Semifinal 🇾đŸ‡ȘđŸ‡ŻđŸ‡”đŸ“

Sveriges pingisherrar spelade pingis mot Japan ikvĂ€ll. Nu var det ju dags att fightas om medaljerna igen. FörutsĂ€ttningarna Ă€r att om Sverige skulle vinna ikvĂ€ll sĂ„ spelar man om guldet i nĂ€sta match. Förlorar Sverige sĂ„ fĂ„r man spela om bronset. 
(null)
Det började ju med dubbel. Anton KĂ€llberg och Kristian Karlsson som vanligt. 
 
 
Svenskarna började vĂ€ldigt bra. Anton och Kristian sĂ„g ut att vara fullpumpade med sjĂ€lvförtroende inför denna matchen. I första set small det med hĂ„rda attacker, eller sĂ„ var dom otroligt tĂ€ta i sitt försvarsspel. Man började med 5-1 och sen har jag för mig att det stod 7-3. Sen vann svenskarna setet med 11-8. Riktigt bra spel och jag tycker dom började minst lika bra som mot Tyskarna igĂ„r. 
 
Jag kĂ€nde ocksĂ„ innan matchen att det Ă€r otroligt viktigt för Sverige att vinna dubbelmatchen. Japan har ju Harimoto i sitt lag som gick till kvartsfinal i singelturneringen och han var ju egentlige den enda spelaren som pressade kinesen Fan Zhendong som senare vann OS-guldet och besegrade Truls MöregĂ„rdh i finalen.  Om Sverige inte vinner dubbel sĂ„ mĂ„ste man ju nĂ„gon vinna mot Japans bĂ€ste spelare och det Ă€r en vĂ€ldigt tuff uppgift för alla svenskarna. SĂ„ jag kĂ€nde förhand att ska Sverige vinna lagmatchen mot Japan sĂ„ mĂ„ste nog Anton och Kristian vinna dubbelmatchen. 
 
Andra set: Det var jÀmt direkt. I andra blev det stÀllningskrig. Det blev 1-1 i varje servegem upp till 5-5. Och sen blev det 5-7 och 7-7. Japanerna vann mÄnga poÀng pÄ aggressiva attacker i det andra setet. NÀr Japanerna ledde med 9-8 sÄ tog Japanerna en timeout. Kristian blev lite stillastÄende i returspelet mot slutet. Japanerna vann det andra setet och minns jag rÀtt sÄ slutade det 9-11.
 
Tredje set: Japan tog tag i spelet direkt. Japanska paret spelade vĂ€ldigt bra i bĂ„de serve och retur och i bolldueller. Svenskarna fick mest försvara sig och jaga efter bollen. Det gick vĂ€ldigt fort i tredje set. Rena autobahn för Japanerna. Svenskarna hĂ€ngde inte med i tredje och Japanerna spelade i stort sett felfritt. UngefĂ€r som Svenskarna spelade igĂ„r mot Tyskland. Det kĂ€ndes inte bra inför femte set. Japanerna hade ju höjd sig rejĂ€lt i nivĂ„ sen det första setet. Fullt blĂ„s liksom. 
 
Femte set: Det började med att Kristian fick bollar matade kort i forehand och sen lĂ„ngt ut i sin forehand. I början sĂ„g det ut sĂ„ i mest hela tiden. Jag tror att det höll pĂ„ sĂ„ upp till 5-1. Sen blev det timeout för Sverige och sen spela svenskarna lite bĂ€ttre, men japanerna hade ett fantastiskt bra försvarsspel och dom svarade upp mot svenskarna pĂ„ ett vĂ€ldigt bra sĂ€tt. Det var hög nivĂ„ pĂ„ japanernas spel. Det kĂ€ndes som japanerna blev bĂ€ttre och bĂ€ttre ju lĂ€ngre matchen gick. Sverige rĂ€ddade nĂ„gra matchbollar mot slutet, men tillslut sĂ„ vann det japanska paret med 11-7. Jag tĂ€nkte sen efter detta att ska Sverige ha nĂ„gon chans pĂ„ vinst nu sĂ„ kommer det att bli en lĂ„ng och jĂ€mn match. Tufft som fan liksom. Dubbel hade varit skön att fĂ„ med sig, men japanerna var klart bĂ€ttre ikvĂ€ll. 
 
Nu var det singelmatcher som gĂ€llde för resten av kvĂ€llen. Truls skulle in mot Harimoto. Japans i sĂ€rklass bĂ€ste spelare. 
 
Truls varierade sina servar bra i början av första set. Harimoto hade problem att returnera för han tveka och lĂ€ste sĂ€kert fel pĂ„ skruven i Truls serve. Man kan sĂ€ga att den som hade bĂ€st kvalitet pĂ„ attacken eller i försvaret vann dom flesta poĂ€ngen mot slutet av första set. JĂ€mt första set och Japan tog timeout redan i första set. Jag tror att dom japanen tĂ€nkte att han ville ha första setet för att fĂ„ en bra start. DĂ€rför tog han timeout. Harimoto vann tillslut första set med minsta möjliga marginal. Harimoto vann pĂ„ ett lite vassare serve och returspel pĂ„ nĂ„gra av dom sista bollarna i setet. 
 
Under resten av matchen sĂ„ var matchbilden ungefĂ€r den samma. NĂ€r Harimoto vann bollar sĂ„ var han vĂ€ldigt aggressiv och det sa ofta bara "pang" och bollen var slut. Truls fick jobba mycket mer för sina poĂ€ng och det slet sĂ€kert pĂ„ hans krafter mer Ă€n pĂ„ motstĂ„ndarens. Truls kom undan lite med blotta förskrĂ€ckelsen och vann andra set efter att ha legat under med en och tvĂ„ poĂ€ng under större delen av setet, men sen kĂ€ndes det som Harimoto kopplade ett ganska sĂ€kert grepp pĂ„ Truls. Japanen "bomba" pĂ„ med vĂ€ldigt hĂ„rda attacker som pressade Truls tillbaka frĂ„n bordet. Harimoto vann tillslut med 3-1 i set mot Truls. Nu var Sverige tvungen att vinna tre matcher i rad för att kunna vinna semifinalen. Jag ska erkĂ€nna att nu trodde inte jag pĂ„ vinst för Sverige lĂ€ngre. 
 
I tredje matchen var det dags för Kristian. Det började inte jĂ€ttebra. Jag tyckte han rörde sig lite dĂ„ligt och sen fick jag se att hans ena ben var omlindat sĂ„ att han kĂ€nde vĂ€l av en en skada eller nĂ„t likande. Det dĂ€r spelade han med i första set. Förlorade det och sen tror jag att han tog bort det han hade lindat runt sitt ben. Jag vet inte mer om vad det var, men sĂ„g det jag sĂ„g i alla fall. 
 
 
I andra set rörde sig Kristian lite bĂ€ttre. Han satsade ocksĂ„ pĂ„ att spela med lite mer överskruv i första attackerna. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt fick han ju ner tempot lite. Det gick ju lite fort i första set  för Kristian. Kristian hade nĂ„gra setbollar. Japanen rĂ€ddade tvĂ„, men sen tog Kristian setet med 11-9. Den dĂ€r skadan som jag trodde att Kristian hade mĂ€rkte man inte av i Kristians spel lĂ€ngre. 
 
  I tredje set hade Kristian lite problem med sina servereturer med forehand. Han Ă€ndrade dĂ„ och körde flera tjeckflippar istĂ€llet och det var nog en bra Ă€ndring av Kristian. Han vĂ€nde ju och vann det tredje setet. 
 I fjĂ€rde set kom han Ă„t att attackera vĂ€ldigt snabbt och han satsa pĂ„ mer överskruv och fick dĂ„ japanen att bli lite osĂ€ker i sitt försvarsspel. Kristian hade sjĂ€lv ett bra försvarsspel, framförallt pĂ„ sin backhandsida. Han började setet med att vinna 6 raka poĂ€ng. Kristian spelade vĂ€ldigt smart. Mycket överskruv och noggranna placeringar. Bra servar hade han ocksĂ„. Hackserve med mycket underskruv vann han en hel del poĂ€ng pĂ„ och Kristian vann ju tillslut setet och matchen. 
 
Dags för Truls igen som mötte Hiroto Shinozuka. Truls Ă€r ju den betydligt högre rankade spelaren av dom tvĂ„, men Shinozuka vann senaste matchen mot Truls. 
 
Truls började vĂ€ldigt bra och han vann dom lĂ„nga bollduellerna. Han vann ocksĂ„ mĂ„nga poĂ€ng pĂ„ att blocka bollen med sidskruv. NĂ€r han gör det slaget sĂ„ tror jag att han vill rycka motstĂ„ndaren i djupled. Truls vann ganska enkelt det första setet och han kĂ€mpade liksom ner Shinozuka ganska omgĂ„ende. 
 
Truls fortsatte och att "mala" pĂ„ i andra set. Det var Truls som styrde och stĂ€llde Shinozuka sĂ„g nĂ€stan lite rĂ€dd ut för Truls och svensken hade ett mentalt övertag under resten av matchen. Truls vann det andra setet ganska lĂ€tt och jag trodde att han skulle vinna med 3-0 ganska lĂ€tt. 
 
Men i tredje set spelade Shinozuka bĂ€ttre, samtidigt som Truls tappade lite fokus. Truls förlorade tredje set pĂ„ lite onödigt slarv och dĂ„lig fokusering. 
 
I fjÀrde set spelade Truls lite bÀttre igen, men det gjorde ocksÄ japanen sÄ det var ju jÀmt i hela setet. Det var stÀllningskrig fram till 7-7 innan Truls fick 9-7 och egen serve. Sen gick Truls upp till 10-7. Japanen rÀddade alla tre matchbollarna, men sen vann Truls tillslut setet 13 -11 och nu stod det 2-2 i lagmatchen.
 
 
 
Nu skulle Anton upp i en helt avgörande match mot Harimoto. Tuff match för svensk del, men man vet aldrig med Anton. Han har ju slagit denna japanen  tidigare, men samtidigt har ju Harimoto visade vĂ€ldigt bra form under hela OS-turneringen. SĂ„ jag visste inte vad jag skulle tro inför denna helt avgörande matchen. Jag höll naturligtvis en tumme för Anton, men jag var ju instĂ€lld pĂ„ att det skulle bli en fruktansvĂ€rt tuff uppgift för Anton. 
 
 
I en avgörande match sĂ„ handlar det oftast om vem som Ă€r minst nervös och vĂ„gar spela ut. Taktiken blir oftast en bisak i dessa matcher.  Harimoto var den mera aktive. Anton tyckte jag spelade lite för svĂ„rt för sitt eget bĂ€sta. Han kan ha haft lite dĂ„ligt sjĂ€lvförtroende ocksĂ„. Jag tyckte Anton gjorde nĂ„gra enkla missar som han inte brukar göra. Harimoto fick liksom ett psykologiskt övertag pĂ„ Anton. Anton höjde sig i det tredje setet och fick ocksĂ„ Harimoto lite ur balans.  Anton vann det tredje setet pĂ„ att han hade smarta placeringar och bra tempovĂ€xlingar. 
 
I fjĂ€rde set fortsatte Anton att spela bra. Det kĂ€ndes som Anton fick lite mer sjĂ€lvförtroende igen han vann ju ocksĂ„ nĂ„gra riktigt bra bollar vilket jag tror stĂ€rkte honom oerhört mycket. Han spelade hur bra som helst i slutet pĂ„ fjĂ€rde set och för första gĂ„ngen sen Japan hade tagit ledningen med 2-0 i matcher sĂ„ började jag tro pĂ„ vinst för Sverige i denna semifinal. Men jag hade ju ocksĂ„ hunnit att ge upp 4 gĂ„nger innan detta femte och avgörande set. 
 
 
I femte set spelade bĂ„de bra och det var stĂ€llningskrig. BĂ„da spelarna  behövde spela jĂ€vligt bra för att ta en poĂ€ng. Setet var lĂ€nge helt öppet och det kĂ€ndes som det kunde gĂ„ hur som helst. Anton vann ju och Sverige vĂ€nder 2-0 i matcher till 3-2. TvĂ„ medaljer har svensk pingisen levererat  nu. WOW!!
 
 
 
 Imorgon möts Kina och Frankrike i semifinal. Förmodligen blir det vĂ€l Kina och Sverige som möts i finalen pĂ„ fredag.
 
Nu kan Sverige ta guld i pingis. Sverige Ă€r ju bĂ€st i Europa och nu ska Sverige fan bli bĂ€st i vĂ€rlden ocksĂ„.  Oavsett hur det gĂ„r sĂ„ har ju Sverige bidragit till grym pingishistoria. BĂ„de herrarna och damerna har ju gjort ett bra OS. Jag fĂ„r faktiskt en tĂ„r i ögat nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ det. Det Ă€r sĂ„ coolt att Sverige kan fĂ„ fram bra spelare som hĂ„ller vĂ€rldsklass, Ă„r efter Ă„r. Vi har alltid varit bra pĂ„ pingis i Sverige och i framtiden ser det ju ljusare ut Ă€n pĂ„ mycket lĂ€nge. Nu tror jag pĂ„ GULD. Jag skiter fullstĂ€ndigt i all statistik och logik. Heja Sverige!!!
 
(null)







Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE