Jag älskar pingis 💛💙❤️🏓

Sverige gör en otrolig OS-final idag. Det blev ju 3-0 till Kina, men matchen var hårdare och jämnare än vad resultatet 3-0 visar. Svenskarna pressar ju kineserna till ett avgörande set i alla 3 matcherna. Så pressade har inte Kina varit på många år mot något annat land. Man såg tydligt att svenskarna trodde på vinst och det var full fokus på guldet. Bra inställning, bra kroppsspråk, perfekt uppträdande och grymt kämpat av svenskarna. Det är små detaljer som avgör på dom viktiga bollarna i matcherna. 
 
 
Dubbelmatchen: 
Anton och Kristan började bra i denna matchen och tog ledningen med 1-0 i set. Under hela matchen var man bra i försvarsspelet. Man stod upp bra mot kinesernas tunga attacker. Kineserna öppnade ofta upp spelet med långa returer och sen gick dom på med tunga loopar. Kristian och Anton stod kvar nära bordet och det gjorde att dom lyckades pressa kineserna så bra som dom faktiskt gjorde. I fjärde set var svenskarna så gott som felfria i sitt spel. Kineserna vinner matchen på att dom är lite aggresivare på slutet. 
 
 
Truls - Fan Zhendong
Denna matchen var ju en repris på OS-finalen i singel. Jag såg väldigt tydligt hur kinesen spelade och vad han hade för taktik. Fan Zhendong körde på samma spel idag som han gjorde i singelfinalen. Fan Zhendong matade Truls väldigt mycket i backhand. När sen Truls lämnde en liten lucka på sin forehandsida, då skickade Fan Zhendong ut bollen i Truls forehand. Jag tyckte ändå Truls spelade betydligt bättre med sin backand idag än vad han gjorde i singelfinalen. Han höll sig också lugn och verkade väldigt avslappnad. Han stod kvar nära bordet vilket gjorde att kinesen fick mindre tid på sig att göra sina slag. Att Truls kunde pressa kinesen till ett femte och avgörande set tror jag berodde på att han hade ett bra försvar och ett bra backahndspel. Truls kanske blev lite stressa i det avgörande setet, men Truls gör väldigt mycket bra grejer i denna matchen och med lite tur så hade han kunnat vinna den. Det var den känslan jag fick av matchen i alla fall. Det som imponerade mest på mig när det gäller Truls idag det var att han var så grymt fokuserad i nuet. Han hade liksom full koncentration under hela matchen. 
 
 
Kristian - Wang Chuqin 
Kristian gjorde även han en bra match. Jag tyckte han genomgående hade bra returer. Jag tyckte också hans attacker var bra placerade när han fick sina chanser att attackera. Kinesen var lite bättre och säkrare i sitt serve och attackspel. Jag tror också att Kristian hade tjänat på att kanske försöka spela mindre på fart och mera skruv. Sen är det väl ändå inte säkert att han hade vunnit matchen för det. Kinesen var väldigt säker på attacken direkt efter serve och det blev väldigt tydligt i det femte och avgörande setet. 
 
Kina visar återigen att dom är bäst i världen på att spela pingis. Vinner kinas damlag imorgon också då har kineserna tagit smatliga pingis-guld igen. Men två i världen på pingis är ändå Svreige. I många andra länder i världen har många fler pingisspelare än vad Sverige har. Om jag skjuter lite från höften och gissar så kan jag tänka mig att Sverige har 10 000 - 12 000 licensierade pingisspelare. I Kina har dom säkert lång över 20 miljoner. Ändå kan Sverige vara med och störa ett land som Kina och Sverige pressar ju fram ett avgörande set i samtliga matcher i OS-finalen. Med det lilla underlaget som Sverige har och med tanke på hur liten sport som pingis är i Svreige så är det helt fantasikt att Sverige har så många bra pingisspelare som kan utmana alla andra länders spelare i stora mästerskap. 
 
Sverige har gjort ett så sjukt bra OS och jag hoppas verkligen att alla fattar det. Samtliga svenskar på både dam och herrsidan har gjort så himla mycket bra i detta OS. Jag tycker det ser bra ut för framtiden. 
 
Om dessa spelare tränar på och jobbar hårt med sin pingis. Då kan ju resultaten bli ännu bättre i framtiden. Det kommer ju nya turneringar och det är ju "bara" 4 år kvar till OS i LA. Med tanke på vad svenskarna nu har visat i Paris så ser ju jag möjligheten att svenskarna kan göra ännu bättre resultat i framtiden. För man får ju inte mindre erfarenhet med åren. Om tex Truls kan ta två slilver på OS i Paris. Vad borde han då inet kunna göra  i LA om 4 år? Jag ser mer möjligheter än begränsningar för det svenska pingislandslaget, på både herr och damsidan. Det ska bli otroligt kul att fortsätta följa svensk pingis i framtiden. 
 
 Avslutningsvis så måste jag väl erkänna också att jag känner mig lite stolt. Jag är ju extra glad över att Kristian Karlsson tar ett OS-silver i lag. Jag var ju Kristians tränare när han började spela pingis. Kristan har vid flera tillfällen sagt till mig att han är hemskt tacksam för allt jag har gjort för honom när det kommer till hans pingis. När han nu har tagit ett OS-silver i Paris så känns det ju lite extra bra i mitt hjärta att ha fått dom orden och den bekräftelsen av honom. 
 
(null)
 







Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE