Swisha eller inte.

Jag tänker ibland att jag ska swisha någon influenser eller någon verksamhet som typ lägger ut sitt swishnummer och typ skriver: 
 
Vill ni stötta verksamheten, gillar ni vad jag/vi gör och vill att jag/vi ska kunna fortsätta med det, swisha till nummer …… 
 
Oftast bryr jag mig inte om att skänka pengar till sånt här. Även om jag följer och gillar något så har jag inte skänkt mycket pengar till någon influenser eller liknade, men tanken att jag ska göra det tänker jag ofta. Fast om man bara tänker på det så bidrar man ju inte med några pengar. 
 
Sen är det också så att många av dom som jag genom åren har följt har idag  slutat med det dom gör. Detta har skett trots att man kunde bidra med pengar via Swish. Jag kan ju spontant känna att jag skulle ha ångrat mig om jag har bidragit med pengar för att jag gillar något och vill att det ska fortsätta. Samtidigt vet man ju att det inte finns några garantier och den som driver tex: Podd, YouTube-kanal eller något annat har ju sällan några skyldigheter gentemot sina följare. Sen kanske det kan finnas undantag. Har man skrivit på ett kontrakt och det står att man måste leverera en viss typ av content, eftersom andra också tjänar pengar på det man gör, så kanske man inte bara får lägga ner.  Jag vet egentligen inget om sånt och jag bryr mig inte heller. Själv skulle jag aldrig binda upp mig på ett sådant sätt så att jag inte kan styra vad jag själv vill göra i mina sociala medier. Vill jag dessutom sluta med allt vad tex: Blogg, Instagram och TikTok är, så kommer jag aldrig att sätta mig själv i en situation som förhindrar mig att avsluta allt när jag själv vill det. 
 
Jag har ju heller inget dåligt samvete för att jag tex inte swishar och stöder någon som jag gillar och tycker gör något bra via sina sociala medier. Återigen är det ju så att jag gör ju vad jag vill och man kan ju följa så mycket hela tiden som är helt gratis, så varför ska jag betala för det? Så kan jag ju också tänka. Det är ju bara det att när jag tycker att någon gör bra saker så känner man ju att man vill vara med och bidra. Fast jag kan ju inte alltid bry mig, oavsett hur mycket jag än känner att jag skulle vilja. Många av dessa tankar om jag ska skänka pengar eller inte snurrar ibland i mitt huvud, men ska jag vara helt ärlig så bryr jag mig sällan om att skänka pengar genom att tex swisha någon: YouTuber, influenser, journalist eller likande. Mycket pengar ( allt är ju relativt) har jag ju annars skänkt till välgörenhet genom åren; men just detta med att man blir uppmanad att hjälpa någon så att hen typ kan fortsätta med det dom håller på med...det har jag liksom aldrig orkat bry mig om och jag tror nog att jag kommer att ångra mig om jag i slutändan skulle bidra med mycket pengar till sånt. 
 
Det bästa jag kan göra, nu och i framtiden det är väl att bara göra som jag typ alltid gör. Skiter i att swisha. Kolla kan jag ju göra ändå.
 
(null)
 
(null)
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE