Kina vinner samtliga pingis-guld.

Pingisturneringen i OS är avslutad och jag har idag suttit och tittat på en av dom bästa lagmatcher som jag har sett på damsidan. Jag tycker alla tränare som vill lära tjejer att spela pingis ska kolla och analysera denna matchen när det kommer till tekniska detaljer. Tittar man på serve och returspelet så blir man imponerad av hur smart dom placerar bollen för att sedan få ett övertag i bollduellerna. Bara där kan man lära sig hur mycket som helst. Tittar man på fotarbete så rör dom sig med perfekt balans och man ser att dom har tränat mycket på hur dom ska flytta fötterna in i minsta detalj. Allt för att komma rätt till bollen och kunna få ut optimalt av varje slag, samtidigt som man vill röra sig på ett sätt som inte tar onödigt mycket på krafterna. 
 
 
'
Kina vinner samtliga guld i pingisturneringen. Jag hade en förhoppning om att något annat land skulle kunna snuva Kina på minst ett guld. Men oavsett vad andra gör och hur det än har sett ut tidigare under säsongen, så är det Kina som vinner allt igen. Svenska herrarna gör ju en stark insats i OS-finalen och man pressar ju Kina i finalens samtliga matcher, men i slutändan är det Kina som tar det guldet också. Jag kan tycka att det hade varit bättre för pingisen i stort om i alla fall något annat land kunde skaka om Kina ibland. 
Sen kommer säkert Kina under lång tid framöver ändå vara en stormakt när det kommer till pingis. Dom har ju enorma resurser och gör precis allt man kan tänkas göra för att vara bäst i världen. Kina producerar egentligen fler pingissjärnor än vad de kan utnyttja. Det finns ju många fler kinesiska pingisspelare som skulle kunna vinna ett OS, men alla de får ju inte vara med, så många får ju inte ens chansen. 
 
Jag hoppas att många andra länders spelare funderar på vad Kina gör som alla andra inte verkar göra och sen försöker lära sig mycket av vad man faktsikt ser dom bästa gör.  Sen kanske man kan utveckla något eget utifrån det. Jag tycker att det är en intressant tanke fundera och spinna vidare på. 
 






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE