Medverkar till grym pingishistoria.

Jag har tittat på pingis ikväll också. Truls Möregårdh var ju i kvartsfinal i OS-turneringen. Han mötte Omar Assar från Egypten.
 
 Jag tyckte att Truls började matchen bra. I första set varierade han spelet med både olika placeringar och tempoväxlingar. Mot Omar är det viktigt att inte fastna samma tempo. I samma bollduell måste man som motståndare kunna växla mellan hårda och lösa bollar. Annars blir Omar bara bättre och bättre ju längre matchen håller på. 
 
I andra set som Truls förlorar så tycker jag att Truls började väldigt bra igen. Han var noggrann med placeringar och fortsatte med bra tempoväxlingar. Men sen vet jag inte om han började slarva eller ville göra för svåra slag. Omar vände andra set och jag kände att Truls tappade det lite onödigt lätt. 
 
I tredje set hade Omar kommit in i matchen och han kopplade då ett lite grepp på Truls som kom in i en liten dålig trend. Omar vann många poäng i serve och returspelet.  Truls hängde ändå med och jag tyckte att han kämpade på bra utan att låta sig nedslås av allt för många missar, framförallt i serve och returspelet.  Det blev jämt på slutet och Truls lyckades tillslut vinna med 14-12. 
 
Fjärde set handlade det mest om vem som var bäst i serve och returspelet. Det var mest den typen av bollar som spelarna vann eller förlorade poäng på. Men jag gillade att Truls var väldigt fokuserad mot slutet av fjärde. Han var bestämd i allt han valde att göra och så fort tillfället gavs så gick han runt i backandhörnet och slog sin forehand med full kraft. Och det är ett JÄVLIGT hårt slag. Han vinner setet och han gör det återigen med minsta möjliga marginal. Jag tycker att han vinner på att han är den mer offensiva spelaren av dom två och han tar sina chanser att slå med full kraft när han får ett bra läge. 
 
I femte set började Truls bra igen. Väldigt bra korta servereturer som Omar ofta hade problem att göra nånting bra med. Kort i forehand var nog Omars svaga punkt för han missade väldigt mycket just i det korta spelet. Truls fullständigt mosade Omar Assar i det femte setet. Han tog ledningen med 8-0 och spelade sin bästa pingis på hela den matchen. Setet slutade 11-2. Truls hittade taktiken mer och mer ju längre matchen gick. Mot slutet var det ju inget snack om saken. 
 
Nu är det såhär. Truls MÅSTE vinna en match till för att ta en medalj. Vinner han semifinalen då är han i final och får spela om guldet och då har han ju minst ett silver. Förlorar han nästa match (semifinalen) då får han spela en match om bronset. Oavsett hur det går för Truls i fortsättningen så har han ju redan varit med i Paris och medverkat till grym pingishistoria. 
(null)
(null)

 
 
 









Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE