Kvartsfinaler -OS 🇾đŸ‡Ș🏓

Sveriges damer 🏓🇾đŸ‡Ș
Sveriges damer mötte idag Sydkorea som Àr ett betydligt bÀttre lag Àn vad Hong Kong Àr som Sverige besegrade igÄr. 
 
Det började ju med dubbelmatch. Precis som igÄr sÄ spelade Stina KÀllberg och Filippa Bergand för Sverige.  Sydkorea hade ju ett dubbelpar med en högerhÀnt och en vÀnsterhÀnt. Det Àr en fördel just i dubbel för dÄ kan bÄda spelarna jobba mer med sin forehand. Dessutom behöver man inte röra sig lika mycket som ett dubbelpar som Àr tvÄ högerhÀnta eller vÀnsterhÀnta. Filippa och Stina Àr ju högerhÀnta bÄda tvÄ och jag tyckte att Sydkoreanskorna hade stor fördel av att dom var höger och vÀnster. 
 
Det sydkoreanska paret vann ganska enkelt och jag tyckte att svenskorna skulle varit lite aggressivare i returspelet. Kanske vÄga chansa lite mer. Samtidigt kan man vÀl sÀga att hade svenskorna chansat mer och spelat ett hÄrdare spel och kanske missat mycket pÄ det, dÄ hade jag vÀl sagt att dom borde ha spelat lite lösare och mer pÄ sÀkerhet.  Det var bara för tufft för svenskorna i dubbelmatchen. Och jag tycker inte ens att man kan krÀva att svenskorna ska kunna hÄlla jÀmna steg i den dubbelmatchen. 
 
 
Linda Bergström spelade den andra matchen. Jag tyckte hon gjorde en ganska bra match. Min uppfattning Àr att Linda var ganska bra med i spelet, men sydkoreanskan vann mycket pÄ sitt aggressiva returspel. Det kÀndes som det var den detaljen som rÀckte för att Linda skulle förlora tillslut. 
 
 
I den tredje matchen gick Stina KÀllberg in och hon gjorde ocksÄ en vÀldigt bra match. Jag tyckte hennes backhand fungerade bÀttre Àn vad den brukar göra. Hon hade ett bra försvarsspel och styrde ocksÄ spelet bra med sin backhandsida. Hon utnyttjade hela bordet och var med bra i duellerna. Forehand attackerna tycker jag ocksÄ satt rÀtt bra. DÀremot tyckte jag att Stina allt för ofta var vÀldigt passiv i sitt försvar pÄ sin forehandsida. DÀr hade jag velat se mer av tillbakadrag istÀllet för block av bollar. Hon satsa mycket pÄ sina servar, vilket jag tyckte var bra. Kanske var det en annan serve som ÀndÄ blev lite för lÄng och lÄngsam. Dom bollarna kunde sydkoreanskan slÄ  in ganska lÀtt med en hÄrd tung loop.  Sverige förlorade tillslut med 3-0 och matchen var över pÄ mindre Àn 2 timmar. 
 
 
Ingenting med den matchen var speciellt ovÀntad. Det hade varit helt otroligt om dom svenska tjejerna ens hade varit nÀra att vinna denna matchen. Det kÀndes som att Sydkorea var flera klasser bÀttre och framförallt sÄ var dom vÀldigt mycket vassare Àn svenskorna i serve och returspelat.
 
Jag tycker Ă€ndĂ„ att Sverige gör ganska bra match utifrĂ„n sina förutsĂ€ttningar idag. Dom svenska tjejerna har gjort en jĂ€ttebra lagtĂ€vling. Jag anser att detta Ă€r det bĂ€sta resultatet som svensk dampingis har gjort pĂ„ över 20 Ă„r. År 2000 sĂ„ blev damlandslaget bronsmedaljörer pĂ„ EM.1997 var ett svenskt damlandslaget i kvartsfinal pĂ„ VM. SĂ„ tjejerna fĂ„r i alla fall av mig med beröm godkĂ€nt i detta OS. Sverige har tagit stora kliv framĂ„t och mot toppen och vĂ€rldseliten. I en sport som pingis som inte Ă€r speciellt stor i Sverige, men vĂ€ldigt stor i mĂ„nga lĂ€nder i Europa och i Asien. 
 
 Ska man titta framĂ„t sĂ„ hoppas jag att dessa tjejer fortsĂ€tter trĂ€na hĂ„rt. Är dom beredda att slita det som behövs för att fortsĂ€tta utvecklas.  DĂ„ tror jag att dessa tjejer kan göra nĂ„got riktigt bra i OS 2028. Kanske ta medalj.  Det Ă€r ju lĂ„ngt kvar och kanske svĂ„rt att motivera sig till det nu. Men jag tycker att det Ă€r sĂ„ dom svenska tjejerna ska tĂ€nka efter detta. OS i Paris Ă€r slut för tjejerna nu, men kunnandet finns och med fortsatt hĂ„rd trĂ€ning och mĂ„lmedvetenhet sĂ„ tror jag att framtiden kommer att vara ljus nĂ€r det kommer till svensk dampingis. Kvartsfinal pĂ„ OS för pingisdamerna det Ă€r ett riktigt bra resultat. Jag Ă€r imponerad. Dessutom finns det ett gĂ€ng med bra tjejer som Ă€r pĂ„ gĂ„ng att kanske konkurrera om spel i landslaget, men som inte var med i detta OS. SĂ„ jag tycker att det ser bra ut för framtiden inom svensk dampingis. Det Ă€r ju bara att vara positiv och tro pĂ„ det. DĂ„ brukar det bli riktigt bra. 
 
 
 
 
 Sveriges herrar.🏓🇾đŸ‡Ș
Sverige mötte Tyskland ikvÀll. Det började ju med dubbelmatch. Kristian Karlsson och Anton KÀllberg för Sverige och Timo Boll spelade tillsammans med Dang Qiu. 
 
Svenskarna började lite trögt, men i mitten pÄ det första setet tog dom tag i spelet och vann mÄnga lÄnga bolldueller. Svenskarna vann första set och sen handlade matchen mycket om vem som skulle komma till attack först. Kom svenskarna pÄ attack sÄ var det nÀsta alltid poÀng. Sverige vann ocksÄ andra set efter övertygande spel och Kristian hade vÀldigt bra returer som gick lÄgt över nÀt. Anton fick till vÀldigt bra servar under hela andra set. Han höll dom: LÄga, korta och lÄngsamma. Precis som man ska göra. Serve och retur Àr ju det överlÀgset viktigaste att lyckas bar med i dubbel. 
 
Tredje set fortsatte Sverige att spela bra. Fortsatt bra serve och returspel frÄn svenskarna.  Sverige Àgde matchen i princip frÄn andra halvan av första set och framÄt. Sverige vann setet och dubbelmatchen.  Tyskarna spelade upp sig lite bÀttre i det tredje setet. Men Anton och Kristian kom Ät bra med sina forehand slag och dom hade bra servereturer som sen bÀddade för svenskarnas hÄrda forehand attacker. Bra första match av Sverige. Precis sÄ ska man spela dubbel effektivt. 
 
 
Truls MöregÄrdh kom in i andra matchen och den första singelmatchen för kvÀllen. Han mötte Dimitrij Ovtcharov. PÄ förhand kÀndes det som en bra match för Truls. Jag Ànkte att om Truls kan variera spelet bra sÄ borde han koppla ett ganska sÀkert grepp pÄ Dimitrij. 
 
Det kÀndes som Truls hade bra koll rent taktiskt. StÄ kvar nÀra bordet och ha bra kvalitet i serve, retur, första attacker och block. Variera spelet och pÄ Dimitrij Àr det ockdÄ bra om man kan lÀgga en hel del returer kort i forehand pÄ honom. Dimitrij litar inte riktigt pÄ sitt returspel med forehand sÄ han gÄr ofta in och söker backand pÄ dom bollarna. PÄ nÀstkommande boll sÄ blir det ju dÄ en lucka pÄ backhandsidan hos Dimitrij. Det skapar ju sen lÀgen för Truls att kunan avgöra bollen med sin hÄrda forehand. Truls vann första set efter vÀl genomfört taktiskt spel och varierande servar. 
 
Dimitrij började vÀldigt aggresivt i andra set och han fick in bollarna pÄ ett vÀldigt sÀkert och effektivt sÀtt. Truls fortsatte ÀndÄ att mala pÄ och han verkade lita pÄ sitt spel och sin taktik. Vad jag kunde se pÄ Truls kroppssprÄk sÄ verkade han inte speciellt orolig att han kom under stort i andra set. Tysken vann andra set, men pÄ nÄgot sÀtt sÄ kÀndes det som Truls hade mer att plocka fram och han var ju pÄ gÄng att komma helt ikapp i andra set. SÄ jag tÀnkte han kommer vÀl att fortsÀtta mala pÄ sÄ sÀtt kÀmpa ner tycken mot slutet. 
 
Men i tredje set tog  Dimitrij Ovtcharov över helt och han gjorde nÀstan inga lÀtta misstag överhuvudtaget. Han satte en otrolig press pÄ Truls och han missade ocksÄ fler forehandslag Àn vad Truls normalt brukar göra. Dimitrij spelade nÀstan omÀnskligt bra och han dominerde tredje set totalt. 
 
FjÀrde set: 
Truls började med att spela mer korta returer och sen stod ocksÄ Truls kvar lite nÀrmare bordet och var aktiv i sina blockar. Det bra föravrsspelet i fjÀrde set var nog viktigt för att han skulle komma in i matchen igen. Mot slutet av fjÀrde set servade Truls kort i backhand pÄ Dimitrij och sÄg man ganska tydligt att Truls sökte raka attacker. Truls vann tillslut setet och han gjorde det pÄ bestÀmda attacker med bra riktining pÄ dom viktiga bollarna. 
 
Femte set: 
I avgörande set sÄg man att Truls börjad jobba mer med sin forehand. Han missade flera forehands i rad. Dessutom fick han inte riktigt upp nÄgon acceleration i armen. Rörelserna var bara för lÄngsamma. I mitten pÄ setet kom Trul igpÄng lite bÀttre igen och dÄ hade han blivit mer bestÀmd i sina slag. Vad han Àn gjjorde sÄ jobbade han med arm och handled istÀllet för att bara möta bollen med racket. Det hÀnde liksom lite mer med varje slag. Mer skruv mer fart. Han var ocksÄ vÀldigt skÀrpt i slutet av detta setet. Truls vann setet och visade Äterigen prov pÄ bra mental styrka och förmÄga att plocka fram sitt bÀsta spel nÀr det som bÀst behövdes. Sverige ledde nu med 2-0 i matcher och behövde ju bara en till för att gÄ till semifinal. 
 
 
 Anton KÀllberg gick sen in i tredje mot Timo Boll. Anto börjde med ett vÀldigt bra forehandspel. Timo Boll kom sen igÄng lite bÀttre och han Àr ju en vÀldigt sÀker spelare som ofta blir bÀttre och bÀttre ju lÀngre matcherna gÄr. Sen tÀnkte jag ÀndÄ pÄ att Sverige hade ju nu 2-0 i matcher och en match till borde vÀl Sverige kunna ta av dom 3 som nu var kvar. Jag tÀnkte att det kanske gör att Anton slÀpper loss sitt spel mer. Anton hade en vÀldigt bra forehand som han vann mÄnga poÀng pÄ under större delen av matchen.  Han varierade ocksÄ bra med tempovÀxlingar och placeringar. Detta gjorde han ocksÄ mycket med sin forehand. 
 
Timo lyckades sen vinna tredje set. Anton hade dÄ 2-0 i set.  Anton blev lite tveksam mot slutet av tredje setet och dÄ Àr Timo en sÄ bra spelare sÄ han hugger som en cobra och utnyttjar alltid en sÄdan tveksamhet hos motstÄndaren maximalt. 
 
I fjÀrde set var det jÀmt hela vÀgen. Timo spelade vÀldigt bra i sitt försvarsspel. Anton varierade bra. Mot slutet av setet vÄgade Anton vara mer aggresiv i returspelet. Det tror jag sen avgjorde setet och matchen till Atons fördel. Anton vann och Sverige vann lagmatchen med 3-0 i matcher. 
 
 
 
 
 VÀl genomförd match av Sverige. Klockrent dubbelspel. av Anton och Kristian. Bra mentala kvaliteter av Truls och vÀldigt bra forehandspel av Anton.  Nu Àr Sverige i semifinal och nu spelar vi för medaljer igen. Nu har Sverige skrivit grym pingishistoria igen. JÀvlar va bra vi Àr pÄ pingis i Sverige!!
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE