Denna veckan

Jobb
Jag har så mycket jobb denna veckan och några pass är ganska tuffa också. Jag var ledig igår och det blir min enda lediga dag. Jag försöker att fokusera på nuet. Börjar jag tänka för mycket bakåt eller bara timmar framåt, så känns det som att jag gör ett sämre arbete, även om ingen mer än jag själv märker av det. Men lever man i nuet när jag sliter med jobbet så brukar det kännas bra att jobba, oavsett hur arbetsdagarna ser ut. 
 
Promenader
Förra veckan gick jag över 100 000 steg på 7 dagar. Jag kände att kroppen svarade väldigt bra och ingenting var direkt jobbigt med att få ihop alla dessa steg. 
 
Denna veckan har jag tänkt att försöka nå 100 000 steg igen och sen känna efter ordentligt om det känns bra eller om det är en för tuff målsättning att ha framöver. 
 
Det känns ändå som att jag kan höja målsättning från 90 000 till 100 000 steg i veckan. Det kändes ju så sjukt jävla bra förra veckan och känns det så varje gång man kör 100 000 steg så vill jag ha den känslan i kroppen varje dag. 
 
Att jag testar denna veckan om det funkar att köra 100 000 steg på ett bra och behagligt sätt, beror på att jag vill veta om det känns lika bra under denna veckan när jag samtidigt har så mycket jobb. Känner jag att jag klarar detta på ett bra sätt som känns bra för mig, då höjer jag målsättningen till 100 000 steg och kör på med det. 
 
Jag har kört länge nu på 90 000 steg och någon gång vill jag ju öka målsättning som jag har med antal steg varje vecka. Nu mådde jag ju också väldigt bra av det jag gjorde förra veckan, och den känslan vill jag komma åt varje vecka året om. Hoppas att detta funkar och känns skitbra. På söndag vet jag ju. 
 
Konstprojektet 
Jag pysslar vidare med mitt konstprojekt, men det har blivit ganska uppenbart att jag måste sänka kravet på vad jag först tänkte att jag ville åstadkomma, och framförallt hur mycket pengar jag tänker att jag ska dra in på det in jag liksom slutför det. Det är bra att jag hittills har haft ett veckomål med hur mycket pengar jag vill tjäna. Jag har i princip varje vecka sen jag började fått in vad jag från början har räknat med. Men ska jag klara av att tjäna exakt så mycket pengar som jag först tänkte och slutföra detta på det sätt som jag från början bestämde mig för, då har jag fattat nu att jag på något sätt måste överträffa mig själv och kanske också ha lite tur. 
 
Därför tror jag att det bästa jag kan göra nu är att liksom gå in och jobba med min dröm om hur jag vill att resultatet av mitt konstprojekt ska bli. Jag måste vara mer flexibel än vad jag har varit och dessutom kan jag ju ändå ägna mig åt min konst så länge jag är frisk och får leva. Dra jag ner kraven på pengar inte tänker för stort så kan jag ju bara avsluta konstprojektet, slutföra det och sen börja på ett nytt. 
 
Ungefär så här måste jag nog i fortsättningen tänka kring min konst. För jag tror att om jag bara skulle köra på som jag hittills har gjort, så kommer jag aldrig att få ett avslut och ett resultat av mitt arbete. Jag kommer bara att ha massor av sparade pengar som någon får ärva när jag dör, och det kanske inte är riktigt så jag vill att det ska bli. 
 
Ekonomin
Det är en del att göra med pengarna denna veckan. Jag vill ju fördela allt som kommer in på något smart sätt och jag tycker att jag hittills har lyckats ganska bra. Jag kanske inte får ihop allt som jag hade tänkt mig, men jag kommer att kunna ha det bra i augusti också. 
 
Det enda som jag känner just nu att jag liksom behöver övervinna, det är rädslan över att "bolla" med mycket pengar. På något sätt känns det bara obehagligt och det har nog med att göra att jag inte vågar riskera så mycket. Jag grejar med ekonomin på ett ganska säkert sätt. Jag skulle vilja våga lite mer och kanske också inte vara så rädd för att göra fel. Jag tror att jag skulle tjäna på det i längden, men jag har svårt att ta mig över den där  "spärren" som jag känner när det kommer till att ta mer ekonomiska risker. Däremot tycker jag att jag har gjort allting rätt under denna veckan och det känns ändå bra. 
 
Sverigeresa 
Jag har ju som mål att besöka en plats i varje svenskt landskap innan 2024. Hittills i år har jag gjort lite resor till Stockholm och Göteborg. Jag roade mig i början av året med att åka buss till Åmål. För några månader sen satte jag mig i en bil och åkte runt sjön Vättern. Jag har också hälsat på min bror och hans familj i Falkenberg. 
 
Denna veckan blir det väl ingen resa, men jag funderar mycket kring nästa vecka och nästa igen. Jag har ändå lite svårt att bestämma mig för nånting. När jag tänker på vilka landskap som jag har kvar att avverka så är det ju inget kvar som ligger direkt nära Vänersborg.  Ska jag ta mig till Skåne så är det ju minst 3 timmar i bil. Ska jag fortsätta därifrån till tex Karlskrona, som ligger i Blekinge så tar det ju 3 timmar till. Tänker jag vidare så ligger ju Öland inte så långt därifrån, men om jag ska ge mig ut på en resa där jag avverkar dessa 3 landskap under en ledig helg, då känns det tufft. Dessutom ska jag ju hem också. Det blir många timmar i bil. Man kan ju ta en sak i taget, men då känner jag att jag inte får avverkat så mycket och det blir ett jäkla mycket mer åkande än vad som egentligen är nödvändigt. Man vill ju vara lite effektiv liksom. 
 
Det landskapet som ligger närmaste för mig att avverka är ju annars Värmland. Alla andra som ligger närmare Vänersborg har jag ju redan gjort ett besök i. Värmland blir ju det lättaste resan att fixa på någon eller några lediga dagar. När jag tänker på alla andra typer av resor som jag har kvar att göra för att nå mitt mål, så känns det väldigt tufft att både ta tag i och genomföra. 
 
Jag är väl kanske inte heller så jättemotiverad. Jag vill göra mycket annat, så som bränna pengar på shopping och roliga avspända partynätter där man bränner en hel del cash. På många av dessa tänkta resor så ska jag ju egentligen inte göra något speciellt. Jag vill bara i framtiden kunna säga att jag har besökt dessa platser och nå målet. Man hinner inte göra så mycket heller. Det är ju mest att bara få det gjort som gäller. Befinna mig på en plats, och sen snabbt ta sig vidare till nästa eller åka hem. Jag kommer ju förmodligen att göra alla resor själv också. Det kanske inte heller är det roligaste när man gör en sådan här grej. 
 
Sen kan jag ändå känna att bara man börjar göra saker som att förbereda resor och bara åka iväg så känns allt mcyket bättre och lättare. Bara jag sätter fart och gör nånting för att komma närmare målet så känns ju allt lättare att göra längre fram också. Ju mindre man har kvar att göra ju mår motiverand känner jag att jag blitr över att få detta gjort. 
 
Eller så känns det tufft för att jag tänker som jag gör. Jag kanske bara måste ändra min mentala inställning och tänka mer positivt. Jag har väl kommit till en punkt nu där jag börjar tänka mer på hur mycket jag har kvar och hur mycket mer som faktiskt krävs av mig för att jag ska klara detta. Det börjar krävas mer planering inför varje ny resa och då tappar man lätt motivationen när jag känner att jag behöver tänka på så mycket, innan jag ens kommer iväg. Det är liksom lättare att bara skita i detta och jag får väl också mer "kickar" av att göra andra saker som inte kräver så mycket planering, utan görs mer spontant. 
(null)
(null)


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE