OS I PARIS

 Denna veckan börjar OS i Paris och jag har i hela mitt liv gillat att kolla mycket på OS. Förr kunde jag sitta hela dagar och titta på allt möjligt under OS-veckorna. Men på senare år väljer jag mer ut vad jag vill se och skiter i väldigt mycket. Jag gillar att kolla på simning, gymnastik, friidrott och naturligtvis pingis. Jag kan också tycka att det är kul att kolla på vissa idrotter när det närmar dom där avgörande stunderna då man tävlar om medaljerna. 
 
När det kommer till pingisen så tycker jag Sverige har en bra samling spelare och det är ju också kul att både herrarna och damerna är med fullt ut i alla klasser som spelas på OS. Lag, singel och mixeddubbel är de klasser som pingis ha i OS och jag tycker det är en prefekt blandning. Sverige tycker jag har sitt bästa medaljchans i mixeddubbel. Det är Kristian Karlsson och Stina Källberg som spelar mixed för Sverige. Dom har gjort bra i ett flertal turneringar så det kan mycket väl gå bra i Paris också, även om tidigare resultat inte spelar någon roll i ett OS. Då är det ju nuet som gäller och där och då vill alla spelare som är med prestera bra och många är ju i sin bästa form. Men jag tror ändå att våran största medaljchans och kanske även guldchans i pingisen är just i mixeddubbel.
 
 
Herrarna har ju också ett bra lag och jag skulle inte bli förvånad om dom tar medalj. Det kommer ju naturligtvis bli stentufft för dom, men chansen har dom för jag tycker ändå att Sveriges herrar har det bästa laget i Europa, och jag tycker att man är bland dom 5 - 8 bästa länderna i världen. 
 
I herrsingel spelar Truls Möregårdh och Anton Källberg. I Damsingel spelar Linda Bergström och Stina Källberg. Det som jag tycker är väldigt hårt i OS när det kommer till just singeltävlingen så är det att varje land får bara representeras av två spelare i damsingel respektive herrsingel. Det är ju samma för alla, men ett land som Kina har ju flera spelare på både herr och damsidan som är så bra att dom skulle kunna vinna guldet. Många av dom får ju inte ens chansen. Dessutom tycker jag att Sverige har 4 bra spelare på herrsidan som i alla fall har kapacitet att ta medalj, men två får bara vara med. Jag tycker att man borde i alla fall få ha med tre spelare, totalt 6 spelare i damsingel och herrsingel. Inte 4 som det är nu. Det positiva kan väl vara att ett och samma land kan inte ta alla medaljerna. Det blir alltid minst två länder som tar medaljer i alla pingisklasserna på OS. 
 
Jag kan ändå känna mig lite ledsen över att Kristian Karlsson inte spelar i singeltävlingen. Samtidigt vet jag att jag är lite jävig och jag favoriserar ju lätt Kristian eftersom han är en FD klubbkompis till mig. Dessutom var jag ju hans tränare när han började med pingisen och Kristian har ju sagt till mig att han är väldigt tacksam över allt jag gjorde för honom när han var liten.
 
Det är heller inget fel med den uttagningen som har gjorts. Att Truls och Anton är dom som spelar singel för Sverige är nog ganska logiskt med tanke på dom resultat som dom har gjort under säsongen, men jag hade som sagt velat se Kristian i singelturneringen i OS. Sen tror jag ändå att Kristian kommer att göra bra ifrån sig i dom klasserna som han är med i. Det blir ju kul att se honom lira i dessa klasser, inget snack om det.  Han har ett väldigt fint tävlingspsyke och tar han en minst en medalj i detta OS, så kan han ju vara nöjd,  även om chansen inte finns för honom i singel. 
 
 
 
Förövrigt så kan jag väl säga om pingisen att damernas största chans på medalj är i mixeddubbel. I lag kan man väl lugnt säga att det är ett bra resultat om damerna skulle placera sig bland dom 8 bästa länderna. Jag hejar naturligtvis på Sverige i OS och jag hoppas av hela mitt hjärta på många mirakel i Paris. Jag tror ändå på att Sverige tar en medalj i pingisen. Sverige har ett bra gäng av spelare och ledare, där också flertal  har varit med i många stora turneringar under många år nu. Så visst finns det stora chanser för Sverige i pingisen under detta OS. Det finns ingen anledning att tro nånting annat. 
 
Jag tycker i alla fall att det ska bli kul att OS drar igång nu. Även om jag inte är jättenoga med att följa allt så gillar jag ändå hela grejen med ett OS. Det är en stor häftig apparat som jag varje gång det äger rum blir imponerad av. Jag har i perioder gått i tankar på att kanske boka en OS-resa och en gång i livet faktiskt fixa så att jag får uppleva ett OS på plats, men någonstans har jag känt att jag inte kommer att tycka att det är värt det. Det är för mycket och för stort för mig. Att tanken har slagit mig ibland tror jag beror på att jag känner många som genom åren har sparat ihop pengar och åkt på en OS-resa. 
 
Jag tror aldrig att det blir något för min del, men det är ändå en sådan resa som jag kan tänka mig att göra om fler skulle vilja hänga på. Jag vågar inte  åka själv på en sådan resa. Sen känns det rätt bra att bara sitta hemma i soffan och kolla i lugn och ro. Det är häftigt det också.  Jag ser framemot OS i Paris och jag är full av förväntan. Jag kommer att heja på Sverige (och extra mycket på Kristian) av hela mitt hjärta. 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE