När plan A inte funkar.

 Det blev som jag tänkte. För några veckor sedan gick det ganska bra med pengar. Jag kunde spara betydligt mer än vad jag kände då att jag behövde göra för att klara denna månadens mål som jag har med ekonomin. Hade detta istället varit några år tillbaka i tiden så hade jag säkert bränt på med pengar och inte haft en tanke på morgondagen. Tänket hade liksom varit: Det går så bra nu, klart att jag unna mig osv... Det har tidigare inte varit så fel att tänka så, men det funkar inte riktigt nu. 
 
Dom senaste dagarna har det inte gått så bra med pengar som jag helst ville att det skulle göra. Det har inte gått dåligt heller, men jag trodde nog att det skulle gå lite bättre.  Jag har räknat med att jag inte kommer att lyckas med allt som jag har tänkt göra i år, som jag tänker att jag behöver göra om jag ska nå målet som jag har med ekonomin. Jag gör fel i detta också och då har jag en buffert som jag kan ta av när jag inte får in pengar som jag på förhand kan se att det finns en chans att få.  Ibland går det ju bättre och ibland sämre, men jag vill hålla en jämn och rak linje hela vägen till målet. Jag gör ju inte alltid rätt och jag har inte alla svar på vad som är bästa att göra...från början till slut. Men jag har en plan B. Alltså, om min huvudstrategi inte fungerar så har jag s.k. "backup-pengar". Det gör ju då att jag ändå kan spara det jag bedömer att jag måste göra för att nå mitt mål i slutet av året. Detta funkade ju denna gången i alla fall. 
 
 
Jag har tänkt ganska länge på att någon gång kommer jag inte att få ihop det som jag först har tänkt, men jag är glad nu att jag inte behöver säga att dom pengarna som jag brände för några veckor sen hade jag behövt nu. 

Istället kan jag säga att jag fortfarande håller mitt nyårslöfte om att jag ska spara exakt den summan varje månad som jag tror krävs för nå målet som jag vill nå i december i år. Jag kan också säga att jag nu på fredag har hälften av alla pengar jag vill ha innan detta året är slut. Det betyder ju att jag ligger exakt rätt eftersom halva året har gått.

 Jag är glad för att jag tidigare har tänkt lite längre än vad näsan räcker. Annars hade jag ju bara suttit här och beklagat mig över att jag har misslyckats igen. Nu lever ju: Målen, drömmarna och min vision vidare. Jag känner också att jag har ett bra upplägg inför det närmaste halvåret. Det funkar om jag bara håller mig till allt de jag har sagt att jag ska göra, och att jag tänker på att vara öppen för att ändra om det jag har sagt att jag ska göra inte funkar. Funkar inte plan A...så funkar plan B. Det kan jag nog vara rätt säker på inför dom kommande månaderna. Sen är ju ingenting klart förrän det faktiskt är klart. Det måste jag också tänka på. 
 
 
 Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE