Runt Vättern.

(null)
 
Igår var jag ute på en liten resa. Jag har ju som mål att på något sätt befinna mig på minst en plats, i alla Sveriges landskap. Dessutom ska jag genomföra detta i år och nästa år. Jag har ingen aning just nu om jag kommer att kunna fixa detta inom den tidsramen jag har satt upp. Det känns som det kan gå, men många gånger tänker jag att det kanske inte är möjlig eftersom jag vill göra så mycket annat också. 
 
Igår gjorde jag i alla fall att jag körde bil runt en stor del av sjön Vättern. Syftet  med detta var mest att jag skulle avverka minst ett landskap till som jag inte har varit i tidigare i år. Jag åkte till Motala och då var Östergötland avverkad. Sen när jag åkte hem så fick jag ju med mig Småland också. På vägen till Motala kommer man ju också in i Närke. Så jag halvrunda Vättern och jag satt väl totalt i bilen i 6 timmar, plus en och annan paus längst vägen. Jag stannade till lite på några ställen för att ta en bensträckare. Jag gick runt lite i Motala. På vägen hem stannade  jag till på Rasta i Ödeshög för att äta lite lunch. Annars körde jag mest bara på. 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Lördagen kändes lite som en arbetsdag. Jag jobbar ju med att vara ute och köra på vägarna och även om jag inte körde buss igår så var jag ju ändå uppe lika tidigt som jag ofta kan vara när jag har arbetsdagar. Jag åkte från Vänersborg redan klockan 05:00 på morgonen. Detta gjorde jag för att slippa så mycket trafik som möjligt och dessutom vill jag vara hemma igen tidigt på eftermiddagen. Jag var hemma ca 13:30 igen. 
 
Det känns som att resan igår var mest en upplevelse av bilkörningen. Jag upplevde inte så mycket på dom platserna som jag valde att stanna till på, men syftet är ju inte att göra så jäkla mycket heller. Jag ska bara befinna mig på vissa platser. Det går liksom inte att göra för mycket eller ens ta bilder och dokumentera allt. Man gör bara det man gör och bara jag vet själv att jag har varit i ett landskap så har jag ju varit där. Det räcker liksom. 
 
Något jag lärde mig av resan igår och som jag nog har nytta av när jag ska planera framtida resor genom Sverige det är att jag inte ska köra mycket mer än 6-7 timmar per dygn med bil. Det är nog klokt att ha det som princip om jag planerar att köra mera bil genom Sverige. Planerar jag att köra långt  så är det bättre att köra några få timmar och sen ta in på hotell och sen fortsätta köra nästa dag igen. Sträckköra många timmar åt gången ska jag passa mig för. Hälsomässigt är det nog bättre att köra några få timmar åt gången och sen vila ordentligt mellan varje körning.  &-7 timmar på ett dygn funkar ju bra, men mer än så ska jag nog inte kämpa mig igenom. 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE