EM-vecka.

(null)
Denna veckan är snart över och jag har haft en vecka med ganska mycket jobb, fast många pass har varit ganska lugna och bra att jobba på med. Igår skulle jag ha jobbat, fast jag tog ledig och det kändes väldigt skönt och bara få ett naturligt "break" allt jobbande. Hade jag inte varit ledig igår, då hade denna arbetsveckan känts betydligt tuffare än vad den nu gjorde. 
 
Jag har varit noga med att gå mina promenader. Jag passade på att gå lite längre när jag hade helt lediga dagar. Det känns lite för tufft att jobba ca 10 timmar och under samma dag försöka få till en promenadrund, men är man helt ledig så finns det ju inga bortförklaringar. 
 
(null)
(null)
 
(null)
 
Annars tycker jag att det var kul att det var en s.k. EM-vecka. Man har kunna på alla möjliga idrotter och det blir sällan tråkigt att följa. Blir någon idrott för seg att titta på så kan man ju alltid byta och kolla på något annat. 
 
Hoppas detta koncept är något som man får se mycket mer av i framtiden. Fler idrotter som kör sina mästerskap samtidigt. Det blir lite mer OS-känsla över det, och kan bara säga att jag gillar det.
 
(null)
Jag har ju naturligtvis kollat mycket på Pingis-EM. Kul att det gick så bra för Sverige. Det blev ju ett EM-guld för Kristian och Mattias i herrdubbel. Dessutom vann ju Anton och Jon EM-bronset. Två medaljer i herrdubbel för Sverige i Bordtennis-EM. WOW, bara det var ju riktigt bra!  Nu är Kristian och Mattias regerande världsmästare och europamästare, samtidigt. 
(null)
 
 
 Det gick ju även bra för dom svenska herrarna i singel. Alla fem svenskarna på herrsidan gick ju till åttondelarna. Tre av svenskarna lyckades ta sig till kvartfinal. Kristian och Mattias tog sig till semifinalerna och därmed var ju minst två bronsmedaljer säkrade. Sen var det ju tråkigt det som hände Kristian i semifinalen. Han slog i handen i hörnet på bordet skadade den. Han var tvungen att avbryta matchen och det gjorde ont i hjärtat på mig att se hur ledsen och besviken  Kristian blev efter att insåg att han inte kunde spela vidare. Dessutom känns det ju inte bra att den skada som Kristian ådrog sig verkade vara ganska allvarlig. 
 
 
 
Men 4 medaljer i ett och samma EM. Det är ett väldigt bra resultat och jag tror inte det har hänt svensk pingis sedan 90-talet. 3 brons och 1 guld. Jag gissar att det svenska landslaget inom en ganska snar framtid kommer att göra ännu bättre resultat än i detta EM. Sverige har så många i landslaget just nu som kan spela pingis världsklass, när det verkligen gäller så jag är helt säker på att vi kommer att få se grym pingis av svenskarna i framtiden också. 
 
En sak som man märker ganska tydligt i detta EM det är att det som gäller spelmässigt just nu det är väldigt mycket pang på, så fort man får ett läge. Den spelaren som kommer till attack först och lyckas bäst med det, vinner oftast poängen och det är det spelet som håller bäst i längden. För att vara med i toppen idag så måste man vara väldigt noga med placeringarna i serve och servereturer. Det gäller att skapa sig ett läge att kunna attackera på så tidigt som möjligt i bollduellen. Dom bästa spelarna är otroligt bra på dom första 3-4 bollarna och det gäller att som spelare att man dominerar det spelet. Detta är min reflektion av årets EM i pingis. Skulle jag vara tränare idag så skulle jag verkligen försöka lära spelare att det ä viktigt att träna mycket serve, servereturer och första attacker. Där är dom bästa spelarna idag väldigt "täta" och säkra idag. 
 
Europamästare blev Dang Qiu och han spelar en väldigt effektiv pingis. Han får ofta lägen efter sin serve eller serveretur. Han missar väldigt sällan när han får lägen att attackera på. 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE