Vad jag följer - Vad jag tycker.

Ibland skriver folk till mig och påstår att jag tycker saker som jag egentligen  aldrig har sagt eller skrivit någon gång. Jag har många gånger då undrat varför vissa tror sig veta vad jag tycker och vilka åsikter jag har om olika saker. Ibland kan folk säga till mig att dom vet vad jag tycker för dom kan se vad jag följer för personer eller organisationer, i olika sociala medier. 
 
Jag kollar runt på allt möjligt i olika sociala plattformar och sen läser jag mycket överhuvudtaget om allt möjligt. Jag är nyfiken och vill se om jag kan lära mig nya saker. Jag vill ibland också förstå hur andra tänker och jag kan följa och sätta mig in saker, utan att jag för den saken skull är av samma åsikter som en personen eller organisation verkar ha. Jag vill ibland bara få en tydlig bild ur någon annans perspektiv. Bara för att jag följer och kollar på vissa saker, så är det inte alltid så att jag ens gillar vad jag läser eller ser. Jag kanske bara vill hänga med lite. Vissa av er som skriver till mig tycker jag inte sak vara så snabba med att döma mig och säga vad jag tycker och var jag står i olika frågor. Speciellt inte om jag inte har sagt eller skrivit nånting någonstans. Återigen: Bara för att jag följer nånting och ni lägger märke till detta, så är det inte samma sak som att jag håller med allt som sägs. Och det är heller inte alltid så att  gillar allt som andra gör bara för att jag råkar följa dom.
 
Jag följer mycket av sånt jag gillar också, men jag har mina egna åsikter och värderingar. Det har jag oavsett om jag väljer att säga något eller är tyst. Jag känner sällan ett behov av att få göra min röst hörd i alla möjliga frågor och debatter. Men väljer jag att yttra mig om något så är det det jag tycker. Om jag väljer att vara tyst, så är det inte alltid så att jag tycker likadant som den personen som jag tex lyssnar på. Jag känner bara inte att jag alltid behöver säga till så fort jag kanske är av en annan åsikt, eller om jag håller med. 
 
Samma sak är det när jag kanske delar något på mina sociala plattformar. Om jag tex lägger upp ett Youtube-klipp på min blogg så är det inte automatiskt så att jag är av samma åsikter och ens gillar allt de som visas. Jag tycker kanske bara att det kan vara intressant att lära sig mer och försöka förstå saker och ting. 
 
Det jag mest vill få sagt med detta blogginlägget att vad jag följer kan vara en sak, och vad jag faktiskt sen tycker och har för värderingar osv...det kan vara något helt annat. Så vissa av er behöver väl inte döma mig så snabbt. Jag följer som sagt inte alltid för att jag håller med eller gillar. Ibland följer jag nånting för att jag bara vill veta mer och försöka förstå hur andra tänker. Då är det många gånger bra att inte alltid bara följa sånt som man gillar och håller med om. Att kolla lite "outside" the box också tror jag bara är bra om man nu vill lära sig nya saker. Jag vill ha ett öppet sinne och behålla min nyfikenhet. Vad jag följer och delar är inte alltid sånt som jag nödvändigtvis gillar.  Även om mycket kan vara det också. 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE