OS-pingisen

Jag har kollat svensk-matcher i OS-pingisen idag. Stina Källberg spelade ju damsingel och mixeddubbel med Kristian Karlsson. Anton Källberg avverkade sin första match i herrsingel idag. Anton och Stina är syskon. Det är ju rätt coolt att båda är så bra och spelar pingis i ett OS, samma år. 
 
Stina Källberg förlorade ju tyvärr i singel. Som jag ser det så verkade hon väldigt nervös och jag tror att nervositeten liksom gjorde att Stina inte riktigt kom in i matchen ordentligt. Jag tyckte inte heller att hon rörde sig speciellt bra och det kan vara ytterligare ett tecken på att hon kanske var för nervös. Sen kanske hon även blev lite stressad av att kom i underläge. Risken är ju då att man försöker komma ikapp för snabbt och då blir det lätt att man förivrar sig och förlorar poäng på det. Jag tyckte synd om henne för det kändes som att hon hade mer spel i sig än vad hon lyckades få ut i singelspelet, och hon verkar också vara i bra form. 
 
 
 Stinas brorsa Anton lyckades ju vinna sin match med mina möjliga marginal. Jag tycker att Anton höll ihop spelet bra och när han varierade spelet mycket så var han den klart bättre spelaren. Han rörde sig bra och han vann många poäng när han attackerade med sin forehand. Det var ju en jämn match och man kan ju säga att han var nära att åka ut. Men Anton var ju innan matchen favorit till att vinna och även om det är jämt poängmässigt under hela matchen, så brukar det faktiskt vara så att den som på förhand normalt är bäst, också brukar stå som segrare. Anton visade en bra mental styrka i slutet av matchen. 
 
 
Jag hoppas att Anton i nästa match jobbar lika bra med fötterna och använder sin forehand mycket. Han får inte bli för ensidig i sitt spel. Det mycket variation i spelet som gäller. Anton är också bra på tjeckflippen och jag hoppas att han vågar söka den mer i nästa match än vad han gjorde i denna. Han möter ju också en pennfattare i nästa match då brukar en bra taktik vara att spela mycket raka vägen. 
 
Det känns ju coolt att Anton har Jörgen Persson som coach. Han har ju mer erfarenhet av OS än dom flesta andra pingisspelare. Han har ju själv deltagit som spelare i 7 Olympiska spel. Ska man vara lite vitsig så kan man ju säga att det är helt 7kt (sjukt) att Jörgen kunde hålla sig på en sådan nivå som spelare i så många år. 
 
 Kristian Karlsson och Stina Källberg spelade ju i mixeddubbel nu under eftermiddagen också.  Dom mötte ett par ifrån Nordkorea. Det blev tyvärr förlust och det kan jag inte tycka något annat om än att det var tråkigt. Jag trodde på förhand att det var den bästa medaljchansen för det Svenska pingislandslaget. Ska man förklara det lätt så kan man säga att Nordkoreanerna var bättre i serve och returspelet. Dessutom var dom lite säkrare än Svenskarna på sina första attacker. När ett dubbelpar är så täta och samspelta som Nordkoreanerna va så behövde ju Svenskarna göra för många bra prestationer i varje bollduell för att ha chansen att vinna. Jag tyckte detta var tråkigt att dom förlora. Dels för att detta var den bästa medaljchansen för pingissvenskarna. Man kan ju också tycka att det hade varit skönt för Stina att få revansch efter singelförlusten tidigare idag. 
 
Dom svenska pingislirarana kan ju fortfarande ta medalj i OS, men jag tror att våran största chans var i mixeddubbel. Så det känns tråkigt för mitt pingishjärta att det tog stop för Kristian och Stina i kvartsfinalen. 
 
Sen är det ju alltid lättare att analysera pingis och veta hur spelare borde ha gjort när man som jag ligger hemma och kollar på TV i en soffa. Jag ser ju bordet från alla möjliga kameravinklar och jag vill ju bilda mig en uppfattning om hur spelet ser ut. Men det är inte alltid så lätt att göra vad man vet att man borde göra som spelare. Det alltid lättare att tycka och tänka hemma från soffan. Det vill jag vara medveten om när jag sitter och tittar på pingis. Jag hoppas att jag är det också. 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE