Fredag (2024 08 23)

Jag har försökt att räkna lite på nästa veckas alla inkomster och jag vill ju få till en budget som funkar med dom ekonomiska mål jag har. Samtidigt måste jag ju vara noga med att göra vad jag faktiskt har råd med att göra. Som det känns nu så kommer jag inte att kunna spara så mycket som jag först hade tänkt mig att jag skulle klara av just i slutet av augusti. 
 
Det känns lite jobbigt för jag ser att det kan gå att hålla i det sparandet som jag vill, men då blir september nog för tråkigt och jag har ju saker som jag också länge har tänkt att jag vill göra. Jag har liksom ingen lust att avboka saker eller skita i dom bara för att jag inte klarar av att hålla ett sparmål under en månad. 
 
Som jag ser det så ligger jag "rätt" igen i slutet av september så jag tänker att jag får väl bara acceptera att jag inte alltid klarar allt som jag vill göra med min ekonomi under detta året. Sen är det ju också så att det kan gå. Jag vet inte allt just nu. Jag har väldigt mycket "kontspengar" kvar som jag ju hade sparat i många år. När jag har räknat så har jag lämnat dessa pengar utanför min budget, så i slutändan kanske det går att spara det jag vill. Jag kanske bara inte ser det just nu. 
 
Men jag har också saker som jag planerar att göra och som jag vill få gjort. Jag har några små resor jag vill göra och jag vill inte detta året ska passera och sen blir det ingenting med nåt av detta. Jag är ju en person som gärna bränner pengar om jag har råd med det. Jag vill inte vara en person som sparar bara och avstår från att göra saker som jag är intresserad av och mår bra av att göra. Spara är för tråkigt och jag tycker ändå att jag gör rätt prioriteringar när det kommer till pengar. Jag gör inget som jag inte har råd med att göra och jag ser till att betala allt som jag måste betala. Jag kan lägga upp vissa betalningar på lite olika sätt, men jag vill aldrig dela upp betalningar eller ta erbjudanden som handlar om att jag kan välja att betala om 1-3 månader osv.. Har jag någon form av skuld till någon så är jag en person som vill betala allt direkt och inte vänta. Jag är säker på att jag i längden tjänar mer på att ha ett sådant tänkt. För mig är det också viktigt att göra rätt för mig och tjäna pengar på sådana sätt som för mig känns moraliskt rätt. 
 
I slutändan tror jag att detta blir bra, men just nu känns det lite surt att jag inte alltid bara kan få till allt som jag vill och bara få gjort allt som jag hade tänkt mig från början. Det blir lite frustrerande att inte komma över alla dessa ekonomiska spärrar som jag ofta känner att jag fastnar i. Många gånger känns det som jag tar två steg framåt och ett tillbaka. Det blir som att kratta löv i motvind. Vissa saker vill man ju inte kämpa med, men när det kommer till min ekonomi och vad jag vill med den så kommer jag inte ifrån att jag måste anstränga mig och ha tålamod tills jag spyr. 
 
Det positiva är väl att det går ingen nöd på mig och jag har det ju bra. Det finns värre saker än att inte kunna spara så mycket pengar som man skulle vilja göra
 
 




Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE