Våga mer och tänka mindre.

 Då var man igång igen med allt jobbande och det har trots allt känts bra. Jag har ju också bra pass att köra efter hela denna veckan och jag jobbar "bara" 4 dagar. Det blir en liten mjukstart efter den sköna semestern som nu är avslutad. 
 
Jag har ju hunnit fundera en del när jag har varit så mycket ledig och jag tycker ju att det är väldigt skönt att ibland försöka skriva ner allt man har tänker på i ett blogginlägg. Så jag ska göra ett försök och jag hoppas att jag får med allt. I skrivandets stund har jag mycket färskt i minnet så jag får "kötta" lite med skrivandet nu och inte vänta till imorgon eller nåt. Man glömmer ju minst hälften om man liksom inte skriver ner i tänkandets  stund. Så är det för mig i alla fall. Kommer man på något mitt i natten så känns det faktiskt bra för mig om jag bara går upp och sätter mig skriver. Somnar jag om och inte får det jag tänkte på nedskrivet, har jag som sagt glömt väldigt mycket när jag vaknar sen. 
 
Jag har tänkt mycket den senaste tiden på att jag vill VÅGA mer och då tror jag att det också är bra om jag TÄNKER mindre. När jag säger denna meningen: Våga mer och tänka mindre, så det av någon anledning fel. Jag har väl sen länge haft någon tanke som har växt sig väldigt stark inom mig som hävdar att man ska tänka igenom allt man gör ordentligt så att det inte blir så fel i slutändan. Fast nu på senare år så börjar jag mer och mer tro på att jag tror att det kan bli väldigt bra på slutet om bara vågar göra fel och inte är så rädd för det. Jag kan komma på ganska många tillfällen i mitt liv där jag säkert hade tjänat på och mått bra av att våga göra saker som jag istället har tänkt alldeles för mycket på. Det stör mig lite samtidigt som jag vet att oavsett vad jag gör i livet så kan jag alltid titta tillbaka i livet och hitta tillfällen, då det hade varit mer rätt att göra annorlunda är det man faktiskt gjorde, eller inte vågade göra. 
(null)
 
Men nånting har ändrat sig med mig den senaste. Jag har vågat mer och har också kommit till insikt med att vissa saker kan man inte veta på förhand. Man måste våga pröva och sen kör på. Funkar det så är det jag bara att fortsätta att blåsa på. Känner man sen att det man gör är fel, då lägger man ner och så har man lärt sig mycket istället. Lärdomen man får kan man ta med sig in i nästa grej man vill våga göra. 
 
Min ekonomi nu är bättre än någonsin och bara det gör ju säkert att jag vågar mer för det är inte så farligt om jag förlorar pengar på något som inte går bra. Jag har ju mer att ta av och min erfarenhet är ändå att om man håller på med lite olika saker samtidigt, så kan det räcka med att en av alla dessa saker går riktigt bra, och det kan ju då vara så att den grejen överväger allt annat som inte gick så bra under den perioden. Sen är det väl också så att om man inte vågar göra nånting, då kan man ju heller inte göra något bra. Återigen kan jag tänka att jag måste våga mer och tänka mindre för även om riskerna ökar, så borde ju logiskt sett också möjligheterna att lyckas större. 
 
Sen tror jag väldigt starkt på att hälften av allt som en människa lyckas med i livet är bara ren tur. Det gäller för alla. Tänker man så, då är ju i alla fall möjligheten att man ska lyckas med saker ganska stor. Minst 50% i alla fall. Alltid lyckas man väl göra något bra. Det jag har kommit till insikt med är bara att jag måste våga köra på även om det känns fel. Efteråt kommer man alltid på vad man borde gjort annorlunda, men undertiden kan väl ju alltid lita på magkänslan och lite hoppas på turen. Hmm...  
 
 
 
 
 

Anonym
07 July, kl. 10:06 | Blogg;

Helt rätt! Har fått uppfattningen lite av dig att du tänker och planerar mycket och kanske inte får uppleva lika mycket. Om man hårddrar det och tänker på när man ligger på dödsbädden, då är det inte hur många pengar man har som spelar roll utan vad man har fått uppleva i livet, allt från att se saker till att ha älskat och blivit älskad, att få ha känt glädje och sorg. Tagit vara på varje minut och upplevt det istället för att bara grubbla och fundera över saker man ändå inte kan styra. Ha det gott och ta vara på ditt liv :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE