Respekt för pengar

Detta är kanske inte ett inlägg som jag behöver skriva. Samtidigt känner jag att det kan vara bra att jag påminner mig om vissa saker ibland. Pengar är ju tex något som man måste ha och då kan det vara bra att stanna upp och fundera kring det. 

Jag tror och hoppas att jag är en person som har respekt för pengar. Jag vill känna att mina pengar har ett värde för mig. Jobbar man och sliter för dom pengar man får in så tror jag att man får mer  respekt för pengar och sätter värde på dom i större utsträckning. 

Jag vet ju att jag också är en person som är noga med att räkna och jag vill ofta spara nånting varje månad på dom pengar jag tjänar. Jag sparar för att jag i framtiden ska kunna köpa sånt som jag verkligen vill ha. Så långt känns allt bra för min del. Respekten för pengar finns hos mig och jag kan unna mig lite extra ibland för att jag är noga med att planera inför varje månad. 

En sak som ändå kan skrämma mig lite och som jag verkligen vill tänka på det är att man lätt kan missa att se värdet av pengar som man har på tex ett bankkonto. Jag sa ju innan att jag har respekt för pengar och nu säger jag att jag lätt kan tappa den. Hur tänker jag nu? Jo, jag menar att när pengar finns på ett bankkonto så känner i alla fall jag lätt att det bara är en massa siffror och faktiskt inte pengar. Om man tar ut och har sedlar i handen så tycker jag att värdet av dom, och vad man kan få för dom blir mycket tydligare. Det är kanske någon psykologisk grej med det där. 
(null)

Det kan vara lätt att inte se värdet av pengar när allt mer och mer går till att vara digitaliserat. Jag tycker att det är bra att jag inte behöver springa och ta ut kontanter om jag ska handla. Problemet är ju snarare att man inte alltid kan handla med kontanter om man nu någon gång skulle råka ha det på sig. Jag har inga problem med allt detta, men jag kan ibland känna att jag köper kanske något som jag egentligen inte behöver och det kan till stor del bero på att man bara ser siffrorna på ett konto och egentligen inte känner att man handlar med pengar på riktigt. Värdet av pengarna blir mer uppenbara och självklara för mig om jag har kontanter i handen. 

Jag skriver mest ner detta för att jag inte vill känna att jag fortsätter att ha respekt för pengar. Jag vill inte sluta tänka kring pengar och sluta bry mig. Jag kanske inte bryr mig så mycket om jag tjänar mer eller mindre på något jag gör. Jag kanske inte heller bryr mig om nånting kostar lite mer,  och att det hade blivit billigare om jag hade gjort på ett annat sätt. Allt sånt kan man väl skita i, men jag vill alltid vara noga och ha kontroll över min ekonomi. Jag känner att man lätt skulle kunna dra iväg åt helt fel håll om man inte stannar upp ibland och tänker efter. Det nog bra att påminna sig själv ibland om hur man vill förhålla sig till pengar.  Det är så enkelt idag att börja leva för mycket över sina egna tillgångar och det kan vara en väldigt farlig väg att ta. Jag som ibland har känt att jag gillar när det rullar och går mycket pengar gör nog klokast i att ibland bara stanna upp och tänka efter. 

(null)(null)


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE