Svenskmatcherna - OS

Två svenskar har varit inne i pingishallen idag. Linda Bergström och Anton Källberg. 
(2024 07 29)
Linda vann ju sin match på ett stabilt och övertygade sätt. Linda var favorit på förhand och min uppfattning om henne är att dom matcher där hon på förhand förväntas vara den bättre spelaren också brukar visa att hon är det. Hon har ett rack med två olika gummin. En sida på racket har hon skruvgummi på och den andra sidan har långa nabbar. Jag tror att hon oftast kör med dom långa nabbarna på sin backhandsida.  Linda är ju en defensivspelare  och jag gissar att en del av hennes taktik var att göra mycket underskruv med sin "skruvplatta" och sen när motståndaren loopar med överskruv då vill Linda sätta in sitt nabbgummi och returnera den överskruven. Då får ju sin skruv tillbaka, fast vänt till under skruv. Ju mer överskruv man gör mot nabbet, ju mer underskruv får man tillbaka. 
 
Stabilt och bra av Linda var det i alla fall. Hon verkade väldigt avspänd och lugn också. Både vid bordet, men också när hon blev intervjuad. Det tyder ändå på att hon är väl förberedd och känner sig i bra form, både fysiskt och mentalt. 
 
 
 
 
Anton mötte ju nu under kvällen Felix Lebrun från Frankrike. Tuff spelare för Anton. Felix är ju högst rankad i Europa och 3:a i världen. 
 
Anton började väldigt bra i första set och tog ledingen. Sen har jag för mig att han missade två servar i rad och sen gick setet  för fort. Jag tycket ändå Anton var igång bra och på hugget. Hans försvarsspel verkade ju också helt ok. Men han kom under otäckt fort. Lebrun hade väldigt bra servereturer. Framförallt sökte han tjeckflippen ofta och lyckades med den. I början gick det lite för fort. Två set gick på ca 10 minuter och Anton förlorade båda och kom inte alls in i matchen. 
 
Felix var väldigt tät i sitt spel och han gjorde inga lätta missar alls. Anton kom in i en liten dåligt trend från mitten på första set och sen hade han svårt att komma ur det. I slutet på tredje set hade Anton ändå bättre servar och servereturer än vad han hade haft tidigare i matchen, men sen missar han serven när Felix har setboll. Efter 20 minuter stod det redan 3-0 i set till Felix och det är 3 väldigt snabba set i pingis. Jag kände där att ska Anton kunna komma tillbaka nu så måste han flytta mer på Felix och utnyttja hela bordet mer. Dessutom måste ju Felix spela lite sämre än vad han hade gjort under dom 3 första seten. I fjärde set spelade Anton  lite mer bestämt och tog bollen lite tidigare efter studs. Han flyttade mer på Felix i både djupled och sidled. Det gjorde att han vann det setet på ett ganska övertygande sätt. I femte set missade Källberg lite väl mycket med sin backhand i början. Felix gjorde också mycket underskruv på sina servereturer. Man såg att Anton hade lite svårt att returnera på dessa servereturer. Sen spelade Anton bättre mot slutet av femte set. Han började spela mer varierat och lite mer med skruv istället för fart, vilket var bra. Han fick ner tempot lite. Det gick ju så jäkla fort i början.  Det blev jämt i det femte setet. Felix hade några matchbollar och Anton fick några setbollar och vann tillslut femte setet med minsta möjliga marginal. Det kändes också som Felix servade lite sämre i femte set än vad han gjorde i dom tidigare seten. 
 
I sjätte var det väldigt bra servande från både Anton och Felix. Sen drog Felix ifrån och hade 4 matchbollar. Anton räddade två, sen tog det slut. 
 
Det gick för fort i början och Anton kom in i matchen för sent. Sen tyckte jag ändå att Anton kämpade på bra,  framförallt efter att han hade kommit under med 3-0 i set. Anton möter ju ändå världstrean så det är ju inte mycket att säga om. Det var väl inte väntat att han skulle vinna. Sen hade jag ju hoppats på det naturligtvis. 
 
 I skrivandets har Sverige Linda och Truls kvar i singelspelet. Linda möter den regerande Olympiska mästarinnan som är från Kina. Truls möter världsettan som också kommer från Kina. Det blir tufft för båda, men jag hoppas på mirakel i Paris. Sen börjar ju lagtävlingen om lite drygt en vecka. Det kan fortfarande bli medalj i pingisen för Sverige. Det kommer jag att hoppas på, så länge som det är möjligt. 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE