Lagtävling - OS🏓

Sveriges herrar 🇸🇪🏓
Herrarna vann på ett ganska övertygande sätt mot Danmark. Det började ju med dubbel och Kristian Karlsson och Anton Källberg spelade ju dubbelmatchen. 
 
Dom började lite lite stelt och spänt första set. Svenskarna missade väldigt många servereturer och det håller inte när dubbel är ett spel som handlar mycket om att man måste ha bra kvalitet i serve och returspelet. Man förlorade första set, men jag minns att jag tänkte att om svenskarna bara får ordning på sitt returspel så borde man kunna vinna dubbelmatchen ganska lätt. Jag tyckte inte danskarna vann på att dom spelade så bra, utan det var mest svenskarna som spela stelt och nervöst. 
 
I andra set tog Anton och Kristian tag i spelet det kändes som dom vågade släppa loss mer efter första set. Det såg ut som dom peppade varandra och dom blev betydligt bättre på att placera bollen bra och det var bra kvalitet från deras sida i framförallt serve och retursspelet. Anton och Kristian vann tillslut dubbelmatchen och jag tycker dom vann på att dom var det mera aktiva paret i den matchen. 
 
Efter dubbelmatchen var det ju singlar som gällde i lagmatchen. Truls gick in och verkade väldigt fokuserad och jag tyckte också att han tog det lugnt mellan bollarna. Han verkade tänka taktiskt och såg inte stressad ut. Han visade också mental styrka när han vände underläge och spelade bra på viktiga bollar i pressade lägen. Han visar i sin  singelmatch vilket proffs han är, för det är inte lätt att ladda om och spela så bra som han gjorde, dagen efter man har tagit ett OS-silver. Han vann ju tillslut och jag tycker att han gjorde det på att han var så stark rent mentalt i många situationer under matchen. 
 
Efter OS-finalen igår så blir det ju en urladdning för Truls. Sen måste han börja ladda upp igen, kort tid efter att han har spelat en väldigt tuff match som måste ha tagit på krafterna, både fysiskt och mentalt. Jag tror egentligen inte att det är fysiska som är problemet. Den tuffa utmaningen sitter nog i skallen där man hela tiden måste ladda för ny match och sen ladda ner för att ladda upp igen. Går man igenom uppladdning och urladdning om och om igen så tror jag det tar mer på krafterna än vad den fysiska ansträngningen gör. 
 
Kristian Karlsson gick in i den tredje lagmatchen. Han såg pigg och fräsch ut. Det kändes som han var väldigt spelsugen och det kanske inte är så konstigt för han har ju vilat i ungefär en vecka och har inte spelat något annat än mixeddubbel på OS. Kristian visade klass och vann rätt övertygande. Jag fick höra att Kristian innan sin singelmatch hade gått runt med hörlurar på sig i pingishallen och lyssnat på hårdrock. Den uppladdningen visade sig ju idag vara bra i alla fall, så hoppas han fortsätter så hela denna veckan. 
 
Hela svenska laget tycker jag visade upp ett spel där alla verkade ha väldigt bra självförtroende. Man såg att dom vågade göra många svåra slag. Jag tror att Truls OS-silver i går har gett självförtroende till hela laget och dessutom är det säkert skönt för dom i laget att veta att Truls är i så bra form och en så stark spelare rent mentalt. Det gör ju att man får den där lilla tryggheten i ett lag som är väldigt viktig att ha. 
 
Jag tror att det är så att Sverige möter Tyskland i en kvartsfinal. Jag skulle nog säg att dom har ett lika bra lag som Sverige normalt sett, men frågan är om dom spelarna är lika bra form som dom svenska spelarna är i. Jag tror på Sverige och jag vågar redan nu säga att vi har stor chans på medalj, även om jobbet naturligtvis måste göras först. 
  (null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Sveriges damer 🏓🇸🇪
Tjejerna mötte ikväll Hong Kong. Jag tänkte innan den matchen att Sverige kan ha en liten chans för både Stina Källberg och Linda Bergström är ganska nära spelarna från Hong Kong på världsrankingen. Filippa Bergand är lite lägre rankad, men hon kan spela grymt bra pingis om hon får får igång sitt serve och attackspel. Så jag tänkte liksom att om alla tre tjejerna kan spela på topp i samma match så kan jag tycka att dom svenska tjejerna borde kunna vinna om dom har marginalerna på sin sida. 
 
Det började med dubbel. Stina och Filippa var med bra i första set. Svenskorna vann många långa dueller och Stina spelade grymt bra i serve och retursspelet. Sverige tog ledningen med 1-0 i set. 
 
Andra set: Svenskorna fortsatte att spela bra även i andra set. Det kändes säkert i deras spel och tjejerna var på hugget om man säger så. Dom vann andra set rätt klart. Filippa hade ett bra försvarsspel och Stina satte attackerna välplacerat och hårt. 
 
Tredje set: Det blev jämt i detta setet. Fortsatt bra spel av dom svenska tjejerna, men dom förlorade setet med minsta möjliga marginal. 9-11.
 
Fjärde set: Hong Kong vann fjärde set ganska lätt med 11-4 Jag tycker att svenskorna förlorade setet på ett ganska dåligt returspel. Det var egentligen bara det som gjorde att det blev så stora siffror. För dåliga servereturer och då får motståndaren lägen att attackera på och det blir för tufft i längden när man hela tiden får försvara sig. 
 
Femte set: Svenskorna var med bra, men Hong Kong hade hela tiden en liten ledning i hela setet. 
Jag tycker att svenskorna spelade bättre i returspelet igen. Då fick dom ju också bättre bollar att jobba på. Sverige var med med kom liksom aldrig ikapp. Synd att svenskorna inte vann dubbelmatchen. Dom gör ju ändå en ganska bra match och hänger ju med bra i 4 av 5 set och leder ju dessutom med 2-0 set. 
 
Linda Bergström gick sen in i första singelmatchen. Jag tyckte hon i stort sett spelade bra hela matchen. Hon förivrade sig inte och hon spelade ganska säkra servereturer. Det jämna set och jag tycker Linda också visade prov på  mental styrka. Formen som Linda visade förra veckan höll i sig ikväll också. Det var kul och se Linda lira pingis. 
 
I mitten på matchen fick och Linda slita mer samtidigt som motståndaren höjde sin nivå lite. Hong Kong-spelaren slängde iväg ganska mycket långa servar över hela bordet och Linda hamnade då direkt på defensiven och sen kom hon aldrig riktigt fram och fick möjlighet att attackera. 
 
Det blev ju i alla fall ett femte avgörande set. Linda jobbade och slet och visade oerhörd mental styrka. Hon spelade bra och gav Hong Kong- spelaren en tuff match. Tillslut vann hon matchen. Hon vann på: Bra, envist och mycket slit. 
 
Efter Linda så gick Stina Källberg in i matchen. .Det kunde se tungt och svårt ut, men Stina kämpade på och hon lyckades få till ett avgörande set i denna matchen. Sen hände det nånting med Stina. Jag vet inte om hon fick kramp eller nånting liknade. Hon fick pausa och få behandling. Hon såg väldigt ledsen ut. Sen lyckades hon tillslut vinna matchen, trots sitt "skadade" ben. Riktigt starkt av Stina att samla ihop sig och inte vika ner sig när hon fick motgångar i matchen. 
 
Filippa Bergand var ju tredje tjej i Sveriges lag. Filippa missade lite för mycket i sitt egna attackspel. Hon räcker inte riktigt till i sin singelmatch. Hon såg lite orolig ut i sitt kroppsspråk när hon kom under och hon var ju ganska chanslös.  Jag ska inte säga att hon gav upp, men jag tror det var många negativa tankar som gick genom hennes huvud under den matchen, fast det kan jag ju inte veta för jag är ju ingen tankeläsare. 
 
Linda Bergström gick in i den avgörande matchen. Jag kände att det var en bra chans. Linda har ju visat så bra form under dom matcherna som hon har spelat i detta OS. Så jag ville vara positiv och tro på vinst. Linda började bra. Hon hittade en bra distans till bordet och fick in några riktig goa skär på Hong Kong-spelaren. 
 
Linda Bergström fortsatte sen att spela bra. Hong Kong- spelaren lyckades inte slå igenom Linda och Linda satt sina attacker när hon fick chansen att gå på attack. Det var väldigt avancerat spel av Linda som spelade ut hela sitt register i denna matchen. Hon spelade smart och lugnt. Säker defensiv och Linda utnyttjade hela bordet. 
 
Hong Kong- spelaren började spela riktigt bra i det tredje set, men Linda stod emot bra och hon vinner setet med 12-10. 
 

Detta var en bra och stark insats av dom svenska pingistjejerna. Hong Kong blev ju ändå 3.a senaste lag-VM och dom var ju också 3:a i OS 2020.  Nu är också tjejerna i kvartsfinal på OS och det är kul att svenskorna  har tagit så stora framsteg sen tidigare stora turneringar som just detta laget har spelat tillsammans i.  WOW !!
(null)
 
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE