Jag orkar inte göra allt.

Jag har varit ledig idag och det är min enda lediga dag under denna veckan. I morse gick jag en bra promenad på över 12 km. Det kommer ju inte att bli så mycket tid för promenerande imorgon och på fredag så jag gick lite extra idag istället. I slutändan är det ju 90 000 steg på en vecka som gäller och med dagens runda så räknar jag klarar det innan måndag. 
 
Efter dagens runda så blev det lite god lunch och under denna eftermiddag har jag grejat med lite vardagliga saker som att diska och vika tvätt. Jag har också hunnit med att sova lite och greja med mina sociala medier. Jag har just nu 12 stycken sparade TikTok-filmer som inte är publicerade än, men dom kommer upp ikväll, imorgon och på fredag. Vill ni följa mig där så heter jag danneblogg på TikTok. 
 
Hittills  så har jag känt att jag inte riktigt orkar med allt som jag inför denna veckan tänkte att jag skulle fixa. Jag har inte orkat och då har jag bara prioriterat sånt som jag tycker är viktigt att få gjort. Jag kan ju ursäkta mig med att jag faktiskt har mycket jobb denna veckan och jag vill känna mig pigg och fräsch under alla arbetspass. Promenadrundor prioriterar jag för dom hjälper mig att hålla mig pigg och fräsch. Jag vill också ta kroppens signaler på allvar. känner jag mig för trött och bara inte orkar ta tag i något, så har ju jag det så bra att jag faktiskt kan låta bli, utan att det känns fel. Hade jag tex haft fru och barn så hade man ju förmodligen känt ett större ansvar att få mer saker gjorda och tror jag att man mer måste ta tag i saker, fast man kanske känner att man inte vill eller orkar. Jag ska inte ta den tanken vidare. Jag bara konstaterar att det är ganska skönt att ingen annan blir drabbad av att jag inte orkar eller vill. 
 
 En sak som jag känner har varit bra med mig den senaste tiden det är att jag inte har oroat mig så mycket över saker som jag ändå inte kan göra något åt. Jag kanske har oroat mig för saker som jag grejar med och som jag under vissa stunder känner att jag är fel ute med. Jag kan vara rädd att saker ska gå åt helvete, men samtidigt tänker jag att om jag inte kan göra något åt saken, då får det räcka med att jag oroar mig för saker som jag faktiskt kan göra något åt. Jag mår ju förmodligen bättre av att oroa mig mindre och det är ju vad allt handlar om. Man ska må bra, annars spelar inget annat någon roll. Är det inte så?
 
 
I måndags kände jag att jag hade en riktigt skitdag. Det var så mycket som jag tyckte att jag gjorde dåligt och jag kände typ att det är bättre att jag går och lägger mig när inget som jag gör går bra ändå. Jag oroad mig för vad konsekvenserna skulle kunna bli, men återigen så oroade jag mig bara för dom sakerna som jag kände att jag påverka. Så det var ju bra. Dessutom mötte jag dom problem som uppstod i nuet. Jag oroade mig ändå inte så mycket för saker som inte kunde hända just i stunden. Jag ältade heller inte och funderade så mycket på vad jag kunde gjort annorlunda. Har jag ett problem så är det ju bättre att jobba på en lösning. Om jag står och är arg och ledsen över att jag har gjort fel så kommer ju det egentligen inte att lösa det problemet som jag står inför. Ältar jag det i tex 10 min, så är ju jag ändå snart tillbaka där jag började. Det måste ju vara bättre att försöka göra allt man kan för att lösa problemet som man har att lösa just i stunden. Att ångra saker och tänka om och om igen att man borde gjort annorlunda, det känns ju som helt omöjliga tankar att vinna över. Så dom behöver man väl inte tänka? Det hjälper ju liksom inte. Sånt kan jag sitta här och skriva om på bloggen. Då får man ur sig det, och sen kan man släppa och gå vidare i livet. Då orkar man kanske också göra mer saker som man faktiskt vill göra, istället för att slösa tid och energi på saker som man ändå inte kan göra någonting åt och som i slutändan inte hjälper ett förbannat skit. 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE