Visionens risker och möjligheter.

Jag har haft en vision eller en högsta dröm som jag har tänkt på så länge jag kan minnas. Jag vet att jag tänkte på den när jag var riktigt liten. Då hade jag ingen lösning alls på nånting. Jag visste bara vad jag ville åstadkomma.
 
Under dom senaste åren så började jag i alla fall göra nånting för att komma närmare den vision jag har. Som det är nu så har jag nått en punkt där jag inte vet vad jag ska göra mer för att komma ännu närmare, eller bara fixa det. 
 
Jag har ju också fattat att det jag vill åstadkomma är ju just en vision och en vision kan man egentligen inte räkna med att man klarar av. Det känns som att jag kan alltid kämpa mot målet och jag tror också att det är viktigt att man tror själv på att det är möjligt att nå visionen. Men en vision för mig är ju inte ett resultatmål som liksom går att ta på när man väl når det. En vision tycker jag är mer en känsla av att befinna sig i ett tillstånd och på en plats i livet som man har drömt om. 
 
Säkert har jag lagt ner för mycket tid av mitt liv på att fundera kring allt jag tror att jag kan göra. Jag också sett vad andra har gjort och jag hoppas att jag har tagit till mig av allt som jag tycker verkar klokt och bra. Jag tror också att jag har lärt mig av andras misstag. Jag har funderat mycket kring hur jag ska våga göra allt som jag tror krävs för att jag ska ha en chans att nå min vision. Jag har också skrivit mycket om mina tankar kring detta tidigare på min blogg.
 
Ingenting  känns säkert, hur jag än vänder vrider på visionen. Det är väl därför det just är en vision. En vision är ju egentligen något som är betydligt större än bara ett mål. Jag har en tydlig bild för mig själv av vart jag är på väg och varför. Mycket är jag klar över, men ändå vet jag inte hur jag ska ta det vidare just nu. Eller så kanske jag vet, men inte vågar. Jag är inte säker på hur jag känner själv kring detta egentligen. 
 
Jag har också genom åren pratade med ganska många som jag kan tycka har lyckats med sånt som jag skulle kalla en vision. Det är inget snack om att det som är min högsta dröm i livet kräver att jag får loss en hel del pengar. Mycket mer än vad jag har av idag. När jag har pratat med personer som typ har dessa pengar och har lyckats med sin vision i livet så är det en grej som verkar var gemensamt för alla. Man har vågat släppa mycket av sånt som redan är bra och efter det har man vågat satsa allt på sin egen grej och tro på att det man vill åstadkomma är möjligt. Ska jag lyckas så är det kanske så att jag måste våga släppa på saker som idag är bra, för att jag sen ska ha en chans att få något som är ännu bättre. Här kan jag erkänna att jag stannar lite i min strävan. Hur ska jag tänka för att våga? Det kan jag inte svara på. Jag känner mig ganska trygg med sånt som är bra för mig idag och även om jag har en känsla av att jag kan få något som är bättre så är jag rädd att jag ska ångra mig och att mycket ska kännas som det blev sämre. Det är väl den risken som jag inte vågar ta. Jag försöker hitta sätt att tänka som kanske kan hjälpa mig att komma över den "spärr", men det känns inte som något hittills har funkat. Ibland känns det inte värt att ta risker för att man ser vissa möjligheter. 
 
Jag har också tänkt många gånger på att bara maxa ekonomin på dom sätt som jag tror kan funka. Jag vet ganska exakt vad jag skulle kunna göra. Sen när man har gjort det då kanske jag ser tydligare vad jag kan göra för att komma vidare. Problemet är bara att jag vet redan nu att även om jag maxar ekonomin så är ju inte det lösningen för att jag bara ska kunna förverkliga min högsta dröm. Det kommer att ta förmodligen att ta stopp där också och för mig finns det ingen mening med att maxa ekonomin om den i nästa läge inte tar mig närmare den dröm jag har. Att bara våga ta det steget ändå, det blir bara ytterligare ett "hinder" för mig som jag inte vet hur jag ska ta mig över. Det skulle ju också göra att jag offrar mycket av sånt som jag är nöjd med idag. Så det känns som att vad jag än tänker att jag kan göra, så tar det ändå stopp.
 
Jag har verkligen tittat på andra saker också. Typ om jag kan lånar pengar för att kunna köpa något som jag sen kan sälja för betydligt mer än vad jag köpte det för. Men även när jag tittar på detta så kommer det problem och hinder som jag måste lösa och ta mig över för att sen ha den möjligheten att tjäna på det. Löser jag inte det så hamnar jag ju ekonomiskt i en katastrof. Jag vet inte om jag tycker att risken är värd att ta för den möjligheten som finns. Man har ju också genom åren sett hur många människor som helst som just har drabbats av en ekonomisk katastrof av olika anledningar. Man har sett lite för många exempel på vad som kan gå fel och då blir jag väl automatiskt mer försiktig med va jag själv väljer att göra. Det är klart att man kan ha roligt och göra väldigt mycket för massor av lånade pengar. Men det  ju inte så roligt när räkningarna kommer och man kanske har lån som kommer att ta många år att kunna betala tillbaka. Konsekvensen som man får ta i efterhand, är inte värt "kicken" man först får av att bolla med mycket pengar och som kanske gör att man får leva i sin dröm en kort period av sitt liv. Det är inget jag jag drömmer om. 
 
Jag vill heller inte tänka så mycket på att lånade pengar är det som är lösningen. Jag vill fixa detta på egen kraft och vara skuldfri. Det är ju då jag kan leva på max i den drömmen jag har. Man måste ju också tänka på att man ska må bra och inte bli stressad över sin ekonomiska situation. Jag har det ju bra idag och det är svårt för mig att göra så mycket mer för att jag ska få det bättre. Det som får mig att inte sluta drömma är att jag har ju sett och pratade med andra människor som har klarat det som jag också vill fixa. Jag tänker liksom: Kan dom så kan väl jag också? Jag kanske måste våga göra fel för att på något sätt nå den vision jag har.
 
Jag tror att det bästa jag kan göra det är att vara grymt fokuserad på nuet och inte sluta drömma om sånt jag vill klara av. Jag tycker ändå att livet lite går ut på att försöka förverkliga dom drömmar man har. Jag ger aldrig upp, även om jag inte alltid har alla svar på hur jag ska komma vidare. Att försöka maxa ekonomin är det som känns mest rätt nu, men det gäller ju också att våga ta det steget och göra det. 
 
(null)
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE