Traditioner?

Imorgon är det julafton. För många är det kanske någon slags tradition. Vissa saker göra man varje år på tex jul eller nyår. Eller så kanske många är som mig. Jag har ingen direkt tradition med julen som jag är så noga med att hålla på. Om jag ändå ska komma på nånting så kanske det är att jag gärna äter mat som man på många sätt förknippar med julen. Jag brukar också fylla upp kylskåpet så jag har mycket mat kring jul och mellandagar. Det skulle kännas hemskt om man sitter med för lite mat på jul. Det känns sorgligt på något sätt. 
 
Förövrigt så är jag inte så mycket för traditioner och tänka att vissa grejer ska återkomma. Jag gillar att göra saker som jag tycker om att göra och om det sen är tradition eller inte, det tänker jag inte så mycket på. 
 
 
Jag kanske har upplevelser varje år som man kanske ändå nu skulle kunna kalla för lite tradition. Det är ju i alla fall saker som dom senaste åren har varit ständigt återkommande för mig. 
1. Resa till Stockholm.
2. Bokmässan 
3. Musikhjälpen. 
 
Stockholm är en stad som jag gillar. Jag har under en jäkla massa år nu besökt Stockholm minst en gång per år. Egentligen vet jag inte vad det är som får mig att trivas så bra där, men det är kanske något med den "viben" jag känner när jag är där. Det har hänt flera gånger att jag har åkt till Stockholm utan att jag har något planerat överhuvudtaget. Det blir ofta bra ändå. Jag har varit i Stockholm en gång i år, och nästa år blir det igen. De mesta är redan nu planerat inför den resan. Även om datumen för min vistelse inte är bestämd ännu.  Jag tror aldrig att jag kan tröttna på Stockholm och jag vill hålla på den traditionen att åka dit minst en gång per år. För mig blir det ju en stor grej eftersom jag bor i den förhållandevis lilla staden Vänersborg. 
 
 
Bokmässan i Göteborg är något som ag har besökt varje år (med undantag för pandemiåret 2020) sen 2017. Jag tror att jag har varit minst en dag på alla bokmässor sen just 2017. Det började med att jag år 2016 blev så arg på mig själv att jag inte befann mig på den mässan då. Jag såg massor av filmer och bilder i olika sociala medier, och där blev jag jäkligt sugen på att själv vara. I ren ilska så tänkte jag att där ska jag fan befinna mig nästa år och så fort jag såg att man kunde köpa biljetter till 2017 års Bokmässa så gjorde jag det snabbt som fan, utan att tveka. Jag har nu också redan fixat mig ett guldkort för nästa år. Bokmässan äger ju rum i slutet av september och början på oktober varje år. Så man får väl säga att jag är ute i god tid. Det är ju så att man kan köpa guldkortet lite billigare om man köper det nu. Om det skulle bli så att jag inte besöker mässan trots att jag har ett kort som gäller för fyra dagar och typ fri tillgång till allt som finns att se och uppleva, så får jag ju bara acceptera det och liksom ta den smällen. Jag gillar ändå när jag är ute i god tid med saker. Det sprider sig ett lugn i kroppen som jag mår bra av. 
 
 
 
Musikhjälpen och den veckan är nog min "favvovecka" på året. Jag älskar hela syftet och bara hela grejen att man kan ställa upp en glasbur på ett torg och sen kör man fett grym underhållning bra information om ett problem i världen som man samlar in pengar till, i 144 timmar, live i P3 och på SVT-Play. Musikhjälpen är en häftig apparat som jag har varit återkommande varje år sen 2008. Själv började jag följa Musikhjälpen och bidra på olika sätt 2015. Där och då fastnade jag för det programmet och nu kan man nästa säga att jag har Musikhjälpen som ett intresse och en hobby. Även om jag försöker tagga ner det under dom 51 veckorna som inte Musikhjälpen. Genom åren har jag i snitt skänkt ca 14 000 kr varje år. Det jag skänkte som mest ett år var 37 000 kr. Ett annat år skänkte jag 40 000 kr, men sen tog jag tillbaka 20 000 kr eftersom det jag då betalde för aldrig levererades. Det var inga problem med att få tillbaka pengarna. Jag har alltid haft en bra kontakt med radiohjälpen och dom är bra att ha att göra med. Dom förstod varför jag ville ha tillbaka pengar, och sen tog det ca en vecka så satt 20 000 kr på mitt konto. Ett annat år fick jag ett erbjudande att köpa en kamera som Therese Lindgren hade skänk till förmån för Musikhjälpen. Den var utlagd som en auktion när auktionen var avslutat så hade jag lagt det andra högsta budet, men hen som "vann" auktionen kunde i slutändan inte betala och då frågade man mig om jag vill köpa den för det budet som jag hade lagt. Jag tackade nej och sen vet jag om den där kamera fick någon ägare som Therese Lindgren hade skänkt.   Programmet Musikhjälpen är en svensk version av det nederländska radio- och TV-formatet Serious Request. 
 
Under årets Musikhjälpen så fick jag en idê som jag tror skulle kunna göra så att Musikhjälpen får in en ansenlig summa pengar. Vi pratar väldigt mycket pengar, men jag ska lugna mig lite i vad jag säger. Men det var i alla fall en idê på ett engagemang som jag kände väldigt starkt för att det här skulle jag kunna göra för Musikhjälpen. Landar det bara rätt så kan det bli väldigt mycket pengar in till Musikhjälpen. Tyvärr kom jag på detta i söndags och det var ju sista dagen då av detta årets Musikhjälpen, så jag kände att ska det bli av så får jag väl köra på detta 2024. Jag vill ändå tagga ner lite just nu. Det är långt kvar till nästa Musikhjälpen och redan om några månader så kanske jag inte vill längre. Men jag kan ju fundera och vända vrida på mitt tänkta engagemang. Hoppas detta pågår i många år till. För är det någon tradition som jag vill hålla på så är det vad jag ägnar mig åt vecka 50 varje år. Då lyssnar jag, kollar på och engagerar mig i Musikhjälpen. För mig är detta en av årets höjdpunkter. 
(null)
 
  (null)
(null)
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE