Vill mest bara blogga om mig själv.

Vad vill jag göra med min blogg under 2021? Jag har egentligen bara tänkt att jag vill fortsätta, men någon typ av annat bloggande vill jag kanske ägna mig åt.
 
Jag läser ju hel del böcker och det kanske skulle kunna vara något att skapa inlägg om på min blogg. Tanken slog mig precis att böcker och bloggande ligger ju ändå ganska nära varandra så varför inte skriva eller prata lite mer om böcker som  jag har läst. Det är något som känns ganska rätt att göra för mig, så det kanske är något jag borde blogga mer om.
 
För ca ett år sedan satt jag i en video jag sa även då att jag vill ändra lite på hur jag bloggande. Jag gjorde ju det också och jag tror att resultatet har blivit att jag har skrivit fler välskrivna inlägg, men dragit ner på antalet publicerade inlägg. Det kanske inte har varit så hela tiden, men i det stora hela så är jag ganska nöjd med hur jag ändrade och hur det nu känns med bloggen efter det. Jag sätter mig ner ibland och bloggar och då försvinner ofta allt annat runt omkring mig och jag är bara inne i mitt skrivande eller skapande av ett nytt blogginlägg. Mysigaste är det att sitta och jobba med bloggen på kvällarna. Jag tror heller inte att jag har tänkt en tanke det senaste året på att jag vill sluta med min blogg. Kanske har jag gjort det för någon sekund, men sen känner jag ändå att jag vill fortsätta med. Jag har nog insett att jag mår väldigt bra av detta och det känns extra bra när jag får sitta på kvällarna och bara fokusera på att skapa inlägg. Jag kan tänka mig att en författare kan känna ungefär som jag. Författaren sätter sig ner och bara fokuserar på sitt skrivande och hen tänker att han ska skriva en skitbra bok och är kanske lite besatt av att få den färdig, men samtidigt vill hen att boken ska vara välskriven. 
 
Jag kanske inte känner så mycket att jag vill skapa en skitbra blogg, men jag vill jobba med den på ett sätt som får mig att må bra. Är jag helt ärlig med vad jag skriver och skapar inlägg där jag skådespelar för mycket, då känner jag inte att jag kan må dåligt över det jag lägger ut. Viktigt är också att jag inte får känna mig tveksam till det jag ska publicera. Finns det några tveksamheter om det är rätt att publicera ett inlägg så väljer jag alltid att inte publicera. På så sätt håller jag mitt bloggande på en bra nivå och jag kan stå för allt jag har skapat. Både nu och på sikt. Det är så skönt att jag inte känner att jag ångrar speciellt mycket av allt jag har publicerat på min blogg. 
 
Nu sitter jag här igen och inte riktigt vet hur jag ska ta min blogg vidare. Alternativen är väl att jag antingen bara gör som jag har gjort sen ungefär ett år tillbaka. Eller så slutar jag med vissa typer av inlägg som jag faktiskt känner inte ger mig nånting att skriva eller skapa inlägg om. Problemet är bara att nu har jag så mycket som jag  känner att jag aldrig vill blogga om...så vad finns kvar???
 
Jag vill i alla fall inte sluta blogga. Det är jag ganska säker på. Jag vill ofta hitta den där mysiga känslan som jag tex känner nu när jag sitter hemma och skriver. Klockan har blivit kvällen. Jag har varit ledig idag och jag vet nu att jag är ledig lördag och söndag också. Just nu fokuserar jag bara på att skapa detta inlägget och jag vill verkligen få ur mig alla tankar som jag har. Jag känner starkt att jag vill få klart detta inlägget ikväll och jag kommer inte att sluta skriva på detta inlägget förrän jag känner att jag har tömt mig själv på mina tankar och fått ner dom text. Detta är något jag gillar med att blogga och jag mår väldigt bra av att jobba med min blogg på just det sättet. 
 
Jag känner att jag vill göra någon typ av förändring med bloggen under 2021. Jag kan bara inte komma på vad. Första tanken jag får är alla saker som jag tänker att jag ska sluta blogga om. Men jag har redan så mycket som jag inte skriver ett skit om. Tar jag bort mer nu så finns snart inget kvar. Jag vill ju inte sluta och då är ju mitt enda val att bara fortsätta skapa. 
 
En grej som jag ändå känner att jag vill blogga mindre och mindre om det är bussjobbet. Jag minns för några år sedan (minns bara inte exakt när)  att jag skrev i ett inlägg att jag inte skulle blogga så mycket om mitt jobb. Det blev ju liksom bara inlägg där jag antingen skrev att jag hade haft en tuff eller lugn dag. Jag skrev lite om när jag började och slutade. Mycket mer än så var det inte. Jag ändrade på det där och sen började jag skriva mer vecka för vecka. Hur har veckan varit på arbetet och hur ser det ut under den närmaste framtiden. Har jag haft, eller kommer jag att få en bättre eller lite tuffare arbetsperiod. Typ så har jag ju bloggat om jobbet och nu tänker jag att jag ska ta bort mer av det där skrivandet och pratandet kring hur jag har det på jobbet. Som det är nu och som jag kommer att ha det så är min känsla att jag under året kommer att ha ganska lite av s.k. tuffare arbetsperioder. Jag kan tänka mig att det kommer att kännas lite tuffare under helgerna. Men det kan ändå bara vara under några få timmar och sen kan ändå större delen av ett helgpass kännas ganska "soft" att köra. Min uppfattning är att det beror mer på vilken tid och vad du då kör. Viss typ av körning på vissa tider kan verkligen vara hur lugna som helst. Ibland är det nästan för bra för att vara sant.  Tittar jag på mitt schema för i år så har jag veckor då jag jobbar mycket, men då är ändå passen ganska bra. Sen har jag veckor där jag jobbar lite mindre, men där är också passen ganska bra. Är det något som kan kännas tufft så är det vissa helger, men det är ändå bara något enstaka pass och man jobbar ju inte varje helg. 
Det jag vill säga med detta är att jag känner inte jag vill blogga så mycket mer om jobbet. Varför ska jag skriva att tex denna veckan känns ganska soft eller nu har jag ett tufft helgpass att ta tag i. Det ger mig ingenting längre. Jag tänker att jag ska fortsätta skapa inlägg om jobbet ibland. Det är ändå svårt att bortse från jobbet helt. Man lägger ju ändå en hel del tid på sitt arbete och jag vill ju blogga på ett sätt där jag tömmer mig på alla tankar jag har, just i den stunden som jag sitter och skriver. Även om jag långt ifrån berättar allt om mitt jobb, så tror jag ändå att jag mår bättre av att tex skriva några rader om hur det känns att jobba på. Men jag tänker ändå nu att jag inte ska skriva så mycket mer om vad jag har för typ av arbetsperioder framför mig. Det är inget jag tänker på efter att jag fick detta schemat som jag nu kör på. Jag kan skriva nåt enstaka inlägg om jobbet ibland. Lägga in ett stycke som jag har gjort i detta inlägget. Det är nåt känns helt ok och bara bra för mig. 
 
 Jag kan annars känna att jag skulle vilja göra någon mer typ av förändring i mitt bloggande än bara mer sluta blogga om vissa saker.   Jag känner ju inte att jag vill blogga om så mycket annat än mig själv och mina tankar jag har om mitt liv. Jag är inte så intresserad av att tex blogga om någon politik i Sverige eller skriva om när någon myndighetsperson har gjort bort sig. Man skulle ju kunna skriva vad man tycker om allt som händer i USA, men jag orkar inte vara ännu en person yttrar mig om allt som händer där borta. Jag känner heller inget behov av att skriva om vad tex tycker om: Sjukvård, äldreomsorg, skolan och polisen här i Sverige, eller bara lokalt i Vänersborg. Jag bryr mig så mycket om hur vida dom som ägnar sig åt snöröjning gör ett bra eller mindre bra jobb. Ska jag ändå säga nånting om just den saken så tycker jag att dom oftast gör ett bra jobb, men att dom får oförkänt mycket kritik som handlar om att dom inte gör tillräckligt. 
 
Men som sagt!!!  I framtiden på min blogg vill jag mest ägna mig åt att skapa inlägg om mig själv. Vad tänker jag om mitt liv? Vad gör jag på dagarna? Vad funderar jag på om mig själv? Vad drömmer jag om? Det coola, roliga och häftiga som man kan få ut av livet, vad är de? Jag kommer aldrig att berätta allt, men  allt jag väljer att skapa inlägg om måste vara på ett ärligt och så nära den känslan jag känner som möjligt. Där någonstans vill jag landa i mitt bloggande. Typ att de mesta handlar om mig själv. 
 
 









Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE