Söndag ( 2021 07 04)

 Fasen vad svårt det är för mig att släppa att jag avstod från att göra två riktigt bra investeringar tidigare i veckan.  Jag kan naturligtvis inte veta till 100% om jag hade tjänat något, och när i så fall. Jag kanske inte hade lyckats tjäna nånting, men då hade jag ju ändå haft två fina saker i min ägo. Helvete vad jobbiga dessa tankar är. 

Det värsta är ju att tankarna går inte att vinna över och jag kan liksom inte göra dessa investeringar nu. Det är för sent. Någon annan har redan handlat och jag valde ju att inte ens försöka. Det enda jag skulle kunna göra är att i framtiden titta på liknade saker att lägga pengar på och sen faktiskt slå till. Det jag kunde ha gjort, men aldrig gjorde, kommer jag kanske inte kunna göra sen. 
 
Jag kan vända och vrida på detta hur mycket som helst. Till att börja med så är det ju så att mitt ekonomiska mål som jag har för i år är det som gäller. Det har jag sen länge sagt och bestämt mig för. Jag hade inte kommit på att jag vill nå det målet, om det inte hade varit för coronaviruset och pandemin. Jag gjorde liksom verklighet av en tanke och att jag skulle lyckas var jag ganska säker på för i denna pandemi bestämde jag mig redan i början av den att jag inte skulle resa eller träffa folk i onödan. Bara för det så skulle jag ju lätt kunna spara betydligt mer pengar än normalt. Så tänkte jag liksom. 

Det har ju också gått bra och det har inte varit svårt att få loss dom pengar som jag har nu. logiskt sett borde det inte vara svårare att under det närmaste halvåret få loss lika mycket pengar igen. Jag har ju lika mycket tid nu, och jag kommer inte att tjäna mindre nu och framöver än vad jag har gjort tidigare.  Dessutom kommer jag nog inte att resa så mycket inom den närmaste framtiden heller. Restriktioner och regler kring detta med coronaviruset finns ju fortfarande, och det ser olika ut i olika länder.  Så kommer det nog att vara ett tag till. Man ska ju fortfarande tänka sig för även i Sverige, även om man har lättat på alla restriktioner nu. Med allt detta sagt så känner jag att om jag någon gång kan få loss mycket pengar på ett ganska enkelt sätt utan att egentligen behöva kämpa så hårt för det, så är det värt det alla dagar i veckan. Tänker jag vidare på detta så hade jag ju inte ens kommit på att jag vill göra ett försök att nå min vision och högsta dröm, om det inte hade varit för pandemin.  Jag hade gjort någonting annat, som jag säkert hade blivit nöjd med att ha gjort. Tex: Dom där två investeringarna som jag nu inte kan släppa att jag bara lät bli att försöka göra. Hmm..
 
Sen kan man ju tänka såhär också. Hade jag inte jobbat med mitt ekonomimål som jag har för i år så kanske jag inte haft dom pengarna som jag har nu, och då hade jag inte ens lagt märke till allt de som jag tidigare i veckan var så sugen på att investera pengar i. Felet är ju att jag tittar på saker eftersom jag har pengar redan nu. Sen är ju mitt mål för i år, och på längre sikt mycket större och mer än vad det är nu. Men det jag menar är att hade jag inte haft några ekonomiska mål alls, så hade jag nog förmodligen inte lagt märke till dom investeringarna som ändå kändes mer rätt att inte bry sig om. 
 
Det blir ju inte bättre hur jag än vänder och vrider på detta. Gjort är gjort....eller rättare sagt: Det jag kunde ha gjort gjorde jag aldrig. Jag vill något annat i år och klarar jag det så tror jag ändå att jag i slutändan kan tjäna mer pengar och faktiskt släppa att jag inte gjorde allt de som jag nu känner starkt att jag hade velat gjort. Man får bara acceptera, släppa och gå vidare. Fast detta har nu visat sig vara svårare än vad jag först trodde att det skulle bli.  Det känns lite surt att bara låta bra grejer falla mellan stolarna. Det har jag svårt att släppa och bara gå vidare ifrån. 
 
 
***
 
Annars då?
Veckan har varit ganska normal om man ser till jobb. Jag har jobbat fem dagar, men varit ledig torsdag och fredag istället för denna helgen.  Jag har haft sovmorgon större delen av veckan. Det är bara under helgen som jag har behövt vräka mig upp tidigt. Jobbveckan kan jag inte klaga på. Det är ju också ganska lugnt att köra nu i dessa semestertider.🌞
 
Jag skrev för några veckor sedan ett inlägg om att jag ville få läst alla böcker som Jan Guillou har skrivet om Carl Hamilton. Jag läser dom i kronologisk ordning och denna veckan har jag börjat på den fjärde boken. Jag tycker det är ganska bra jobbat av mig med tanke på att jag började läsa den första boken i juni. Målet är att jag ska ha läst, eller lyssnat igenom alla böckerna innan 2022. Nu har jag som sagt  börjat på den fjärde av dom 13 som jag tror finns. Då har jag ju 9 böcker, plus den jag läser nu (FIENDENS FIENDE) kvar att ta mig igenom. Jag måste ju från och med nu beta av minst 2-3 böcker per månad. Jag kan nog inte hoppa över många dagar av läsning, per vecka om jag ska ta mig igenom allt så snabbt som jag har tänkt mig. Det är ju mysigt att läsa och det är ju ett bra sätt att koppla av på. Så det är ju bara positivt om jag kan ta mig igenom alla böckerna under detta året. Då blir det ju mycket avkoppling för min del. Mycket läsning = Mycket avkoppling. Det är väl så man får se det. 
 
 
 
Annars har jag varit noga med att gå mina promenader under denna veckan. Det väl egentligen varje vecka. Målet är sen länge 80 000 steg i veckan och det har känts ganska lätt att sätta dom stegen den senaste tiden. Jag har haft så mycket att göra också, så jag har sprungit mycket fram och tillbaka på stan. Jag tror att jag totalt har hämtat och lämnat ca 20 paket eller brev hos olika postombud bara under denna veckan. Det blir ju ganska många steg bara det. Det känns bra att jag lätt fixar dom där stegen, även under dom veckorna som jag har ganska mycket annat som jag vill få gjort. Jag skulle aldrig orka med att greja som jag gör om jag helt skulle strunta i att gå promenadrundor. Det är nog en förutsättning för att jag ska orka  jobba och få gjort mycket annat. 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE