Skåne-Blekinge - Öland

(null)
Det blev en liten biltur i helgen. Som jag har sagt tidigare så har jag ju som mål att göra: Ett besök, på en plats, i Sveriges alla 25 landskap.  Igår kunde jag stryka Skåne, Blekinge och Öland på den "listan" över landskap som Sverige är indelade i. Detta var en resa som hade tänkt att åka på i somras, men då orkade jag inte. Nu blev det av och de mesta kändes ganska bra. Jag var ju naturligtvis också i Småland igår, men det landskapet avverkade jag ju när jag körde bil runt sjön Vättern i slutet av maj. Dessutom åker man ju igenom andra landskap som Västergötland och Halland när man är ute så som jag var igår, men dessa landskap har jag ju också avverkat sen tidigare. 
 
Igår åkte jag iväg klockan 05:00 på morgonen och det var bra för då är det ju inte mycket trafik. Dessutom var det ju lördag och säkert ännu mindre bara för det. Vägarna är ju dessutom väldigt stora och bra att köra när man har kommit förbi Göteborg, och fortsätter åka söderut. 
 
Jag ville avverka detta ganska effektivt. Det går liksom inte att ta så mycket bilder och göra så himla mycket grejer när man är ute och har som mål att avverka Sverige på två år. Man måste köra på och hålla sig någorlunda till allt de som man har planerat sen innan att man ska göra. Man får bara åka till en plats och kanske knäppa en bild och sen åka vidare. Det blir för mycket och tar för lång tid annars. 
 
Jag hamnade i Båstad (Skåne) och därifrån tog jag mig vidare mot Karlskrona (Blekinge) Dessa två ställen avverkade jag på en förmiddagen. När jag sen lämnade Karlskrona då var det ju att ta sig över Ölandsbron som gällde. Innan jag gjorde tog mig till Öland så stannade jag till för att äta lite vid Rasta som låg i närheten av Ölandsbron och precis vid E22 i Kalmar.
 
 Jag tog schnitzel, men jag tyckte inte det var gott. Hade jag tagit något annat så kanske jag hade blivit nöjd med maten, men schnitzeln som jag åt igår tyckte jag inte om. 
 
Sen tog jag mig till Öland och när jag hade kommit över bron så åkte jag och kollade in en  Campingplats. Det var inget speciellt med den. Där och då kände jag mest att jag ville åka hem. Det var inte så mycket att se och jag ville heller inte utforska Öland på något sätt. Återigen, det viktiga för mig är att avverka platser. Sen åker man vidare liksom. 
 
 Jag knäppte en någon bild på den väderkvarn för på något sätt tycker jag att väderkvarnen får mig att tänka på just Öland. Jag tänkte att det visar ju någon ting av denna Ö, och att jag har varit där. Sen åkte  tillbaka till restaurangen som jag hade varit käkat på, och där kunde jag ju i alla fall gå på toa. Sen kände jag att det  dags att åka hem.
 
 Under hemresan mådde jag bättre. Illamåendet gick över och jag visste ju också att det skulle ju inte ta lika lång tid att köra hem. Hela "äventyret" varade i ca 13 timmar och jag är i det stora hela nöjd med resan. Målet är ju egentligen bara att ta mig till olika platser och så mycket mer hinner man inte med. Det funkar liksom inte att sätta hela Sverige om man ska typ göra massor av saker på alla möjliga platser också. Jag tror inte ens att jag vill det. Jag vill bara nå målet med att ha varit på en plats i alla landskap och sen får det bli som det blir. Minnen och erfarenheter samlar man ju på sig av detta också. Det har jag säkert nytta av på något sätt i framtiden. Jag vet inte om jag kommer att lyckas med detta. Målet är att jag ska fixa alla landskap, senast nästa år. Annars har jag "misslyckats". Samtidigt tar jag inte detta så allvarligt. Går det så går det. Jag kommer inte att försöka en gång till om jag inte klarar av detta på det sätt som jag just nu försöker sätta detta på. Det är lugnt liksom. Det är kul att göra dessa resor, men inte så viktigt att det blir gjort. 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE