Jag vet inte riktigt hur jag ska göra.

Det är som jag har sagt tidigare väldigt mycket ekonomi denna veckan. Jag ska vara ärlig och säga att jag är inte riktigt säker på att jag håller den budget som jag har satt för maj månad. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att klara av det denna gången. Jag vänder och vrider på alla tänkbara alternativ, men jag vet inte riktigt vad som är den lösning som kommer att funka. Jag vet vad jag behöver göra för att hålla i sparandet, men jag ställer mig själv frågan om det är värt att göra vad som krävs för att jag ska kunna hålla i sparandet till slutet på maj. 
 
Sen känner jag ändå att jag kommer nog att lösa detta med min ekonomi och hur jag vill ha den till slutet på året. Men det känns som att det blir på bekostnad av nånting som jag kanske tycker är mycket mer värt än just sparande av pengar. Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka och jag har svårt att sätta fingret på vad det är som känns fel just nu, eller vad som gör att det kommer att bli tufft under maj månad. Jag bara vet att jag har haft ganska mycket mer utgifter under denna månaden än vad jag normalt brukar ha och dessutom har det varit saker som jag inte riktigt har räknat med. Samtidigt fick jag ju tillbaka på skatten under denna månaden så det har räddat mig lite från att inte spräcka april månads budget, men skattepengar kommer ju inte att rädda mig i fortsättningen. Jag kanske inte heller behöver bli "räddad" av något. Jag vet nog innerst inne vad som krävs och det är väl bara att vara noga och inte slösa mer pengar än dom jag har, utöver den summan jag vill spara. Jag kan nog om jag anstränger mig, men frågan är om det är värt det att gå den hårda vägen eller om jag kan släppa lite på det. I slutändan når jag nog dom resultat som jag vill uppnå med ekonomin i år ändå. Problemet nu blir kanske är att jag befinner mig i sämre ekonomiskt läge än vad jag hade räknat med och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att det ändå ska kännas lugnt för mig. 
 
Det börjar också bli ganska mycket pengar nu för mig. Det skrämmer mig kanske lite för jag tänker att med mer pengar så tar jag lätt större risker och med större risk så kan jag ju också förlora mer. Sen kan man ju tänka tvärtom också. Med större risk så ökar också möjligheterna. Vågar man gå på med den inställningen så kanske man tjänar på det. Ibland måste man ju våga göra fel. Jag har erfarenhet av att om jag bara vågar ta chansen så kan det gå väldigt bra. Men jag tror inte att jag vågar så mycket just nu. 
 
Konstprojektet går ganska bra. Pengarna som jag får in den vägen går lite i en loop nu. Förra veckan kom jag över en s.k. spärr som jag har kämpat för i säkert ett år. Det gjorde sen att mer pengar kom på ett sätt som jag inte riktigt trodde var möjligt. Jag vet att detta bara kommer att hålla i sig en kort period och jag måste fortsätta jobba på och inte tappa fart, men jag försöker dra nytta av det och jag har pumpat in mer pengar själv i det nu än vad jag har gjort tidigare. Sen ska jag ändå vara lite försiktigt med att trycka in pengar själv i detta. Det är ändå levererandet av min konst som jag tjänar pengar på. Jag får inte tro för mycket på andra arbetssätt i detta. Då har jag känslan av att jag ganska snabbt kan förlora väldigt mycket pengar. Det är så det kan bli om jag inte passar mig. Det börjar ju bli ganska mycket pengar i omlopp, även när det kommer till konstprojektet. Frågan är: Vad finns det för risker och vad ökar möjligheterna, om man jämför med vad jag vet att jag kan göra och som faktiskt funkar. Mycket är svårt för mig att få grepp om och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att allt ska kännas riktigt bra. 
 
Sen är det tufft att hålla i alla målsättningar och köra på allt jag har lagt upp strategier för. Jag har nytta av allting som jag har planerat och förberett. Det hjälper mig att nå dom resultat jag vill nå. Jag känner inte just nu att jag behöver ge upp nånting av allt som jag vill åstadkomma i år. Men allt detta kräver att jag är disciplinerad och noga med att jag håller mig till dom planer jag har. Det kan vara jobbigt i längden för jag vill ju så mycket och jag vill helst att saker ska hända nu. Sen vet ju som sagt vad som är bästa att göra. Har jag en plan innan jag gör nånting så brukar det ändå gå bra, men det är detta eviga kämpandet med allt som jag gärna skulle vilja komma hur någon gång.  
 
Jag ger inte upp  i alla fall och jag är ändå glad över att det går bra med pengar och att jag har mycket pengar att bolla med. Man skulle ju kunna ha omvända problem.... inte ha några pengar alls och hur tufft skulle inte livet vara då? Det är ju ändå ett ganska skönt problem att ha om man bara inte vet vad man ska göra med alla pengar som forsar in. Jag får försöka se det så istället. Då känns det kanske inte som att jag kämpar så mycket. Det blir mer "soft" och man kanske också klarar ta livet på mindre allvar. 
 
 Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE