mörkt på morgonen och mörkt blir det redan under eftermiddagen. Det finns hur mycket kunskap som helst om att det är viktigt att man syns i trafiken. Ändå är det så många människor som bara ger sig ut och inte tänker en tanke på att dom knappt syns över huvud taget.
 
 
Denna veckan när jag har kört buss så har jag mött massor av trafikanter som syns jättedåligt. Jag har nästan blivit förvånad att det kan vara så många. Att jag märker detta någon dag, på några enstaka personer här och där det är ju inte så konstigt eftersom jag jobbar 6-10 timmar, 4-6 dagar i veckan. Men denna veckan har det varit hur mycket som helst med folk ute som tror att dom syns när dom inte har reflex och det är mörkt !!
 
 Flera cyklister som jag har mött har inte ens haft ljus på sin cykel. Helt plötsligt ser jag bara någon stå bredvid mig och det är väldigt läskigt när man upptäcker någon som man borde ha sett för längesen. Gångtrafikanter ska vi inte ens tala om! Dom går där i sin egen lilla värld och har kanske lurar i öronen och någon reflex har dom absolut inte, för då kanske dom syns.... Även om jag som förare ser bra när jag framför mitt fordon och till och med har helljuset på så blir en person svår att upptäcka i mörker om han/hon inte bär reflex. Ha ljus på din cykel och använd reflex!  Syns du inte så finns du inte!  Även om jag som bussförare skulle få se dig så måste jag ju upptäcka dig i tid. Om jag behöver bromsa och kanske också stanna så kan ju detta med att du  har reflex och ljus vara livsavgörande.  Jag ska ju faktiskt hinna få stopp på flera ton buss och därför behöver jag ju se dig i god tid. 
 
 
Syns du inte så finns du inte och finns du inte så ser jag dig inte. Tänk på din och andras säkerhet Använd ljus och reflex, snälla. 
 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE