Detta funkar för mig.

Många saker känns bra för mig just nu. Livet känns gott att leva liksom. Jag mår bra och är för de mesta nöjd och glad, även om mitt liv inte är perfekt.
(null)
 
bland när jag mår lite sämre eller bara har lite problem som jag inte riktigt ser någon lösning på så brukar jag tänka på några saker som jag ofta mår bra av att göra eller bara försöka leva efter. 
 
1. Promenader 
Jag har sen länge känt nu att om jag går promenadrundor och strävar efter att ha ett mål med hur mycket jag vill gå inom en viss period, så hjälper detta mig jättemycket med att må bra i min vardag. Jag känner också att alla promenader gör att det blir lättare att ta tag saker som kanske inte alltid är så roliga att greja med, men som man ändå måste göra. Det blir liksom lättare att tänka positivt, även om man har massor av vardagligt "trökgöra" att greja med. När man är igång bra med promenaderna så får jag ofta mycket annat gjort också, och tex städa, tvätta och diska kan gå iben rasande fart. 
 
Jag kan också känna att promenadrundorna kan vara ytterligare ett av alla sätt jag använder mig av för att bara slappna av och stanna upp från allt jobbande och övrigt grejande. Om man har hagtorn skitdag på jobbet eller om något annat i ens liv känns tufft för att man tex inte hittar lösningar på eventuella problem, så kan promenad vara ett sätt komma rätt och framförallt må bra igen. Det har blivit så för mig att när jag bara vill koppla av och liksom komma undan från allt, då känns det ofta bra att bara vara ute och promenera. Det kan också hjälpa med en promenadrunda om man känner att man mår lite illa. 
 
2. Jaga inte människor 
En sak som jag tror på väldigt starkt och ett mening som jag ofta upprepar för mig själv är: JAGA INTE MÄNNISKOR. För mig handlar det om att jag bara ska göra min grej och då kommer jag automatiskt att få dom människor omkring mig som är bäst för mig. Jag är glad att jag har kommit till denna insikten, men det stör mig att jag inte kom på det tidigare. 
 
3. Leva i nuet 
Var det något jag däremot kom på tidigt i livet så var det att man inte kan ändra på saker man redan har gjort. Dessutom kan man inte exakt alltid veta vad som händer i framtiden. Nuet är ju egentligen det enda man vet något om. Man kan inte alltid hjälpa att man råkar ut för saker som är mindre roliga, men man kan alltid välja hur man vill hantera sånt man drabbas av, och det är något man verkligen kan använda nuet till. 
(null)
(null)
 

Anonym
08 August, kl. 09:35 | Blogg;

Bra och klokt skrivet!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE