Algoritmerna överanalyserar mig.

 Nu är jag inne på min andra semestervecka och tanken var att jag skulle åka ut på någon resa inom Sverige under denna veckan. Det kommer väl att bli så också, men inte riktigt som jag hade tänkt från början. 
 
Igår försökte jag boka resa till Malmö och hotellet var inga problem, men när jag skulle boka tågbiljetten så kändes det på to för besvärligt att resa dit. Det är väl spårarbete eller något likande som liksom krånglar till det. Jag har inga problem med att åka tåg och sen byta lite här och där på vägen mot resmålet, men när jag såg hur länge jag skulle få vänta i samband med alla byten, då orkade jag bara inte bry mig. Det fanns buss också. Direkt från Göteborg. Fast är det något jag inte vill göra på min semester så är det väl att sitta i en buss i flera timmar. Det räcker mer än väl med alla timmar som man har att kämpa med på jobbet. Bil skulle ju också kunna vara ett alternativ, men det känner jag inte heller. Jag gillar inte att köra bil mitt i en så stor stad som ändå Malmö är. 
 
Jag ska ju heller inte göra något speciellt i Malmö. Tanken var ju bara att jag vil komma ifrån Vänersborg. Därför blir det inte värt att anstränga sig hur mycket som helst för att tex komma till Malmö. Hade tåget mer gått raka vägen från typ Göteborg till Malmö och omvänt, då hade det blivit en liten resa, men när det bara såg besvärligt ut att ta sig dit och ännu värre när man skulle åka hem, då kände jag bara att jag skiter i just det. 
 
Jag har tittat på lite andra resor också, men jag får liksom inte till något på ett sätt som för mig känns bra. Jag kanske måste börja tänka om lite när det kommer till hur jag egentligen ska genomföra detta. Målet är ju att jag ska besöka minst en plats i varje Svenskt landskap, innan år 2024. Hittills har jag besökt 9 st av dom 25 som Sverige är indelade i. 
 
Jag har ju som sagt funderat och tittat på andra resmål  än Malmö, men jag får liksom inte till det som jag helst vill och då tänker jag lätt att jag skiter i det för nu.  Det stör mig lite att jag ger mig lite för lätt när det känns för besvärligt, men det är ju också viktigt att jag mår bra i det jag väljer att göra. Jag vill ju inte bara göra massor med saker för görandets skull. Det ska ju vara roligt och jag ska ju känna att jag verkligen vill. Jag kanske får börja planera detta lite bättre och ha mer framförhållning. När jag sen väl reser iväg så kanske man ska försöka göra denna grej till lite mer av en roadtrip genom Sverige. Istället för att ta en plats i taget. 
 

Annars är det fortfarande mycket slappa och ta det lugnt som gäller under denna semester. En sak som jag märker när jag har semester och gör saker som att gå promenader eller scrolla sociala medier, det är att man tar god tid på sig. En promenadrunda som normalt tar 60 min kan ta 90 min nu. En runda som tar 2, 5 timme kan ta 3 timmar eller mer. man tar liksom mer tid på sig, skiter i klockan och kanske gör mycket annat samtidigt som är ute och promenerar. Samma blir det när jag tex kollar: Instagram eller TikTok. Jag fastnar lätt och man scrollar och sitter ganska länge med telefonen. Något blir medvetet, eller omedvetet intressant då kollar man vidare. 
 
Algoritmerna har gjort mig lite snurrig den senaste tiden. Det känns som om jag blir överanalyserad av vad jag är intresserad av. Med algoritmer så funkar det väl lite så att om du tittar ofta och gillar något speciellt så får man upp mer av liknade: Bilder, konton och filmklipp. På Instagram får jag upp  förslag på vad jag kan följa  (som jag för stunden inte följer) i vart tredje inlägg i mitt flöde. I andra sociala medier som tex: TikTok eller YouTube så får jag väldigt ofta upp filmer på människor som är inne väldigt heta diskussioner. Mycket handlar om vem som har rätt och fel och ingen verkar vilja ge sig och ofta hotar någon med polis, fast det många gånger inte finns någon mening med att göra det eftersom ett brott inte har begåtts. Jag märker hur jag själv gärna sitter och kollar klart dessa klipp för man är nyfiken på vem som "vinner" diskussionen och hur allt verkar sluta. Jag känner egentligen inte att jag är intresserad av att se sånt här, men jag kan ändå inte låta bli att kolla när denna typen av klipp kommer upp i mina flöden. Jag kan inte låta bli att titta, men jag aldrig tidigare varit intresserad av att kolla på sånt här, men eftersom algoritmen liksom föreslår och verkar ha dragit slutsatsen att jag gillar sånt här så har jag blivit mer intresserad av det. Man vill se hur allt slutar och jag lär mig säkert mycket själv på detta "tjabbel". Det är nästan så man blir lite sugen på att ägna sig åt sånt här själv. Skicka upp en drönare i luften, över något område och se sen vad som händer. Dokumentera allt, dra allt till sin "spets" i diskussionerna och tjata på tills fan själv kommer och löser av dig. Filma på allmän plats får man ju göra och luftrummen är är många där det bara är fritt fram och skicka upp en drönare. 
 
 

 Denna veckan är ju en bra ekonomiska vecka för mig. Igår fick jag ju in min lön och jag kommer att få in pengar på lite olika saker, under hela denna veckan. Jag får lite varje dag fram till söndag. Sen efter det kanske det blir mer under denna månaden, men det har jag inte full koll på nu. Men juli månad brukar alltid vara en extra bra ekonomisk månad för mig. Det gillar jag naturligtvis. 
 
(null)
 
 
(null)
(null)
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE