Medaljen är säkrad.

Truls Möregårdh har idag spelat semifinal I OS och han mötte Sydamerikas bästa spelare Hugo Calderano.
 
Om jag ska göra en lätt analys av denna matchen så kan man säga att den som varierade mest vann mest poäng. Matchen svängde hela tiden. Truls kom under och vände. Sen kunde han vara i ledning och tappa. Sen kunde Truls ta tag i det igen. Truls visade på en otrolig mental styrka eftersom han hela tiden kunde vända underläge eller ta tag i matchen till sin fördel även om han tappade ledningar ibland. 
 
Calderano är ju en spelare som rör sig väldigt bra. Han jobbar dom där sista stegen för att komma 100% rätt till bollen, för att han ska få ut mesta möjliga av dom slag han väljer att göra. Han har ju också en väldigt bra backhand och man såg i denna matchen att Calderano lyckades göra väldigt hårda och bra backhandslag när Truls spelade bollen lite för löst. Även om det var mycket skruv i bollen så slog Calderano igenom den skruven eftersom han alltid har så mycket power i sin backhand.  
 
Men som sagt: Truls visade en otrolig mental styrka genom hela matchen. Om man titta lite på hans kroppsspråk så verkade Truls inte tänka en enda negativ tanke under hela matchen. Han körde bara på och var hela tiden fokuserad på varje boll. Han vann ju matchen tillslut och på söndag ska han spela final mot Fan Zhendong från Kina. Detta är samma Kines som Truls mötte i VM-finalen år 2021. Då vann kinesen, men på söndag hoppas jag naturligtvis att Truls vinner OS-guldet. 
 
Kul att pingisen också levererar för Sverige och  får med sig minst en medalj från OS. Lagtävlingen börjar ju nästa vecka och det är ju bara att tänka positivt och hoppas att det blir medalj då också.
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE