#os -Herrsingelfinalen đŸ“đŸ„‡đŸ„ˆ

Det blev tillslut ett silver för Truls MöregĂ„rdh i herrsingel. Jag tycker Ă€ndĂ„ att Truls gör sin bĂ€sta match i tĂ€vlingen Ă€ven om han förlorar idag. Det sĂ€ger vĂ€l ganska mycket om hur jĂ€vla bra Fan Zhendong faktiskt Ă€r. 
 
 
Truls började ju bra och tog första set. Det som jag gillade var att Truls var vĂ€ldigt koncentrerad och sĂ„g inte stressad eller nervös ut. Han försvarade sig bra med sin backhandsida. Man sĂ„g ganska tydligt under hela matchen hur kinesen ville spela och vilken taktik han hade bestĂ€mt sig för. Fan Zhendong matade vĂ€ldigt mycket bollar mot Truls backhand. Jag gissar att syftet var att pressa Truls i backhand för att det ska bli en lucka pĂ„ Truls forehandsida. NĂ€r vĂ€l kinesen ser den dĂ€r "luckan" sĂ„ skickade han pĂ„  ett vĂ€ldigt bestĂ€mt sĂ€tt ut bollen i Truls forehand. MĂ„nga gĂ„nger slog kinesen sin backahnd raka vĂ€gen frĂ„n sitt backhandhörn och den bollen var ocksĂ„ bra placerad lĂ„ngt ut pĂ„ bordet. Det svĂ„ra för Truls pĂ„ dom bollarna Ă€r att det Ă€r svĂ„rt att hinna tĂ€cka bordet eftersom den bollen kommer överraskande och snabbt. Bordet Ă€r ju 27 cm kortare raka vĂ€gen Ă€n vad det Ă€r diagonalt sĂ„ det blir ju en otĂ€ck tempovĂ€xling för Truls nĂ€r tex kinesen byter frĂ„n diagonalt till rakt frĂ„n sitt backandhörn. 
 
 Seten var ju annars ganska jĂ€mna under hela matchen. Truls vann ju första efter att han hade haft ett bra försvarsspel med sin backahandsida. Han förlorar dom 4 följande seten, men han gör det med 9-11 i set 2 och 3.  Sen fĂ„r 8-11 i set 4 och 5. Jag tyckte ocksĂ„ att Truls spelade vĂ€ldigt varierat och bra nĂ€r han kom pĂ„ attack och hade pressat kinesen bort frĂ„n bordet. DĂ„ hade Truls ett spel dĂ€r han utnyttjade hela bordet, samtidigt som Fan Zhendong tvingades till vĂ€ldigt avancerat spel för att ens hĂ€nga med i vissa bolldueller. Fan Zhendong höll sin taktik ganska konsekvent under hela matchen. Kinesen matade mycket i backhand för att sen skicka ut bollen i Truls forehand nĂ€r det blev  en lucka dĂ€r. Fan Zhendong varierade ocksĂ„ sina servar bra genom att tex sidoskruva serven Ă„t bĂ„de hĂ„llen. I slutet pĂ„ matchen sĂ„ kĂ€mpade Fan Zhendon ner Truls och Fan Zhendong Ă€r ju av dom mest fysiska pingisspelarna i vĂ€rldstoppen. Han Ă€r otroligt vĂ€ltrĂ€nad och stark i kroppen sĂ„ han blev bara bĂ€ttre och bĂ€ttre ju lĂ€ngre matchen gick.
 
 
Truls har ju med facit i hand gjort en vĂ€ldigt bra OS-turnering. Han har under alla matcher varierat spelet bra och haft en forehand som han har kunnat styra och stĂ€lla med i matcherna. Han gjorde sin klart bĂ€sta match i finalen och det Ă€r ju sĂ„ det ska vara. Man trĂ€nar ju för att vara bĂ€st i en final. Nu var Fan Zhendong bĂ€st och inget var ovĂ€ntat med det. Han rĂ€ddar ju mĂ„nga attacker frĂ„n Truls pĂ„ ett vĂ€ldigt stark och  avancerat sĂ€tt. Fysiskt Ă€r ju ocksĂ„ kinesen den starkare idag. Det var nog det som avgjorde i slutĂ€ndan. Mentalt tyckte jag att Truls var minst lika stark som Fan Zhendong var. Det var nĂ„got som jag gillade med Truls i dagens match. Han förlorade inte pĂ„ att han hade dĂ„lig nerver eller nĂ„got annat mentalt som fick honom i psykologiskt underlĂ€ge. Det Ă€r nĂ„got som Truls ska vara riktigt nöjd med och ocksĂ„ jobba vidare pĂ„. Det tycker jag i alla fall. 
 
Imorgon (mĂ„ndag) dĂ„ börjar lagspelet sĂ„ det Ă€r ju bara och ladda om igen. Undra hur snacket gĂ„r nu bland svenskarna. Hur laddar Truls och kinesen om för lagtĂ€vlingen efter denna matchen. Jag kĂ€nner att det hade varit intressant och fĂ„ vara med pĂ„ insidan nu och se hur dom gör. Jag har faktiskt inget bra svar pĂ„ hur man bĂ€st laddar om efter att ha spelat en sĂ„ bra OS-final som detta Ă€ndĂ„ var. 
 
Sveriges herrar möter i alla fall Danmark imorgon. Jag tror att Sverige Ă€r lite favorit den matchen. Vinner Sverige sina tvĂ„ första matcher i lagtĂ€vlingen sĂ„ fĂ„r man minst spela om en bronsmedalj. Vinner Sverige tre matcher i rad dĂ„ blir det final och man fĂ„r spela om guldet. En förlust i en semifinal gör att man fĂ„r spela om brons. Blir det förlust innan semifinalen, dĂ„ Ă€r det fĂ€rdigspelat i OS. 
 
Kina har pressen pĂ„ sig Ă€ven i lagtĂ€vlingen. Hela Kina krĂ€ver att det kinesiska pingislandslaget ska ta guldet och det Ă€r ju ocksĂ„ sĂ„ att lag Ă€r alltid Kinas största och viktigaste titel. Det spelar ingen roll att dom hittills har tagit guld i: Mixeddubbel, damsingel och herrsingel. Laggulden pĂ„ herr och damsidan Ă€r dom viktigaste för det Ă€r  kvittot pĂ„ att man Ă€r bĂ€st i vĂ€rlden pĂ„ pingis. Kina vill vara en stormakt och vinna allt. Jag hoppas fortfarande att nĂ„got annat land kan skaka om Kina och snuva dom pĂ„ guldet, men frĂ„gan Ă€r vilket land som skulle kunna göra det. Jag kan inte se att det ska vara möjligt i Ă„rets OS i alla fall.
 
Men bordtennis Àr bordtennis och allt kan ju hÀnda. Jag trodde ju inte att Truls skulle ta sig till final heller, men det gjorde han ju. Det Àr svÄrt att förutse resultat i bordtennis.

Sveriges damer möter Hong Kong imorgon och det kĂ€nns som en för tuff motstĂ„ndaren för dom svenska pingistjejerna,  men egentligen vet jag inget om det. Jag hoppas att Sverige gör en bra match. Visar god moral och kĂ€mpar. Sen fĂ„r man se hur lĂ„ngt det rĂ€cker. 🏓đŸ’Ș
 
Nu skiter jag i pingisen för ikvĂ€ll. Snart ska jag kolla simningen och Sarah Sjöström som Ă€r i final pĂ„ 50 m fritt. Heja Sarah. 
 
 
 










Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE