Danne - September









Izabella Scorupco - Shame Shame Shame.


💜🚿

Bokmässan 2025 - Bilder


Det godaste jag har ätit.
För ganska många år sen nu när var jag ute på ett jobb i Trollhättan så hamnade jag på en restaurang som låg på Slättbergsvägen 13. Där och då skulle jag upptäcka en maträtt som skulle bli den godaste jag någonsin har ätit. Det var en pasta med någon vit sås med mycket vilök i. Sen tror jag att det var marinerad fläskfilê som till denna pasta. Jag är inte säker på köttet och jag vet inte exakt vad som var i den där såsen. Vitlök är den enda ingridiens som jag är säker på, för det luktade jag väldigt mycket efter att jag hade ätit detta. Men denna pasta är som sagt det godaste jag har ätit och jag har hittills aldrig ätit något godare. Balansen mellan alla smaker i den rätten kändes perfekt.
Som jag minns det så var detta på den tiden en lunchresturang som hette Matservice. Jag tror att det var ett äldre par som ägde restaurangen. En kock och en servitris. Ibland kunde det vara någon mer där som hjälpte till med att servera, men oftast såg jag bara detta äldre paret.
Jag har vid några tillfällen försökt göra denna pasta själv. Jag har kämpat med att hitta den smaken som jag upplevde på Slättbergsvägen dom gångerna jag var där och käkade detta. Jag har aldrig lyckats. Jag har också försökt "hitta" denna typ av pasta på andra restaurnager, men jag har aldrig upplevt att någon ens har varit i närheten av just denna pastan som jag fick där på Matservice.
Jag ångrar idag att jag inte frågade om receptet. Undra om jag hade fått det? Det jag är glad för det är att jag ändå gjorde ganska många besök på denna restaurang. Jag beställde ofta den där pastan, som jag idag ofta saknar smaken av. Ibland tänker jag att jag ska köpa hem alla ingridienser som jag tror att jag behöver för att göra denna goda pastan. Det går ju säkert att googla fram något grymt recept på pasta, men det jag vill är att hitta den pastan som ger mig den där smakupplevelsen som för mig blir ett "halleluja moment". Oavsett vad jag har ätit under mitt liv, så är det inget som har slagit den där pastarätten (varken före eller efter) den dom där gångerna få jag beställde pasta på Slättbergsvägen i Trollhättan.

Pastan på bilden är inte den rätten som jag skriver om. Jag ville bara ha en bild som är så nära det jag beskriver.

Bokmässan - Torsdag och lördag.
I torsdags gjorde jag ett kort besök på Bokmässan. Jag ville mest komma dit för att plocka ut mitt guldkort och sen "chilla" igenom mässan i lugn och ro eftersom det vid själva öppningen alltid är mindre folk inne. Bara man har guldkort och är på plats tidigt, så har jag lärt mig massor av knep genom åren som jag har nytta av. Man vill ju slippa stå i långa köer och vänta på det ena och det andra. Jag har ju besökt Bokmässan, varje år sen 2017 ( med undantag för 2020 då det var pandemi) så jag har lärt mig hur jag ska göra för att komma undan längre väntan och förbi långa köer.
2025 09 25

Jag tog mig in redan klockan 08:00 på Svenska Mässan. Väl inne så hämtade jag ut mitt Guldkort och så fick jag ju också i vanlig ordning en fin tygkasse med lite grejer i. Genom åren har jag sparat alla dessa kassar och dom är rymliga och av väldigt bra kvalitet.

Efter detta så väntade jag väl 20 minuter och sen öppnades mässan för besökare och jag var uppe på övervåningen där mindre besöker brukar gå in och därför var kön för mig nästan helt obefintlig. Det har jag lärt mig från tidigare år. Det är alltid bättre att gå upp en trappa än att vänta i entrên på bottenvåningen.

Väl inne på Bokmässan så kollade jag mest läget. Jag spande mest runt och syftet med torsdagens besök var mest för jag ville förbereda mig inför dagens (lördag) besök. Jag lämnde mässan efter 1,5 timme och sen tog jag 11:00 tåget hem från Göteborg. Jag kände att det räckte och jag visste ju redan i torsdags att det var lördagen som jag ville uppleva mest av Bokmässan. Men det var mysigt att gå runt inne på Bokmässan, även i torsdags.












2025 09 27
Denna lördag på Bokmässan blev lite annorlunda mot hur det var i torsdags. Jag visste sen tidigare år att det är bra om jag är på plats utnaför Svenska Mässan ca 40 minuter innan man göra det första insläppet. I torsdags kunde man komma in i entrên ganska tidigt, men på lördagar så vet jag att man får vänta utanför tills det är ungefär 15 minuter kvar tills man släpper in folk på Bokmässan. När det är ca 15 minuter kvar så får man komma in i entrên och sen är det en liten säkerhetskontroll och sen lite mer väntan. När det sen blir inläpp så är jag bland de första som kommer in. Att jag kan komma in tidigt på Bokmässan utan att köa i timmar det beror på att ajg har Guldkortet. När jag kom till Svenska Mässan idag så var det massor av folk som redan stod och köa till den entrên där man får stå om man inte ha det s.k. Guldkortet, eller är utställare eller nåt liknande inne på mässan. Jag kan med Guldkortet komma förbi den kön och ställa mig vid en annan entrê och där är jag brukar vara först till den kön. Det tog väl någon minuet så blev det lite kö bakom mig, men jag var först och på så sätt kommer jag också in före många av dom som har stått i kö vid den andra entrên, där jag och alla som ha köpt Guldkort inte behöver stå. Man har lite .V.I.P. när man betalar lite mer för att gå på Bokmässan.

När man sen kommer in på Mässan före många andra då behöver man ju inte köa eller få dåliga platser till andra saker som händer inne på Mässan heller. Därför tycker jag att det är värt att varje år investera i det där Guldkoret. Man kan untnyttja det till sin egen fördel på så många olika sätt. Dessutom har man ju fri tillgång till allt som Mässan har att erbjuda, under alla fyra dagarna.

Dagens stora grej för mig var ju att träffa Björn Borg. Jag ställde mig ganska tidigt i den kön där man skulle stå man ville: Köpa hans bok, få den signerad, ta en bild tillsammans med Björn och kanske få en lite pratstund med Legendernas legend.

Jag säger det igen: Hade jag inte haft Guldkortet så hade jag säkert fått köa i timmar. Nu tog det väl max 20 minuter från det att jag ställde mig i kön tills att allt bara blev fixat. Signering, bild och Björn frågade om allt var bra med mg och jag svarade att det är alltid bra och jag sa till honom att jag tycker att han ser pigg och fräsch ut, vilket är kul att se. För mig var det stort att få träffa Björn Borg. Jag har svävat lite på moln hela denna dagen. Där då fick jag intrycket av att Björn är en snäll och ödmjuk man. Jag kan absolut inte tycka någonting annat efter detta mötet med honom.




Efter mötet med Björn så hängde jag kvar på Bokmässan i någon timme till. Jag såg några fler kändisar och jag stannade väl till vid vissa montrar och seminarier innan jag sen valde att glida ut. Den där kön till bordet där Björn Borg satt och signera blev bara längre och längre och jag kände mig bara nöjd över jag slapp att stå och vänta i det där.så jäkla länge. Guldkortet utnyttjade jag maximalt och jag är 100% nöjd med allt som jag fick uppleva på årets Bokmässa.







Glenn Hysên (Fotboll)

Jag tänkte innan årets Bokmässa att detta skulle bli mitt sista år. Jag tänkte i alla fall strunta i det nästa år. Samtidigt känner jag att detta med Bokmässan änåd är ett "forum" som jag gillar att uppleva. Det passar mig nog ganska bra. Jag gillar ju att läsa och skriva. Dessutom har jag ju aldrig ångrat att jag har besökt Bokmässan, och det var ju också ett år som jag blev både ledsen och förbannad över att jag inte hade fixat så att jag kunde gå på Bokmässan. Så jag ska nog inte sluta med detta. Detta är ju en fin tradition som jag får försöka hålla på varje år. Jag kommer nog att fixa det där GULDKORTET till nästa år också. Jag tycker ändå Bokmässan passar min stil. På något sätt känner att det skulle kännas fel av mig att inte bry sig om denna mässa varje år. Jag gillar ju att läsa och skriva och då är ju Bokmässan rätt plats för mig att vara på.

Jag kan ändå säga att det var nära att det inte blev något Bokmässan för mig idag. Jag kände mig lite yr när jag vaknade i morse. Jag mådde lite illa, men jag tänkte att det är väl inte så farligt så jag går upp och tar på mig. Tar tag i dagen, helt enkelt.
När jag sen satt på tåget som skulle ta mig till Göteborg idag (lördag) så måded jag riktigt illa. Jag svettades, fast det inet var varmt. Jag hade ont i magen och huvudet och lägg därtill att snurrandet i huvet inet hade blivit bättre, snarare mycket värre. Jag kände mig redo att spy. Tack och lov gjorde jag inte det, men jag hade en påse i handen som jag var beredd med. Jag tänkte för en sekund att jag skulle kliva av tåget innan det börjar rulla från Vänersborg, men jag valde att sitta kvar. Jag tänkte att detta går väl snart över, men det gjorde inte det på hela tågresan ner till Göteborg.
Jag satt hela resan ner till Göteborg och tänkte massor med negativa tankar, samtidigt som mådde riktigt jävla skit. Jag funderade på om jag ska ringa jobbet och sjukskriva mig. Det hade ju inte känts bra om jag hade gjort det för imorgon har jag lovat att jobba ett extra pass. Jag skulle egentligen varit ledig, men jag kände denna gången att jag ville vara snäll och ställa upp när jag fick frågan om jag hade möjlighet.
Och jag tänkte även på den utlandsresa som jag ska göra nästa vecka. Ska jag kanske avboka den och inte åka nu. Jag som har planerat så mycket inför den. Samtidigt tänkte jag ju också att detta jävla illamående måste väl ändå gå över ganska snart.
När jag sen kom av tåget nere i Göteborg och kom ut i friska luften och började gå en sakta och lugn promenad så kändes det ganska snabbt bättre. Jag var fortfarande lite yr i huvudet, men det värsta illamåendet gick över och när ajg kom fram till Svenska Mässan så tänkte jag inte så mycket på hur jag kände mig. Då var jag mest fokuserad på allt som jag skulle göra och hade förberett mig för. In på mässan och träffa Björn Borg och bla,bla, bla. Men det var väldigt när att jag bara valde att hoppa av tåget innan det ens hade börjat rulla från Vänersborg till Göteborg idag.

Detta var det värsta jag har känt i min kropp på väldigt länge. Jag vill inte bli sjuk nu när jag har mycket roliga saker kvar att göra inom de närmaste veckorna. Sen måste jag ju ändå tänka på att min hälsa är viktigare än allt annat. Men nu mår jag i alla fall bättre. Det är ju det viktigaste och jag kommer att fortsätta som planerat. Nu har jag jobb i några dagar och sen ska jag ut och resa igen.

Dapa Deep ❤️
Molly Sandên - Blåögd

Idag startar Bokmässan!
Idag startar Bokmässan i Göteborg och pågår tills på söndag. Jag har ett s.k. Guldkort som gäller för allt inne på Bokmässan, under 4 dagar. Jag kan erkänna att jag inte känner mig jätte taggad inför årets Bokmässa, men så tror jag
att jag har känt andra år också. Sen när man väl är inne på mässan och låter sig upplevas av allt där inne så känns det ändå ganska bra.
Jag har besökt Bokmässan varje år sen 2017 ( med undantag för 2020 då Bokmässan var inställd p.ga pandemin) Jag har länge tänkt att årets Bokmässa ska bli mitt sista, fast jag vet också att när Bokmässan väl går av stapeln så är jag glad över att
jag har fixat så att jag kan besöka den. 2016 var jag så arg på mig själv för att jag inte hade fixat så att jag hade möjlighet att gå på Bokmässan. Det är något med denna mässan varje år som gör att jag vill vara på plats. Sen hinner man ju inte
se allt och bry sig om allt som finns där. Man får välja lite bland allt möjligt och sen får allt bli som det blir när man är på plast, och trängs bland hur mycket folk som helst.
Jag har tänkt att besöka mässan idag och på lördag. Björn Borg kommer ju till Bokmässan i år. Kanske kan man få en bild med honom. Det skulle kännas stort.
Bilder - Bokmässan 2024
Nicklas Lidström
Hur är läget?
Just nu går jag mest runt och väntar på att få göra de saker som ajg har på gång och har planerat sen länge. Förövrigt vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Denna veckan jobbar jag ju bara 2 dagar. Det finns ju alltid något att göra, så jag ska kanske inet säga att jag inet vet vad jag ska hitta på. Man har ju sina vardagliga saker som man känner att man ibland måste ta tag i.
Jag har spelat ett pingispass denna veckan och det kändes ganska stelt och kändes också som att jag inte riktigt orkade röra mig så bra som jag skulle vilja göra. Jag kanske tränar 1 eller 2 pass till denna veckan och då hoppas jag att jag rör mig betydligt bättre vid bordet, än vad jag gjorde på pingisträningen i måndags.
Jag har som sagt lite roliga saker på gång nu. I ett tag framöver är det något varje vecka som jag ska göra och länge haft som mål att fixa. Jag tycke att jag är bra förberedd och går saker och ting inte som det ska så kan jag förmodligen inte skylla på förberedelserna i alla fall. Sen kan jag ändå fundera över om jag har missat något och som sen gör att det blir stressigt och jobbigt in i det sista. Man kanske ändå misslyckas och det är ju jävligare när man är så nära att klara nånting. Då är det ju nästan bättre att man är långt ifrån att få klart nånting. För då kanske man inte ens tänker på det. Och det man ite tänker på kan man ju inte vara arg över. Sen är det ju alltoid roligare när man: Betsämmer sig för en sak, kämpar som fan för att få det och sen lyckas med det. Det är en häftig känsla när man precis är i mål med nånting.
Denna veckan är det gankska mycket grejande med pengar också för min del. Jag tror att september blir min bästa månad i år. Om jag inte minns fel så har väl juli varit den bästa månaden hittills i år, men nu har det blivit väldigt tydligt för mig att september blir den bästa månaden, om man ser till intjänad summa. Sen är det ju så att det kommer in pengar som jag tror att jag redan skulle haft i augusti. September blir därför väldigt mycket bättre än vad augusti var, det är ju också därför denna månaden blir lite bättre än juli.
När tittade på det där så funderade jag på om det stämmer. Sen förstod jag att det gjorde det och då kände jag mig nöjd. Jag hade kanske hoppats på lite mer, men jag är nöjd med hur denna månaden kommer att sluta. Läget just nu är stabilt och bra.














Frågan är nu om jag orkar?
Skönt att man har blivit mer ledig från jobb igen. Nu kommer det att vara så några veckor framåt. jag kommer att vara ledig för att jag har planerat in resor och andra typer av upplevelser. Det känns bra, men jag ställer mig ändå frågan om jag kommer att orka fixa allt.
Fram till nu har jag mer varit orolig för att jag inte ska få loss pengar till allt jag vill göra framöver. Nu när jag har klarat av många av mina delmål för i år, så har jag mer börjat oroa mig för att jag inte ska orka fixa allt. Har jag planerat in för mycket på för kort tid. Jag har ju någon inställning till detta att jag inet vill vänta för länge. När jag kan och har möjlighet så vill jag fixa det så fort som möjligt. Jag känner att det lätt kan bli för mycket.
Hur ska jag orka med allt? Jag är ändå ganska noga med att ta kroppens signaler på allvar. Samtidigt har jag ingen lust att avboka något som jag just nu bara väntar på att få göra. Jag tänker också att när jag nu är mer ledig från busskörningen så borde jag väl kunna hitta tid till att vila mer och spara energi. Dessutom kände jag ju efter min senaste resa att jag behöver vara mer noga med att slappna av när jag reser och väntar på att tex få checka in eller när man sitter och väntar på att få kliva ombord osv... Jag vill liksom bara få allt gjort, men jag måste ju också tänka på att låta saker och ting ta den tid det faktiskt tar.
Jag tycker också att det känns lite jobbigt när man har gjort mycket under några få dagar och allt då har varit väldigt intesivt och sen när man liksom är klar så känner man sig väldigt tom och mörbultad i kroppen. Jag gillar inte att känna så och vara i det tillståndet. Men jag har väl inget val om jag nu vill klara av alla mina mål som jag har satt upp för 2025.
Jag tror att jag orkar och klarar av att fixa mer saker framöver. Men hur ska jag orka med allt? Räcker det att jag: Slappnar av mer, vilar mer när möjligheten finns, tar en sak i taget, låter saker och ting ta den tid det tar och lever i nuet? Det känns som att det krävs ännu mer av mig. Jag vet fan inte om jag orkar och jag vill inte hamna i något som liknar ett utmattningstillstånd eller liknade. Sen kanske jag ändå inte lyckas få loss pengar till allt som jag vill och har tänkt fixa under året. Då faller ju min "plan" ändå, oavsett om jag orkar greja eller inte. Jag har ändå insett att jag behöver offra något som är bra nu, för att klara av allt som jag satte upp som mål i början av detta året.
Sen är det ju också så att det kommer ju fler år. Sånt jag inte klarar av under 2025, kan jag ju ändå fortsätta att kämpa på med i framtiden. Jag behöver ju aldrig ge mig. Man lever ju sitt liv och jag vill ju leva för att förverkliga mina drömmar, oavsett vad jag känner att jag orkar eller inte.


Envisas med att kämpa vidare.
Det är så mycket nu! Kommer jag att orka. Jag har planerat för några saker som jag snart ska göra och sen har jag ju fler mål också som jag som jag vill börja titta på. Dessutom vill jag ju hinna med mina vardagliga saker och det gör ju inget om jag spelar lite pingis också.
Jag är fortfraande inne i en period av ganska mycket jobb, fast jag har tagit mycket ledig framöver så jag borde ha tid för väldigt mycket annat som inte har med busskörning att göra. Misslyckas jag med tex mina mål som jag har för i år, då kan jag inte skylla på att jag har jobbat för mycket. Jag kanske kan skylla på att ajg inte har jobbat tillräckligt mycket, om det nu skulle vara så att ag inet får ihop pengar till allt. Men samtidigt tänker jag att om jag lägger föt mycket tid på jobb, så hinner kanske varken orkar eller hinner fixa dom mål jag har. Det blir lite mment 22. Vad man än gör och hur man än vänder och vrider så misslyckas jag. Elller lär jag mig saker. Det beror på hur man ser det.
Som jag tänker nu i alla fall så kommer jag nog att sätta två av mina mål, under de närmaste två veckorna.. Dom är så gott som planerade och klara att genomföra. Jag behöver bara vänta in datumen. Efter detta så har jag två delmål kvar som jag vill sätta innan året är slut och då har jag ca 3 månader på mig. Det kan gå, men fan vad jag måste köra hårt föur att fixa allt. Dessutom är jag långt ifrån säker på att jag fixar alla mål jag har, även om ajg skulle jobba hårt som fan och gå all in för att sätta dom. Det ska till att jag får till något som jag inte riktihgt kan greppa just nu. Det känns tufft, men jag tänker inte ge mig. Även om jag måste erkänna att det tar emot i bland att orka med att kämpa vidare.


Cordon bleu - Markus Aujalay
P3 Dokumentär
Håller fokus på nuet.
Öhh.. Jag har så mycket att göra nu och allt vill jag få fixat på ett jäkligt bra sätt så att jag blir 100% nöjd. Mycket har ju med mina mål att göra för i år, men jag har ju annat som jag behöver ta tag i också. Tex konst och busskörning. Just nu är jag ju också inne i en period av mycket jobb. Jag försöker att bara jobba på och hålla fokus på nuet. Just nu jobbar jag. Om något vecka är det dags för Bokmässan. Då får jag hålla mer fokus på det. Veeckan efter Bokmässan har jag en annan upplevesle på gång. Den har jag nu planerat så mycket som jag känner att jag orkar, men jag får göra mer när det är dags. När vi sen är inne i mitten på oktober, då vill jag genomföra en upplevelse till och jag vet liet vad jag vill med den, men jag skiter i det just nu. Det är för långt fram i tiden. Det blir bara för mycket om jag ska bry mig för mycket nu, på sånt som kommer om flera veckor. Jag mår bara bra när jag fokusera på nuet och lever i det. Jag tror på det stenhårt, men det stör mig att jag så ofta kommer på mig själv att jag svävar iväg, bort från nuet.

Jag har de senaste dagarna försökt planera som fan, men jag känner ganska snabbt att det lätt blir för mycket. Det känns som jag inte får ihop det och jag tänker 10 gånger om dan att jag bara ska ge upp, fast samtidigt vet jag att jag inte kommer att ge mig förrän jag faktiskt har misslyckats med mina mål. Efter de upplevelserna som jag har kvar att genomföra, då kommer jag att köra för fullt när det gäller sparadent av pengar. Jag har ju ett resultatmål med det också, men just nu känns det helt meningslöst att tänka på det. Jag får fokusera på en sak i taget, i nuet. Pengar finns till alla upplevsler och allt jag ska göra börjar om mindre än en vecka, och sen rullar det på. Retsen av året och jag har inet jättegott om tid kvar för att fixa allt.

Mycket har ändå gott bra den senaste tiden och även om jag i slutändan inte skulle klara mitt sparmål så känner jag mig gansska säker på att jag kommer att klara alla andra mål jag har för i år. Det känns just nu som jag kommer att köra på och bara genoföra allt, oavsett hur ajg känner mig eller mår. Jag mår ju bra av detta och jag måste ju fan anstränga mig lite och jobba hårt för att fixa allt. Det finns inget annat och jag vill inte göra något annat just nu än att gå för att fixa alla mina mål som jag har kvar för i år. Jag känner mig mer fokuserad än någonsin. Jag tror att jag är fruktansvärt målmedeveten. Jag känner att allt ska bli roligt att få genomföra och det bästa är att det kommer att kännas ännu bättre om jag fixar allt och får dom resultat jag vill ha. Stundtals kan jag ställa mig själv frågan: Är det värt allt slit för att försöka nå mål och förverkliga drömmar? Det är en svår fråga att vara säker på, men jag tänker också att blir jag den jag vill vara som människa om jag inte lever för att förverkliga mina drömmar och är grymt fokuserad på nuet? Jag tror inte att jag kommer att gilla den männsikan jag kanske blir om jag inte försöker jobba för ett liv som inet bara går ut på att överleva det.
Jag känner att allt detta sliter på mig. Både mentalt och fysiskt. Men lever jag bara i nuet och håller mitt fokus där. Då mår jag bra och då tror jag att det är värt alla ansträngningar.


Danne - 2019 #instagram


Känns kul och tufft.
Många tankar har snurrat i mitt huvud. Vad ska jag välja att göra? Jag vill ju bara nå mina mål. Jag vill förverkliga mina drömmar. Så många jag bara kan. Som det ser ut just nu så har jag 4 delmål kvar, av dom 7 mål som jag har för 2025.
Det som känns bra just nu är att efter sista veckan i september första veckan i oktober så kan jag förmodligen stryka 2 delmål till på min "lista". Jag har redan gjort många roliga saker i år och jag har mer på gång. Det känns kul,
men samtidigt tufft.
Jag är ju någonstans i mitten av alla mina delmål. Det gör att jag ofta känns tufft. Jag har ju gjort så mycket och kämpat ganska länge och ändå känns det som jag har mycket kvar.
Saker som är på gång och som jag egentligen bara väntar på händer ju vecka 39 och vecka 40. Jag har haft massor med beslutsångest och jag vet inte om den har släppt än. Nu när jag är mitt i kämpandet av mina mål så tänker man ju hela
tiden på varför man bryr sig om det när det känns så tufft. Samtidigt vill jag ju detta så mycket och när jag får saker och ting gjort, så känns det ju väldigt bra och värt allt slit. Det är väl detta som driver mig. Jag vill alltid nå känslan av
att jag har lyckats förverkliga en dröm. Den känslan mår jag väl kanske bra av att vara i.
🔥Night.. ❤️❤️❤️



❤️❤️❤️🔥🔥🔥

#labubu




#danne #stockholm #instagram


#bryssel #euparlamentet #instagram


Danne 2020 - 2025 #instagram


V 36 #instagram





Dapa Deep

Frantzén⭐️⭐️⭐️ 2025 09 10.































I ALWAYS LOVE STOCKHOLM!
Besökte Frantzén ⭐️⭐️⭐️
2025 11 10:
I onsdags så var jag i Stockholm över dagen och jag åkte dit för att jag hade bokat en sittning på Fratzên. Restaurangen som har tre stjärnor i Guide Michelin.

Ni är ganska många som har skrivit till mig och vill att jag berättar mycket om detta restaurangbesök och jag ska försöka få med de mesta av hela denna dagen (2025 09 10). Mina intryck och vad jag minns av mitt lilla "äventyr".
Jag vill också säga att jag kanske inte alltid lyckas skriva rätt information om alla rätter och allt annat som jag fick berättat för mig under min sittning på Frantzên. Jag är ingen expert och detta var ju ett besök som varade i ca 4 timmar. Det känns så gott som omöjligt att få med allt i detalj, i ett blogginlägg. Ni är som sagt många som har skrivit till mig dom senaste dagarna, där de flesta utrycker att ni vill ha mycket information och vad de olika maträtterna heter och vad de innehöll osv... Jag lovar att jag ska göra så gott jag kan, men jag kommer inte ihåg allt och jag vet kanske inte heller alltid i vilken ordning jag fick in alla rätter i. Under en period så "rasade" det ju in rätter och info om varje enskild maträtt. Det var säkert 15 olika maträtter, och då har jag inte räknat med: Förätter och efterrätter. Sen kommer alla olika drycker till alla detta. Noga utvalda drycker för att passa till varje maträtt som ställdes framför mig. Det blir omöjligt för mig att bara med fritt skrivande få med allt som jag fick uppleva på Frantzên i onsdags, men jag ska göra så gott jag kan och försöka få allt så rätt som möjligt, utifrån mina förutsättningar.
Det enda jag egentligen kan säga med säkerhet var att detta blev en upplevelse som jag kommer att minnas, både i form av hur maten smakade, såg ut och var upplagd till hur allt runt omkring var. Känslan av att vara inne i denna restaurang och på nära håll få se hur alla jobbar för att gästarna ska få den bästa servicen och upplevelsen var magisk och kul att få ha varit med om.
Jag hade bokat en tid från klockan 13:00, men jag kom upp till Stockholm ca 11:00. Jag tog en liten promenad i den soliga huvudstaden och jag försökte bara slappa och vara nöjd med att jag snart skulle få sitta i några timmar på Sveriges enda trestjärniga restaurang.



Jag var full av förväntat och jag var rätt säker på att jag kommer att bli nöjd.
Det börjar med att man ringer på dörren till restaurnagens entrê. Det var en trevlig man som öppnade och frågade om jag heter Daniel och sen hälsade han mig välkommen, samtidigt som han sa att jag skulle akta mig för en av trösklarna så att jag inte snubblar. Efter att jag hade hängt av mig jackan så fick jag titta på lite kött som man hängmörade där på plats i entrên. Jag fick även en liten genomgång av vissa andra varor som dom använder i den maten som finns på menyn. Jag minns inte exakt vad jag såg eller vad vi prata mer om, men jag fick i alla fall lite genomgång där i början av mitt besök. Man kändes sig direkt välkommen och jag var också rätt säker på att jag bara kunde fortsätta att slappna av och låta mig bli väl omhändertagen, av massor med proffesionella människor, under hela min sittning på Frantzen.
Efter att jag hade blivit hälsad välkommen så fick jag gå in i en ganska mörk hiss. Det spelades musik i en högtalare och sen tryckte jag på knappen och fick åka upp till det jag tror kallas för loungen. Jag kan ha fel, men jag kom i alla fall upp på översta delen av restaurnagen och det såg ut som ett lite finare vardagsrum. Stilrent och snyggt liksom. Det kändes lätt att slappna av där.


En dam hälsade mig välkommen och sen visade hon mig till en plats där jag skulle få sitta. Jag fick ta plats i en fotölj. Runt om i rummet så uppsakttar jag att det satt runt 10 andra gäster på lite olika platser. Sen har jag för mig att det var ungefär 10 personer som hade lite olika arbetsuppgifter under den tiden som jag var i vardagsrummet. Allt för att vi gäster skulle få den bästa servicen och upplevelsen. Den känslan fick man redan där och den känslan bestod också under hela den sittningen som jag hade på Frantzên.
När jag hade satt mig till rätta så kom det in en vagn med lite olika sorters champagne och det jag valde var sen det jag skulle börja med och sen fortsätta få under hela min sittning, plus massor av andra drycker av högsta kvalitet. Som champagne valde jag: CHARLES HEIDSIECK Blannc de Blancs. Väldigt god var den och så fort glaset var slut så fick jag direkt påfyllning, utan att jag behövde säga till. Dessutom såg man till att jag alltid hade ett glas med bubbelvatten som jag kunde dricka och var glaset halvtomt så kom det alltid någon och serverade med mer. Jag fick också välja i början om jag ville ha vanligt vatten eller bubbelvatten och jag valde bubblor och sen fick jag det under hela sittningen. Så som jag minns det så hade jag alltid påfyllda glas med vatten och champagne som jag kunde dricka när som helst under hela vistelsen på Frantzên. Jag behövde aldrig säga till, minst en anställd på Fratzên hade alltid koll på mig och såg till att jag fick det jag skulle ha, i den stunden som jag behövde det.


Sen började matupplevlsen. Som lite uppvärmning eller förätter så kom det in lite små olika grejer.

Smördeg, kalvtartar, japansk senap och kantarell.

"Råraka" När jag fick denna presenterad för mig så sa servitören att jag skulle äta den i två tuggor. (om jag minns rätt) Jag fattade det som att om jag skulle försöka äta den i mindre bitar och i mer än två tuggor så skulle det bli lite för kladdigt. Om jag fattade det rätt så tar denna råraka flera dagar att få göra och få färdig för att sen kunna serveras till gästen.

"Macaron", foie gras, romrussin & banan. Detta tyckte jag var den godaste av de små rätterna som kom in i början av denna sittning. Jag fick rådet av servitören att äta denna i en och samma tugga. Annars är det lätt hänt att man spiller ut innehållet på kläderna. Jag hade ju en servette liggande i knät, men den var väldigt krämig så jag kände när jag tog den i en tugga att den nog hade blivit svår att äta vidare på om jag inte hade gjort som servitören sa till mig. Denna var som sagt väldigt god.

Tartelett, havskräfta, ikura & morotscurry.
Efter att jag hade fått njuta av några små förätter så var det dags för mig att få en presentation av de olika huvudrätterna som jag skulle få avnjuta i matsalen, en trappa ner. Jag fick titta på en del av varorna och man gick igenom allt från var råvarorna kommer ifrån, till hur man förvarar och hanterar dessa varor. En rolig grej var att man kunde se hur havskräftan (som ligger där, hel med klo och allt) rörde på sig när det låg där i "förvaringsboxen" och visades upp för mig.

Samtdigt som jag fick den här genomgången så kunde jag dricka min champagne och jag fick även en liten rund "boll" på ett fat. Jag tror att denna rätt heter "Beignet".

Jag fick äta den samtidigt som servitören hade sin genomgång med mig. Han sa att det var lugnt att jag åt och drack samtidigt. Jag behövde liksom inte vänta tills han hade pratat klart och sen äta och dricka.
Efter alla upplevelser i loungen (vardagsrummet) så blev jag förd ner till matsalen där jag sen skulle få avnjuta massor med olika huvudrätter. På vägen ner så visade man mig runt lite. Jag fick komma in i något som jag skulle kalla för grovkök. Där jobbade säkert 20 personer med att behandla mat och skapa förutsättningar för alla dom kockar som sen skulle fortsätta med maten ute i matsalen. Det såg ut att vara ett väldigt hårt förberedelsearbete. Så fattade jag det som i alla fall. Efter att jag hade fått se det så fick jag även ta en titt in i det rummet där man förvarade viner och kanske andra drycker. Det var en imponerande samling. Det var ju såklart drycker av bästa kvalitet från hela världen. Man visade mig också var jag kunde gå på toaletten, om jag nu skulle behöva göra det någon gång under den tiden som jag skulle ägna mig åt att äta huvdrätter och dricka gott.
När jag kom in i matsalen så blev det direkt mycket hälsande och jag fick veta vad många av kockarna heter och var dom kom ifrån. Några var från andra länder och andra kom från olika delar av Stockholm. Allt detta berättade man för mig direkt när jag kom in i matsalen. Även servitörer, servitriser och diskare presenterade sig. Vinka, buga och bocka. Det satt kanske 20 gäster i matsalen, men jag jag uppskattade att det säkert var minst 50 personer som hade olika arbetsuppgifter på Frantzên, och som bara jobbade i matsalen under den tiden som jag befann mig där. Lägg därtill alla dom i loungen och i grovköket så pratar vi ju säkert om 30 anställda till. Jag är ju naturligvis inte säker på alla dessa antal anställda som jag tyckte mig se, men helt klart är att det krävdes mycket folk för att kunna bedriva en sådan proffsig verksamhet som det faktiskt var. Och alla som jobbar med och på Frantzên var ju naturligvis inte där samtidigt. Det finns ju mer anställda än alla dom som jag såg och blev presenterad för. Tänker man på det så inser man hur jäkla mäktig och grym den restaurangen är.




Jag satte mig på plats efter att en i personalen drog ut stolen för mig och sen sköt in den när jag satte mig. Sen trycktes stolen in lite till för att jag skulle sitta perfekt vid bordet. Jag fick in en våt varm handuk som jag kunde torka händer eller ansikte med. Den byttes ut till en ny när jag hade använt den. Jag fick en servette att lägga i knät och som vanligt så fylldes mina glas på med bubbelvatten och champagne. Sen började rätter kom in och det kunde vara olika kockar som presenterade maten. Man gjorde ofta uppläggen mitt framför mig och i samband med att man presenterade maten. Olika servtörer och servitriser servarde mig med dryck och man presenterade även dryckerna. Jag kunde få beskrivningar som handlade om var ett vin som jag skulle dricka kom ifrån, eller information om olika vad en dryck kunde vara gjord av osv... Jag kommer inte ihåg allt och jag kommer inte sitta här och lägga ut texter där jag berättar i detalj och varje drycke eller maträtt som jag fick. Det orkar jag inte forska i. Jag är liksom ingen expert och skulle jag sitta här och skriva och redogöra i detalj för varje dryck och maträtt som jag blev serverad i onsdags, så skulle jag nog inte komma med rätt information. Jag har massor med bilder på maträtter som jag fick in under eftermiddagen, men jag vet egentligen inget om vad allt heter och vad jag ska skriva till varje bild.
Det kom in 9 olika huvudrätter.
Crudo, pilgrimsmussl, gurka, wasabi, & sesam.
Havskräfta, nishikiris, jalapeno & dragon.
Marulk, fermenterad tomat, koriander & frantzên selection kaviar.
Chawanmunshi, yuba, kycklingskinn, foie gras & sojamarinerat vaktlägg.
French toast, maitake, dubbelmarinerad biff & japansk senap.
Lök, laktris & mandel...
Pärlhöna "bbq", vårlök, murkla & sauce pêrigourdine.
Verbena, ingefära & citrongräs.
Blåbär, batakpeppar, lapsang, björk, & citrontimjan
Här kommer lite bilder på alla rätter, men som jag sa förut så vet jag inte vad allt heter eller i vilken ordning jag fick rätterna. Jag tänker inte ens försöka reda ut vad som är vad och skriva om alla maträtter som jag fick massor med information om under hela min vistelse på Frantsên. Det jag kan säga är att allt smakade helt ok, eller väldigt gott. Min "favvo" var havskräftan. Den var grymt god. Det sa jag också väldigt tydligt till kocken som serverade mig denna rätt. Den var 10 av 10.

Jag fick veta av kocken att jag skulle äta havskräftan med händerna och naturligvis doppa den i såsen före varje tugga. Den lilla skålen till vänster på bilden är fyld med varmt vatten och sen var det också någon lite duk eller nåt i skålen. I den skålen skulle jag skölja av fingrana efter att jag hade hållit i havskräftan. Och samtidigt som jag tog ner fingrana i skålen så skulle jag torka mig lite på den lilla duken som låg i. Kocken sa också att jag inte skulle dricka vattnet. Skålen med vatten var enbart till för mina fingrar.
Mer bilder av den mat som jag fick avnjuta. Jag kör som sagt ut det bara. Blandat hej vilt.







Jag fick ju massor av olika drycker också. Det var smakupplevsler som ibland kändes ganska djupa och grova att smaken. Jag vet inet om jag kan förklara det på något bättre sätt. Jag kan väl säga att det msta av allt jag drack under denna sittning är ju inget som jag normalt dricker och jag skulle inte kunna säga botten upp och sen tömma något av alla dessa drycker i ett svep. Man lämnade ju dryck kvar i glasen hela tiden. Sen kan jag väl säga att jag skulle kunna dricka den champagnen som jag först blev serverad med till varje rätt. Den var riktigt god och också min favvo av allt jag drack på Frantzên i onsdags.


Mitt i denna middagen så kände jag vid ett tillfälle att jag behövde gå på toa. När jag reste mig så var det någon bakom mig som direkt drog ut stolen för mig. Så jag behövde alltså inte ens putta ut den själv. När jag sen gick ut mot toan så passerade jag flera anställda som bugade lite lätt när min och deras blickar möttes. När jag sen hade varit på toa och kom tillbaka så bugade jag några gånger på dom anställda igen. När jag återigen skulle sätta mig fortsätta äta, så stod en annan person beredd att hålla ut solen åt mig, och skyva in den när jag skulle sätta mig. Dessutom hade min servette som jag hade i knät bytts ut mot en helt ny, efter att jag kom tillbaka från toabesöket. Jag fick ju också en ny, varm och våt handuk som jag kunde ha att tvätta ansiktet med. Den varma våta handuken hade jag ju redan fått i början av min sittning och den var man noga med att byta ut med jämna mellanrum. Jag noterade att man hade gjort ganska mycket för mig, under den korta stund som jag gick på toa. När jag sen hade kommit på plats igen och skulle fortsätta min middag, då var det flera i personalen som började med att hälsa mig välkommen tillbaka till bordet. Det var just så man sa. VÄLKOMMEN TILLBAKA! Och jag tänkte att jag har ju bara varit på toaletten i 5 minuter och sen får jag ett välkomnade som att jag hade varit borta i ett år. Det kändes lite coolt och det var ju också ytterligare ett bevis på att man var med om service i absoluta världsklass.

Efter dessa olika rätter och massor med dryck från något som man kallades HYBRIDPAKET så blev jag visad upp till loungen (vardagsrummet) igen. Där fick jag lite mera dryck. Bubblevatten blev det också såklart och sen betsällde jag en helt vanlig Coca Cola som jag fick i ett glas med en lång isstav i. Jag dricker ju varken kaffe eller te så jag frågade om jag kunde få något åt läskhållet istället, och det gick naturligvis bra.

Middagen avslutades med lite sötsaker. Det var helt nybakade Madeleines som låg i en sockerskål. Jag fick också ett torn med olika sorters "sött"

Tornet var laddat med två sorters macaron. En var med: Aprikos, matcha & pumpafrö. Den andra var: Vanilj, hallon & carl grey. I tornet fanns det också choklad i tre olika sorter. Vit, mörk & mjölkchoklad. Kola och lakrits av bästa kvalitet fanns också. Dessutom något som kallades för: Pâte de fruit, annans & kokos.
Jag satt där och tänkte att nu har jag varit med om en fin upplevelse och min bästa restaurnagupplevsle någonsin, om man ser till helheten av den. Mat och service i världsklass och det bästa med allt var att jag fick känna mig väl omhändertagen under hela detta restaurnagbesök.
Notan gick på 8000 kr. Jag dricksade 10%, så där gick 800 kr till.

Jag tog hissen ner till entrên och den spelade musik och gick i en rasande fart neråt. När jag kom ner stod en trevlig man där och tog på mig min jacka. Jag tackade för mig och han tackade för besöket, tog mig i hand och sa välkommen åter.
Jag gick ner till tågstationen. Jag var lite yr i huvudet och väldigt mätt. Jag väntade i ca 30 minuter på centralen. Sen kom tåget och jag hade ju både till och från Stockholm bokat plats i 1:A KLASS.
När tåget började röra på sig och kommit en bit ifrån Stockholm som kom tågvärden och frågade om jag vill ha den matlåda som ingick och serverades för kvällen. Jag sa snabbt och väldigt tydligt: JAG VILL INTE HA NÅGON MAT. Jag kan ta en bubbelvatten med citronsmak och sen struntade jag i att jag kunde ta frukt och godis som stod precis bakom mig. Man var ju inte hungrig, om man säger så.
Som sagt: Det blev en fantastisk fin upplevesle i Stockholm. Jag mådde så bra när jag satt där på tåget och försökte smälta allt som jag hade varit med om bara några timmar tidigare. Vilken annan restaurang som jag går på i framtiden ska kunna överträffa Frantzên. Kommer det att hända? Det får jag se, helt enkelt.


S3 - Restaurant Frantzén ⭐️⭐️⭐️
2023
Sommarprat - Björn Frantzên (2019)
Pingisen funkar🏓👍
Jag har ju i några veckor nu tränat pingis regelbundet igen. Under sommaren hade jag ju ett uppehåll och jag orkade ärligt talat inte bry mig, men nu när jag har tagit tag i allt igen och fått tränat några pass, så tycker jag att de mesta med pingisen
har känts bra.
Det är roligt att spela igen. Jag tycker också att klubben har bra tränare som håller i träningarna och styr upp allt på ett bra sätt. Det gör ju att det känns lätt att träna hårt och koncentrerat.
Jag har dom senaste passen känt att jag har bra träff på bollen och att jag värderar bollen bra. Att värdera bollen innebär för mig att jag inte stressar, utan väntar på det rätta läget för att då kunna göra en hårdare attack.
Min kropp har känts bra både under och efter träningarna. Jag trivs bra med mina klubbkamrater och allt känns glatt och trevligt på träningarna. Pingens funkar och jag är jättenöjd med dom träningarna som jag har varit på sen i slutet på augusti. Det viktigaste är ju att jag tycker att det är kul att spela. Känner
jag det, då är det lätt att kämpa på med pingisen.
Mår bra av att vara i nuet.
Jag mår ganska bra nu. Om jag bara lever i nuet och på sin höjd planerar och förbereder framtida saker så känns det bra. Om jag däremot börjar tänka i detalj på sånt som jag ska, eller vill göra framöver, då blir det för mycket som jag
liksom inte kan få ihop i mitt huvud.
Nuet är det som funkar för mig och sen mår jag bäst av att bara ha saker att se framemot. Jag vet målet, men fram till dess är jag bara grymt fokuserad på nuet. Det är ju i nuet som man kan lösa eventuella problem eller försöka ta dom möjligheter jag
får. Dessutom är ju nuet det enda jag egentligen kan veta nånting om. Vad som händer imorgon kan jag ju aldrig vara helt säker på.
September 2024 🖤😎 #instagram
😪🩶
💚💛🌞😎
🐅🐯🦁🙈🦩🐆🐘🦓🐺
God Morgon 🌞
Det är bara att lägga i en hög växel.
Jag har ju mina målsättningar som jag kämpar med och tanken är ju att jag under hösten ska ha avverkat minst 3 av dom 6 målsättningar som jag har satt upp för 2025.
Nästa vecka är det full fart med att avverka 2 av dom målsättningarna som jag har. Jag vill inte säga för mycket innan jag har fixat allt, men just nu är det ju bara att lägga i 6:ansväxel och få allt förberett. Jag vill ju kunna slappna av
maximalt när jag väl är på plats och får uppleva allt sånt som gör att livet känns mer levanade och "gött".
Jag har tex köpt lite nya kläder. När jag tex ska på något lite festligare så känner jag alltid att jag vill ha kläder som passar rätt för just det jag ska göra. Det är ju hänt att man har varit ute på nånting och så får man en känsla av att man
inte riktigt valde rätt kläder. Klädkoden stämmer inte eller är inte rätt. Det tycker jag ofta känns pinsamt och jag har nog ibland också kände mig klantig. Så för mig är det viktigt att jag känner att jag är rätt ute med vilka kläder jag ska ha och
just nu är jag väldigt nöjd med mina klädval inför nästa vecka. Så det känns bra.
När det kommer till de återstånde 3 målen så har jag ju ett sparmål och sen vill jag avverka 2 utlandsresor till. Jag har ju varit iväg på 2 i år, men jag vill göra två till och jag vill helst åka till 2 platser som jag inte har besökt tidigare.
Något nytt och spännande.
Jag vet som sagt inte mycket just nu, och om jag ens kommer att klara nånting av allt som jag vill göra efter att jag har gjort allt som är planerat för september.
Den positiva känslan är ändå att jag tror på mig själv och det känns ju också som att när saker och ting börjar närma sig så har jag lättare för att tagga till och faktiskt fixa för mig så att saker och ting blir genomförbara. Just nu finns ju pengarna.
Jag har tittat på dagar framöver då jag skulle kunna åka på nånting. Jag kan ta mer ledigt i år eftersom jag både har semesterdagar och komp kvar att ta ut. Med lite bra planering och lite fokus på vad som faktiskt är målet, så borde jag kunna fixa
detta. Det blir ju inte lätt, men vem fan har sagt att allt ska vara lätt. Hade det varit lätt att förverkliga alla drömmar man har så hade man väl gjort det för länge sen? Man får jobba tufft och jag har några månader på mig att klara av dom
mål jag har satt upp för 2025.
Kvällsblogg💙🧡
De mesta känns ganska bra just nu. Jag är nu ledig i tre dagar. Jag har kommit igång med jobbet och är inne alla rutiner igen efter min semester. Pingisen är jag också bra igång med och även om jag gjorde ett uppehåll på flera månader så har jag de senaste
2 veckorna tränat hårt och spelat ganska bra. De senaste dagarna har jag också tagit tag i mycket av sådant som man lätt skjuter framför sig. Typ städa köket eller damma i sovrummet. Jag tar ju tag i de där för jag vill ha rent och fräscht, men jag
tänker nog ofta att jag ska ta tag i det en annan dag. Sen när man väl börjar städa då brukar ju inget ta så långt tid. Städar man dessutom regelbundet så hinner det ju inte bli så mycket att ta tag i och då går det ju ännu snabbare. Det bästa av
allt är ju att jag mår alltid väldigt bra av att ha ett rent och städat hem. Jag får bra energi och blir en gladare Danne😊😊😊
En annan grej som jag är nöjd med är att jag har fixat så att jag är ganska mycket ledig under september. Denna veckan är jag ju ledig tre dagar och det är jag nästa vecka också. Vecka 38 har jag den tuffaste veckan med ganska mycket jobb, men där tycker
jag ändå att jag har flera bra pass av körning. Under vecka 39 jobbar jag bara 3 dagar. Jag har ju tagit mer ledigt eftersom det är Bokmässan i Göteborg i slutet av den veckan. Så september känns ganska bra när det kommer till arbete och hur jag är
ledig.
Ha en trevlig kväll och en ännu trevligare helg. Och var rädda om er. 🩷🩷
JANE SOUL💜❤️
Dapa Deep🖤
Försöker hitta bra energi.
Stundtals känns det som jag har lite brist på tålamod. Jag vill att det ska hända mer i nuet, men samtidigt tänker jag att jag bara ska hålla mig till vad jag har planerat och inte lägga till och försöka klämma in mer saker att göra som jag i stunden kommer på.
Som det är nu så har jag några roliga upplevelser på gång i september. Jag tror att jag klarar av allt ihop och pengar finns det. Allt har med dom mål jag vill uppnå under 2025. Hittar jag bara bra energi och tänker positivt så ska nog allt lösas sig till det bästa.
Jag tänker också att när det sen bli oktober då har jag ju faktiskt bara 3 grejer kvar på min "lista" med alla mål för 2025. Om man då också tänker att jag har 3 månader på mig så känns det ju som jag borde kunna klara allt. Det räcker ju att jag löser en grej i månaden så är saken klar. Krångligare än så är det ju egentligen inte. Jag tror också att tar jag bara allt i livet lite lättare och mer försöker hitta sätt att njuta av livet, så får man den där bra energin på köpet.
Sen är det bara att köra på med allt. Jag kommer att kämpa på med massor av jobb. Jag är igång med pingisen igen. Pengar rullar ganska bra nu och det bästa är också att i slutet på september så vet jag att jag får in mer pengar än vad jag först hade räknat med att jag skulle få.
Jag vill väldigt mycket just nu, men samtidigt vet jag att jag behöver ha bra energi och den kommer jag inte att få om jag planerar in för många saker på för kort tid. Ibland vill man mer än vad kroppen tål. Jag kommer inte att må bra av att boka upp mig på massor med saker som jag sen behöver avboka för att jag inte hinner med. Det känns viktigt att jag med jämna mellanrum påminner mig om det. Jag har massor att göra hela tiden. Dessutom snurrar min skalle dygnets alla vakna timmar och många av mina tankar kretsar kring allt jag vill få gjort och uppleva. Jag vill leva ett liv där jag förverkligar mina drömmar och kämpar på med allt för att jag ska nå dom. I slutändan är det alltid viktigast att jag mår bra. Annars spelar ju inget annat någon roll.
Jag tror att jag under september kommer att få mycket bra energi av allt som jag ändå ska göra. Den energin kommer jag sen att "koncetrera" inom mig och använda för mer saker som jag vill få fixat längre fram. Det är bara att köra på och tänka poistivt, samtidigt som man låter sig inspireras av allt som man är intresserad av.
Photodump


















🌞🍓
Sommaren 2025 är över.
Nu har det blivit september och för mig innebär det att sommaren är över och hösten är här. Hösten är ju min "favvoårstid" så nu blir det ju en period som jag hoppas blir minst lika bra som detta året hittills har varit. Jag har saker jag vill få fixade.
Allt som jag då tänker på har med mina mål att göra.
Jag har bokat en grej i Stockholm och det är nog den grejen som jag ser fram emot just nu. Dessutom har jag ju sen många år tillbaka gjort det till en tradition att besöka Stockholm minst en gång per år. Detta är något som jag vill fortsätta ha som en
tradition i många år till. I Love Stockholm. 🩵💛
Under denna månaden är det ju också Bokmässan i Göteborg. Jag har biljetter och jag har tänkt att besöka mässan 2 dagar av dom 4 som Bokmässan går av stapeln.
Jag hoppas också att det blir några utekvällar eftersom jag trivs mest med att gå ut och hänga med folk just under just hösten. Jag gillar det bättre än tex på sommaren. Allt blir bara mysigare på hösten. Det tycker
jag nästan gäller i vad jag än väljer att göra.
Jag känner att jag har haft en bra sommar. Jag gillade att jag hade min semester, mer mot slutet av sommaren. Jag vill aldrig ha den typ i början. Nu hade jag ju semester som började i slutet på juli och det kändes bra, men hade jag fått välja
själv så hade jag gärna börjat minst en vecka senare. Jag jobbar hellre på under större delen av sommaren eftersom det allt som oftast är ganska lugnt att köra buss då. Det tycker jag i alla fall. Jag har haft en bra sommar. Jag är nöjd med den. 🌞🌞🌞🌞🌞🌞


