Jag tror inte på "övningsförråd".

 Nu måste vi komma igång med bra övningar! Det sa en klubbkamrat till typ alla oss som tränar i den gruppen som jag är med i. Vi har länge tränat mest matchspel och inte så mycket annat. I måndags blev det en blandning av olika pingisövningar. Den spelaren som liksom tog tag i detta hade flera papper med sig med massor av olika övningar.
 
Jag får alltid lite dåliga "vibbar" när någon tar fram massor med övningar på papper och typ plockar ur ett stort övningsförråd. Det blir lätt att man kör på med övningar utan att veta vad syftet med dom egentligen är. Jag tror alltid på att det bättre att tänka själv och försöka komma på vad man vill träna på.
 
Jag får ofta frågor från yngre pingisspelare om jag inte kan skriva ner lite övningar som dom kan ha på  en lista och sen köra efter. Jag brukar då fråga: Vad vill du träna på? Många låser sig själva med att bara tänka övningar, men man tänker inte på vad syftet ska vara och vad man vill träna på. Vad behöver man träna på och vad är man bra på som spelare? 
 
När man kör olika pingisövningar så är jag mer för att man tänker temapass. Alltså att man under en stor del av träningspasset tränar på samma sak, men blandar med olika övningar kring det specifika man vill träna på. Exempel på olika teman skulle kunna vara: 
 
* Fh-spel
* Bh-spel
* Fotarbetsövningar med fokus på regelbundenhet och kanske olika förflyttningar.
* Serve och servereturer
* Försvarsspel
* Oregelbundna övningar.
 
Just detta med temapass tycker jag är bättre och mer effektiv träning än den träningen där man blandar för mycket mellan  dessa olika teman som jag lade upp som exempel. 
 
Nu tycker jag ändå att det är bra att vissa spelare och andra i pingisklubben (TBTK) tar tag i olika saker för att få lite fart på pingisen. Så jag klagar egentligen inte på det. Jag tycker bara man ska vara försiktigt med att blanda med för mycket övningar under ett och samma pass. Som spelare upplever man lätt att det bara blir för spretigt och man tröttnar lätt när man som spelare känner att man måste ta in för mycket under en och samma träning. Jag tror heller inte på att ha en lång lista nedskriven med massor av övningar. "Övningsförråd" känns bara omodernt och jag tror ju mer på att man måste vara flexibel och tänka pingis i nuet. Vad funkar idag? Vad säger magkänslan? 
 
 
Förövrigt så har TBTK årsmöte nästa vecka. Jag har läst på lite redan nu  om allt möjligt som säkert också kommer att tas upp och diskuteras på mötet. Det börjar hända saker och TBTK verkar ha planer för klubben som jag tycker ska bli spännande att få följa och vara en del ut av. Det är skitkul med pingis. Jag kommer tror aldrig att jag kommer att tröttna på denna sporten. 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE