Hur var det förr? Hur är det idag?

Jag har inte så mycket att göra nu. Jag jobbar på med busskörningen, grejar med min konst och går promenader ute i ett väder som börjar likna mer sommar än vår. Jag vill ju mest spara pengar och nå mina mål som jag har med pengar. Det är det som gäller nu. Även om jag försöker få loss mer pengar till andra saker än bara sparande så vågar jag inte göra så mycket mer än gå runt och vara i min vardag. Jag vill inte misslyckas med sparmålet och sen bara se hur drömmen om att nå min vision bara rinner ut i sanden. 
 
 Det jag nu märker är att jag ägnar ganska mycket tid åt att slappa och kolla alla möjliga gamla tidningsartiklar och gamla tv-program. Hur var det förr? Vad pratades det mycket om och på vilket sätt formulerade man sig för ca 20-40 år sedan. Hur kunde en nyhetssändning se ut på den tiden. Många tycker säkert att jag har blivit lite tråkig när jag sitter och funderar över massor med gammal skit, men för mig just nu så känner jag att det får mig att slappna av mer och jag tar mitt eget  liv lite lättare. 
 
  Vissa problem och orättvisor i Sverige och världen,  som man diskuterade på 80-talet, 90- talet, eller i början av 2000 -talet,  känns lika aktuella idag att försöka göra nånting åt och komma till rätta med. Man kanske formulerade sig på ett annat sätt förr och människorna som hade makt och ansvar förr har bytts ut. Många problem glöms bort och kanske rinner ut i sanden. Många saker är ju kanske heller inte ett problem längre. Vad vet jag egentligen om nånting överhuvudtaget? Inte mycket om jag tänker efter, men känner inte heller att det spelar mig någon roll. 
 
 
 
Men när jag sitter och funderar på hur saker och ting var förr och tänker på hur mycket är idag...så känns det spontant som att det är många som bara snackar om vilka förbättringar som bör göras, men ingen gör speciellt mycket. Borde fler kanske ha gjort vad dom en gång lovade?
 
Jag vet att jag låter som en sur och bitter gammal gubbe nu, men det känner jag mig inte som. Jag är bara intresserad av problem som man stod inför förr och hur slående lika dom utmaningar som  man står inför idag. Kommer saker och ting någonsin att bli så mycket bättre. Vem ska i så fall göra nånting? Måste saker och ting bli bättre? Kan saker och ting bli mycket bättre?  Kanske är det bara lättare att acceptera att allt inte är som man ofta tycker att det borde vara?
 
 
 
 
 
 Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE