Jag kan vara hemma och må bra.

 Jag har redan under denna första vecka av min semester tappat räkningen på har kommit med förslag på vad jag kan göra på min långa ledighet. Jag har nog också tappat räkningen på alla resmål som folk har förslagit för mig. Själv tycker jag bara att det är skönt att vara ledig och ta allt väldigt "chill". Jag skulle lätt kunna vara hemma under juli utan att jag skulle känna att det hade varit något fel med det. Jag kan lätt vara hemma under hela min semester. Det är inget jag kommer att ångra om det blir så. Bara jag mår bra så är det lugnt. 
 
 
Jag märker ändå hur lätt det kan vara att låta sig påverkas av vad alla tycker att man ska göra. Det är kanske lätt att känna sig pressad över av alla som tycker att man ska göra si eller så på semestern. Dessutom är det ju lätt att bli hjärntvättad av allt man ser att många gör i sina sociala medier och jag kan nog tänka mig att det är många som inte vara sämre själva och så ger man sig iväg ut på äventyr, fast man kanske egentligen borde vila mer. Missförstå mig inte nu. Jag tycker inte att det är fel att människor reser eller göra åker ut och göra saker, oavsett om dom har semester eller inte. Jag tycker bara inte att man ska göra det för att man kanske känner att andra förväntar sig att man ska göra det. Man ska göra som man själv vill och vad man mår bra av. Jag resonerar så att vad jag än väljer att göra, (tex under min semester) så ska det vara något som jag helt själv bestämmer att jag ska göra, utan mitt beslut har låtit sig påverkas av vad andra har förväntat sig av mig. Jag kanske också tidigare har sagt att jag ska resa någonstans, men sen kanske jag ändrar mig och då är det i alla fall viktigt för mig att jag känner mig trygg i att jag kanske har ändrat mig. Jag bestämmer själv och jag kommer aldrig att visa upp en semester där jag gör massor av saker bara för jag ska bevisa att jag kan göra hur mycket som helst, för väldigt mycket pengar. Allt jag väljer att göra sak vara mitt eget beslut och allt ska komma från hjärtat. Jag bygger aldrig upp några fasader bara för att jag vill visa upp någonting som jag egentligen inte vill göra, eller kanske inte har råd med. Sen får folk tycka vad dom vill. Jag gör ju vad jag vill med mitt liv och min semester. 
 
 
Nu tror jag ändå inte att någon bryr sig vad jag gör så. Jag bara säger att många människor bara under denna veckan gärna vill tala om för mig vad dom tycker att jag ska göra och det känns som det skulle vara lätt att låta sig påverkas av vad andra tycker och sen kanske man börjar göra massor med saker som man själv innerst inne inte vill. Så vill jag inte att det ska bli för mig för då tror jag att jag innerst inne skulle må ganska dåligt på sikt. Har man dessutom inte råd utan kanske lånar pengar för att kunna göra saker som man ser att andra gör, då skulle i alla fall jag må dåligt över det. Man kanske skulle ha en rolig semester för lånade pengar, men det är ju inte speciellt roligt när under en lång period framöver måste betala av det lån man då har tagit. Det är nog väldigt lätt att det blir så för vissa. Man ser andra som gör saker och så tänker man: Jag vill också. Sen tar man det där extra lånet för att ha råd och sen sitter man kanske i skiten. Min uppfattning är att detta är ganska vanligt och jag har i alla fall denna veckan fått en känsla av att det är lätt att låta sig påverkas av vad andra: Gör, förväntar sig och tycker att man ska göra. Själv kommer jag aldrig att låta mig påverkas av vad andra tycker. Det är vad jag gör och tycker som räknas i mitt liv. Vad andra gör får stå för dom. Precis som allt jag gör är sånt som jag får stå för själv. 
 
Jag känner just nu att jag vill ta det lugnt. Sen när allt blir för lugnt så kanske det känns lite tråkigt och då kanske jag hittar på något. Vi får se, men just nu så njuter jag full ut av att bara vara ledig och det är bara skönt och väldigt "chill". 
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE