Ny pingissĂ€song.đŸ“â€ïž

 Egentligen vet jag inte lÀngre nÀr en pingissÀsong börjar och slutar. Det kÀnns som det Àr pingis hela tiden och alla: TrÀnar, tÀvlar och vilar i olika perioder, beroende pÄ massor av olika förutsÀttningar och fÀrdigheter. För mig har det kÀnts som att jag har haft en sÀsong som började i mitten pÄ augusti förra Äret och sen trappade jag ner med trÀningen i slutet pÄ juni. Pingis för mig  handlar nu för tiden bara om trÀning. Jag trÀnar för min hÀlsas skull. Jag vill ju ocksÄ kÀnna att jag Àr en bra trÀningskompis till mina klubbkamrater i TrollhÀttan BTK (TBTK). Jag har inte mÀrkt av att nÄgon har tyckt att jag inte Àr bra och rolig att trÀna med. 
(null)
 
Just nu kÀnns det som att sÀsongen börjar dra igÄng för dom flesta i TBTK mer pÄ allvar igen.  NÄgra ska snart börja tÀvla mer och oftare. Folk fixar spelarlicenser och den nya matchdrÀkten inför sÀsongens tÀvlingar och seriematcher som drar igÄng mer pÄ allvar i typ september.  MÄnga har varit pÄ trÀningen denna veckan. SÄ man mÀrker vÀldigt tydligt att mycket Àr pÄ gÄng och en hel del spelare vill vara förberedda inför allt som de kan tÀnkas vara med pÄ under den kommande sÀsongen. 
 
Mina tankar inför den nya sÀsongen Àr att jag vill nog bara fortsÀtta som jag har gjort under den förra. Jag Àr inte sugen pÄ att tÀvla och jag vill inte vara med i nÄgot lag och spela seriematcher. Vad jag vet nu sÄ har TBTK ett lag i DIV 3 och tvÄ lag i DIV 5. Jag har fÄtt frÄgan om jag vill vara med och spela, men jag har sagt nej till det. Jag kommer heller inte att skaffa licens och jag tror inte att jag kommer att köpa nÄgra nya matchklÀder heller. Vad ska jag ha dom till om "bara" trÀnar? TBTK tjÀnar ju heller inga pengar pÄ att jag köper en nya matchklÀder. Det blir varken plus eller minus i klubbkassan. DÀremot mÄste alla som ska tÀvla denna sÀsongen ha dom nya matchklÀderna. Klubben godkÀnner inte att man spelar i den gamla och nÀr man tÀvlar sÄ mÄste man ha klubbklÀder dÀr det tydligt framgÄr vilken klubb man tillhör. Har man inte det sÄ kan en överdomare se till att man blir diskvalificerad frÄn vilken tÀvling eller seriematch som helst. 
 
Min tanke med pingis Àr ju som sagt att jag bara ska trÀna och jag gör det för att det Àr bra för hÀlsan. Jag kommer nog att sÀga nej till allt annat, om jag fÄr frÄgor om sÄnt som inte rör min egen trÀning. Ingen kan ju tvinga mig och jag kÀnner ju ocksÄ att jag vill ha distans till pingisen och jag orkar inte göra hur mycket som helst, Àven om jag fÄr frÄgan hur mÄnga gÄnger som helst. Jag Àr ju en mÀnniska som bara vÀljer att spela pingis. Jag vill inte leva ett liv dÀr jag tÀnker pÄ pingis 100% av min fritid. Det kan lÀtt bli sÄ om man sÀger ja till en eller tvÄ saker inom pingisen. Jag anser att jag inte kan hÄlla pÄ med för mycket pingis. Hur gÀrna jag Àn skulle vilja och kanske ha tid för det. HÄller man pÄ för mycket sÄ kommer man lÀtt till en punkt dÀr man nÄr en slutgiltig glÀdje. Jag kanske blir glad för framgÄngar och saker jag tycker att jag har lyckats med, men det kommer att vara svÄrt att mÄ bra av alla framgÄngar för du Àr upptagen av att hela tiden komma vidare och göra mer för pingisen. NÀr det sen kanske inte gÄr sÄ bra, dÄ tror jag att jag lÀtt skulle kunna falla in i en tung och deprimerande period och den kan till och med vara svÄrt att ta sig ur. Risken Àr att jag i efterhand mÄste bearbeta mycket av sÄnt som blev för mycket för mig. Det Àr inte vÀrt det och jag har ÀndÄ sett detta inom pingisen mÄnga gÄnger förut. Jag kan inte tÀnka pingis hur mycket som helst. Det kommer bara i slutÀndan att pÄverka mig pÄ ett negativt sÀtt i allt jag vÀljer att göra. TrÀna och mÄ bra i detta. Det Àr det viktiga för mig. 
 
Jag har ju ocksÄ fÄtt frÄgan om jag vill hjÀlpa till som trÀnare. Jag har sagt nej. NÀr man Àr trÀnare sÄ kan man inte rÀkna med att man fÄr nÄgonting tillbaka. Man ger alltid av sig sjÀlv till andra och trÀnarrollen för mig handlar bara om att dom du hjÀlper och stöttar ska bli bÀttre pingisspelare. Jag vill trÀna sjÀlv och jag vill göra bra ifrÄn mig pÄ trÀningarna. För att man ska lyckas med det sÄ behöver man vila hjÀrnan frÄn pingisen ibland. Om jag skulle vara trÀnare och sen försöka trÀna sjÀlv sÄ skulle det förstöra prestationsförmÄgan Ät bÄda hÄllen. Det tar mycket pÄ energin att hjÀlpa till som trÀnare. Den energin behöver jag ju spara pÄ för att orka trÀna bra sjÀlv. TrÀnar man mycket sÄ behöver man ju vila frÄn pingisen. Lugn och ro vill jag ju ha dÄ. Jag har svÄrt att se att jag skulle göra ett bra jobb som trÀnare nÀr jag mest bara vill trÀna sjÀlv.  Det kÀnns helt enkelt inte motiverande att hjÀlpa till som trÀnare i dagslÀget. Jag Àr ocksÄ av Äsikten att antingen fÄr man vara trÀnare eller spelare. Att blanda dom tvÄ Àr inget som jag tror hÄller i lÀngden. Inte för mig i alla fall. 
 
Allt kring detta och hur jag tÀnker handlar egentligen inte om att jag inte vill. Det handlar mer om att det blir för mycket om jag gör för mycket av sÄnt jag vill. Jag har hÄllit pÄ med pingis i nÀstan hela mitt liv sÄ jag tror i alla fall sjÀlv att jag vet vad jag hÄller pÄ med och hur jag tycker Àr bÀst att göra. Det kÀnns ÀndÄ skönt att alla som frÄgar mig om saker, ocksÄ respekterar och accepterar att jag sÀger nej. Det hade ju varit jobbigt om man hade kÀnt sig pressad och nÀstan tvungen att hjÀlpa till mer. Sen Àr det vÀl ÀndÄ sÄ att jag har sÄ mycket erfarenhet av pingis och dÄ klarar jag vÀl av att hantera och göra saker sÄ att det blir bra för mig sjÀlv, oavsett vad andra tycker och tÀnker. 
 
 




Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE