Tror jag på framtiden?

Jag vill vara en person som tror på en ljus och bra framtid. Jag vill tro på framtiden och tänka att  sånt som inte är bra i dag och som man också hör väldigt mycket om, kommer att bli bättre inom en rimlig tid. Jag vill tänka att saker och ting pekar åt det positiva hållet. Jag vill ju tro på att det som känns rätt att göra också är det som gör att framtiden blir bättre. 
 
När jag blir en gammal man. Eller om jag blir gammal. Då hoppas jag fortfarande att jag tror på framtiden. Det kanske inte är troligt att man tror så mycket på framtiden för sin egen del, men jag hoppas att jag ändå har tankar på att mycket av allt som kanske inte är bra då, nog kommer att bli bättre. Jag har i typ hela mitt liv sagt till mig själv att är det något jag inte ska säga när jag blir gammal det är att det var bättre förr. För det vill jag aldrig behöva erkänna. Dessutom tycker jag inte att saker och ting var bättre förr, om jag tittar tillbaka idag. Jag tror att jag bara blir sur och bitter och jag säger att: Det var bättre förr. Det vill man ju inte bli. 
 
 När man ser nu hur det ser ut i världen och kanske också i Sverige, hur ser jag då på framtiden? Vad vill jag se ska hända?
 
Det är svårt att inte säga att det är oerhört mycket som pekar, på en och samma gång. Sen kan man ju tänka på allt som som faktiskt också är positivt och verkar gå åt rätt håll. Vill man bara se de positiva så borde ju kunna göra det också tro på att framtiden blir ljusare och bättre inom många områden. Det är väl också så att mycket som redan är ganska bra och som också verkar gå åt rätt håll, är kanske inte lika lätt att skriva eller prata om. Man vill gärna av naturliga skäl prata om sånt som inte är bra och som lätt gör att man blir förbannad.  Men man måste väl ändå säga att mycket har ju utvecklats till det bättre. Läkarna kan väl med alla möjliga sjukdomar idag göra så väldigt mycket mer än man tex kunde för 20 - 30 år sedan. Jag är ju ingen expert, men gissar jag så tror jag ändå att utvecklingen inom vård och medicin går väldigt mycket snabbare och effektivare framåt idag än vad det gjorde förr. Ser man på dom framåt om 20- 30 år så tror jag på att utvecklingen kommer att gå snabbare mer framåt än vad den har gjort dom senaste 100 åren. Det vill jag i alla fall hoppas och tro på och egentligen aldrig säga att det inte är så. 
 
Det tekniska utvecklingen har ju ändå varit rätt häftig bara under den tiden jag själv har levt. Jag har kanske inte varit så bra på att hänga med i allt det nya som man kan köpa för att tex underlätta sin vardag, eller bara få någonting som är ännu bättre än vad man redan hade. Bara att man har en Iphone idag gör ju att man får tillgång till information snabbare än vad  Amerikas president fick för 40 år sedan. Jag såg en Tv häromdagen som var väldigt mycket större än den jag nu har och då har jag ändå storlek på 58 tum. Köper jag en ny så vill jag ju ha en större och den är troligtvis bättre och mer avancerad än den jag har nu. Jag vill alltid byta upp mig när jag känner att det är dags för det. Det känns ju aldrig rätt att köpa en sämre TV eller Telefon än den man har. Jag vill ha grejar som hjälper mig att ta mig framåt, inte bakåt. 
 
 Jag vill alltid tro på framtiden så länge jag lever. Även om jag kanske inte alltid kommer att kunna tro på min egen framtid, så vill jag ändå alltid tänka att många människor kommer att göra saker för att framtiden ska bli ljusare. När det har gått lite längre i förfall då hoppas jag att många människor tänker att nu måste även jag göra nånting så att saker och ting faktiskt blir bättre. Det kommer jag alltid att försöka hoppas och tro på. 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE