Nattblogg - Här och nu.

 Nuet är det enda jag säkert kan veta något om. Dom senaste dagarna har jag mest bara försökt att leva i nuet och det känns bara väldigt bra. Allt blir bara så mycket lättare. Igår grejade jag väldigt mycket. Jag trodde aldrig att det skulle ta slut, men jag var hela tiden bra på att leva i nuet. Jag var fokuserad i stunden och gjorde klart det jag höll på med innan jag började på nästa grej. När jag sen kröp i säng så kändes det bara väldigt bra. Jag hade fått gjort så himla mycket och allt blev bra. 
 
 Nuet funkar ofta. Jag fattar bara inte varför det är något som jag behöver tänka på att jag ska leva i? Jag vill bara kunna göra det och det ska vara lika lätt som att typ andas eller gå. Man bara gör, utan att man behöver tänka på hur. Jag vill att det ska vara så med att leva i nuet också. Jag vet ju att jag kommer att må så jäkla bra av att klara av det, utan att behöva tänka på det. Om jag har någon form av lista på hur jag vill leva mitt liv så är nog en punkt som ligger högt upp på den listan: Lev i nuet. Jag klarar det ofta för att jag tänker på det, men jag gillar inte att ofta kommer på mig själv med att inte göra det. Jag måste tänka det och det tar mer kraft och energi. Jag känner inte att det blir optimalt liksom. Sen är det ändå så att om jag klarar av att leva i nuet så är det bättre att jag tänker på att jag ska göra det, än att jag inte tänker alls och inte lyckas med det. 
 
'Jag har känt många gånger att om jag tänker för mycket på framtiden så blir jag lätt stressad och mår dåligt. Det känns också lätt som allt bara blir för mycket och då skiter man lätt i det. Har man för mycket som man känner att man vill få gjort, så tror jag att man inte får gjort lika mycket som annars får, om man mer tar allt som det kommer och när det är dags. Jag kan också lätt oroa mig för framtiden om jag tänker för mycket på den. Det känns ofta väldigt onödigt. Jag har ofta upplevt att dom riktiga tuffa problemen som jag har haft i mitt liv, har varit sådana som jag sällan har kunnat föreställa mig. Varför ska jag då oroa mig för nånting? Nuet "vinner" ju lätt här också. 
 
Ibland funderar man ju för mycket på sånt som har varit också. Jag har nog ägnat på tok för mycket tid av mitt liv åt att tänka på sånt som har varit. Oavsett om det har varit saker som jag har varit glad eller ledsen för, så kommer man ju inte framåt, om man funderar för mycket bakåt. Erfarenheten kan vara bra att ha med sig, och man kan till viss del läsa sig av alla misstag man har gjort. Men någonstans behöver man nog släppa saker också. Tänka mer på nuet och inte låsa och älta saker som man har varit med om sen tidigare. Där har jag nog haft svårt att dra en tydlig gräns. Typ: Nu tänker jag inte mer på detta. Jag kommer inte längre och tankarna blir helt omöjliga att vinna över. Om man kommer till insikt med detta, så är det väldigt bra att bara gå till nuet och tänka på det istället. Den tanken (leva i nuet) vinner över alla andra. Speciellt den typen av tankar som handlar om att jag ångrar saker, eller bara funderar på alla möjligheter jag hade, men aldrig tog.  
 
 Man ska njuta av livet och må bra. Jag tror stenhårt på att det mest optimala är att leva i nuet. Då hinner man njuta av livet och det borde man ju må bra. Under Bokmässan mådde jag väldigt bra. Jag känner att jag borde kunna njuta mycket av livet i oktober. Jag har ju flera Sverigeresor på gång och kan jag bara resa dit jag vill åka och leva i nuet när jag är ute och reser, då kommer det att kännas så bar det bara kan. Det är jag övertygad om. 
 
Pengar är inga problem nu. Det går riktigt bra och även om man säger att pengar inte spelar någon roll, så är det en obestridd sanning att jag kan ju göra mer saker som jag vet att jag mår bra av om jag har mer pengar att "bolla" med. Pengar gör ju inte att jag mår sämre. När jag har haft stunder jag har mått riktigt dåligt och livet har känts skit så har jag i alla fall dom senaste åren kunnat tänka på att det i alla fall går bra med pengar. Det får mig ändå att må lite bättre när jag har stunder där jag kanske inte mår så bra. Det går inte att komma ifrån att pengar faktiskt spelar roll, även om det inte är allt livet. Mår du inte bra så räcker det inte bara pengar  för att du ska må bra igen, men jag tror ändå att det hjälper när försöker göra saker så att man ska må bra igen. 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE