Mera pingis och lite simning.

Sen jag uppdaterade senast om OS-pingisen så har det ju hänt en hel del. Jag skrev då att jag hoppades på mirakel i Paris och det blev väl lite så. Truls Möregårdh slog ut världsettan Wang Chuqin. 
 
 (2024 07 30)
Igår spelade ju Linda Bergström en match mot den regerande olympiska mästarinnan Chen Meng. Som väntat så förlorade ju Linda, men jag tycker att hon gjorde en bra match och pressade ju faktiskt kinesiskan till att plocka fram ett mer offensivt spel. Linda vann ju första set och var med ganska bra i matchen under de nästkommande 4 seten. Linda räddade många attacker och när hon själv fick ett läge att attackera på så tog hon ofta den chansen och gjorde något bra av det. Linda var i bra form och hon hade inte givit upp matchen på förhand. Det syntes ganska tydligt i hennes spel. 
 
 
Nu är det  bara lagspel kvar för dom Svenska tjejerna. Det börjar på måndag och Sverige möter då Hong Kong.  Linda Bergström, Stina Källberg och Filippa Bergand kommer att lira och om alla tre spelare lyckas komma upp i sin högsta nivå, då finns det möjlighet att dom gör ett bra resultat, men en medalj blir svårt . Men jag tror att tjejerna kan göra en bra lagtävling om: Linda håller i formen, Stina hittar formen och Filippa  är i form. Ligger dom på maxnivå, då är det spännande att se vad dom kan åstadkomma. 
 
Truls Möregårdh har som sagt varit inne och lirat i OS idag. (2024 07 31)
 
I förmiddags mötte ju Truls kinesen Wang Chuqin och Truls gjorde mer än väl genomförd match. När matchen började så kändes det som att Truls hade taktiken klar för sig. Man såg att han satsade på sin serve och hade bestämda servereturer som gjorde att kinesen i kom åt med så många aggressiva returer som man ofta ser att kinesen brukar lyckas med. Truls lyckades spela med mycket överskruv från både backand och forehand och det gjorde att kinesen fick lite högre felprocent i sitt spel eftersom han var tvungen att sätta egen fart på hårt skruvade bollar. Det kändes bra att Truls verkade hålla sig till den taktiken som han hade bestämt sig för från början. Taktiken verkade ju vara att spela med mycket överskruv och dra ner farten. Det är lätt att man börjar spela för hårt och med mer fart och mindre skruv när man känner att man spelar väldigt bra. Då kan matchen lätt vända  eftersom man går ifrån den taktik som har gjort att man leder och är den klart bättre i matchen. Det gäller att vara noggrann med att spela på motståndarens svagheter under hela matchen. Bibehålla koncentrationen tills det faktiskt är slut. Det kändes också som att kinesen stundtals blev lite stressad över att Truls spelade så bra och tex lyckades vinna många långa bolldueller. När stressen kom in så såg det ut att lugna Truls mer och han kunde spela ännu mer avslappnat. Det var en av dom bästa matcherna som jag har sett Truls spela. I denna matchen fick han ju ett "kvitto" på att han kan vinna mot vem som helst. 
 
Åttondelsfinalen gick ju nu i kväll och Truls mötte där Kao från Taiwan. Truls  servade ofta kort i forehand på motståndaren och på så sätt slipper han att få tjeckflippen mot sig. Första set var väldigt jämt trots att Truls hade greppet länge i setet. Truls förlorade första set. Jag kände att Truls behövde bli mer noggrann med placeringarna och mer bestämd i serve och servereturerna. Det var den känslan jag hade inför andra set. 
 
Andra set tog Truls ledningen direkt och han blev mer noggrann i spelet. Det gällde ju att hålla undan för Taiwanesens backhand för den var väldigt bra. Sen kände jag att Truls gjorde några lätta missar igen och Taiwanesen hade några set bollar innan Truls lyckades vinna det andra setet. Känslan jag fick var att Truls måste vara mer aggressiv och tuff i vad han än väljer att göra med bollen. Sen var det starkt att ta det andra setet för Truls hade ju greppet både i första och i större delen av andra set, men ändå blev det två set så jämna som dom kan bli. Jag ville bara se att Truls skulle ta tag i det bättre. 
 
Truls kom under i tredje set också. Jag tyckte inte att han rörde sig lika bra som han gjorde i matchen innan. Jag fick känslan av att gör inte Truls någon konkret ändring nu så är han snart ute ur turneringen. Han vann i alla fall tillslut tredje set och då kunde jag ju släppa tanken på att det kanske inet kommer att bli en vinst.
 
Fjärde set såg typ ut som första och andra set. Truls leder i början, men han lyckas inte dra ifrån och sen kommer Taiwanesen ikapp. Truls vinner i alla fall setet, utan att egentligen övertyga med sitt spel. 
 
Femte set: 
Truls kom under direkt. I början på detta sättet tyckte jag att Truls varierade för mycket. Det såg ut att bli för rörigt för hans eget bästa. Sen vände han på det. Han blev mer bestämd och vann setet och matchen. 
 
Det var en "slitseger" för Truls. Han såg lite nervös ut. Han kändes sig nog också lite trött och sliten. Han äger ju ändå matchen. Han gör ett bra jobb och vinner ju ändå på att han kämpar ner motståndaren. Han är ju i bra form och OS för Truls kan ju bli hur bra som helst, men det är flera väldigt  tuffa matcher kvar, för att de ska bli en medalj. Det ruskigt bra gjort av honom om han klarar det. 
 
 
Samtidigt som Truls spelade sin match så vann ju fina och bästa Sara Sjöström OS-guld på 100 m frisim. Coolt ju. 
 
 
 






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE