Global uppvärmning.


Hur ska vi rädda världen ?

Du kan inte ensam rädda världen. En politiker kan å andra sidan inte rädda världen utan dig. Det behövs ett brett folkligt  stöd för att bedriva en miljövänlig politik.
Min personliga åsikt är att om vi människor ska kunna på allvar bromsa växthuseffekten så krävs det stora, övergripande internationella politiska beslut. Tex i EU - parlamentet eller i FN:s generalförsamling.

Det finns bra människor inom politiken som inte vill erkänna att det är något problem med växthuseffekten. För om man erkänner att detta är ett problem då har man ett  moraliskt ansvar att agera.
Vi människor som lever på jorden fyller upp atmosfären med föroreningar varje dag. 25 % av alla växthusgasutsläpp står USA för. Dom är 4 % av jordens befolkning, ändå släpper dom ut så mycket. Om inte USA gör stora förändringar i sin miljöpolitik så känns alla andra länders arbete så gott som meningslöst. Tidagare generationers misstag ger konsekvenser som vi förhoppningsvis kan rätta till.
Vi har inte bett om de.....
Men vi står inför ett fullbordat faktum.


Jag tycker det är oerhört frustrerande. Vetenskapsmän tar fram så tydliga bevis det går och ändå bara vi fortsätter att fylla atmosfären med mer och mer föroreningar. Jag ser mig omkring för att försöka hitta något tecken på förändringar .
Men just nu ser inga övergripande i alla fall.
Om en viss fråga inte får mycket uppmärksamhet så är det lätt för våra folkvalda politiker att ignorera den.
Därför måste debatten fortsätta tills man har en lösning på klimatproblemet.
Detta har jag tänkt på så länge nu så jag kan lätt ta en debatt om detta.
Jag ska hitta alla spärrar i huvudet på folk som hindrar dem från att förstå det här. Och så fort jag har hittat en spärr försöker jag bli av med den. Demolera den och smula sönder den.Detta är vårt hem. Allt som har hänt i mänsklighetens historia har hänt på den här runda "bollen".
Vårt hem står på spel nu. Förutsättningen.... för att vi ska kunna leva på jorden och för att vår civilisation ska ha en framtid.

Jag anser att detta är en moralisk fråga som vi människor måste ta tag idag. Tomorrow Might be too Late !

 

Framtida generationer får kanske anledning att ställa frågor :

" Vad tänkte våra föräldrar på ?"
" Varför vaknade de inte till när de hade chansen ?"
" Var  dom för upptagna ?"
" Eller brydde dom sig inte ?"
Vi måste höra dom frågorna nu.

Jag hoppas att framtida generationer kommer att fråga:

Hur bar dom sig åt när dom hittade en lösning på klimatkrisen ?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE