Försöker tänka utanför boxen.

Jag kämpar mycket med mina tankar just nu. Mycket handlar om mina drömmar och den visionen jag vill nå. Jag inser ju att jag har förbannat mycket kvar att greja med innan jag når ett enda av alla mål som jag har satt upp hittills. Visionen som jag har lever i allra högsta grad inne i mitt huvud, men jag börjar ändå tveka om jag verkligen ska hålla på så mycket pengar som jag just nu gör och sen bara vänta in vissa datum så att jag kan tjäna ännu mer pengar på det sättet som jag känner mig säker på att jag klarar av. Det har ändå börjat kännas ganska: Påfrestande, irriterande och tålamodsprövande. Jag försvinner ju mer och mer bort från det där med att mer leva här och nu. Hela tiden vill jag bara göra saker som tar mig framåt mot dom olika delmålen. Jag inser att jag kanske inte borde försöka göra så mycket själv som jag gör och under så lång tid som detta ändå handlar om. Tanken jag nu har fått är att jag kanske bara borde släppa på det och inte vara så jäkla noga med att spara en viss summa pengar bara för att jag vet att jag behöver dom till vissa datum längre fram, för att jag sen ska kunna tjäna mer pengar på dom pengar som jag redan har. <Man blir lätt trött på detta. Man tjänar bara pengar och sen när man har gjort det så tänker man bara på hur man sak tjäna mer.  Det gör kanske inte så mycket om jag just nu bara lever för alla pengar jag har och kanske inte bryr mig så mycket om vad jag vill i framtiden. Vissa saker måste jag ändå vänta med innan jag tex kan sälja av eller sätta pengar i. Det finns ju regler och avtal. Jag kan förlora pengar om jag gör något för tidigt. Jag kan missa att tjäna dom pengar som jag har tänkt att jag ska dra in om jag gör saker för sent.  Om jag har för bråttom blir det inte bra, men det behöver inte heller var bättre att hålla på pengarna och tänka att man ska fixa många saker sen. Väntar man till senare med något som man har kommit på att man vill göra så är min erfarenhet att det lätt faller mellan stolarna och sen blir det inte av.  Tänker jag att jag  ska fixa något så kan det många gånger vara bättre att bara göra det nu. Samtidigt vet jag att jag inte kan göra allt nu. Det kommer att bli kaos i för mig, och kaos i huvudet har jag redan fått, men jag känner ändå att jag just nu kan hantera det. 
 
Alla dessa tankar om att jag borde göra mer nu, men måste vänta till sen har nu gjort att jag tänker på tok för mycket.  Jag har pengar. Massor med saker tänker jag att jag bara borde fixa och köpa. Jag kan göra det nu, varför inte göra det då? Jag kan ändå se att jag skulle kunna klara av det mål jag har satt upp med ekonomin för i år, även om jag bränner alla sparpengar som jag har just nu och bara börjar om. Jag måste bara jobba hårdare, men det kanske blir roligare för jag unnar mig för pengar jag har nu samtidigt som jag skruvar upp tempot och jobbar hårdare för att få loss nya pengar. Det kanske känns mer motiverande när man har något att bita i liksom. Som det är nu så "softar" jag mest in dom pengarna som jag vill spara. Jag väntar och väntar på att kunna göra nya saker för att komma framåt.. sen gör jag nånting som tar typ 5 min och sen väntar jag i några veckor igen. 
 
Att bara gå runt och vänta på att det ska bli bättre och möjligheten ska komma på det sättet är sällan en bra lösning på saker och ting. Jag vet inte exakt vad jag ska göra istället för sånt jag redan gör. Jag försöker bara med detta blogginlägget tänka lite utanför "boxen". I allt jag gör, oavsett vad det är så vill jag vara flexibel. Jag hatar att köra fast i tankar som handlar om att jag inte kan ändra på hur jag grejar för att uppnå ett visst resultat. Kommer jag på saker som jag tror är bättre att göra, då är det ju fel att inte köra på det istället. Dessutom vet ju jag inte allt från början. Vissa saker kan man ju bara börja göra och sen kanske man lär sig under resans gång vad som känns bästa köra på med.  Jag behöver liksom inte  analysera så mycket innan och försöka veta allt i förväg. Man kör på och ser om det funkar. Funkar det inte så lägger man ner och provar något annat. Jag tror på flexibiliteten. Jag vill inte köra fast i ett tänk där man typ säger att nu gör jag så som jag har sagt från början och inget kan få mig att ändra på det. Det känns väldigt fel att tänka så. 
 
Problemet för mig nu är bara att jag tror att det har börjat snurra lite för mycket i mitt huvud kring allt som har med min vision att göra. Jag inser att det är väldigt många saker som måste falla på plats för att  jag ska lyckas fullt ut. Jag fattat sen länge att om jag kör på med att försöka nå visionen så kommer jag förr eller senare att behöva fatta beslut som innebär att jag tar vissa risker. Det känns lite obehagligt för jag har också insett att ska man lyckas med något som kanske är en vision så behöver man nog ha lite tur också. Det är ju svårt att påverka. Tur har man ju bara och det är ju därför det kallas tur och inte skicklighet. Dessutom sitter jag på ganska mycket pengar redan nu och mycket är man ju sugen på att göra med dom. Men samtidigt vill jag något som är ännu större än det jag kan göra nu och då går det ju liksom inte att göra så mycket annat än att vänta. I mina tankar är detta lite jobbigt att "brottas" med. Jag vill så mycket hela tiden och man kan sällan göra allt och man måste hela tiden prioritera. Jag vill leva i nuet, samtidigt som jag vill förverkliga min högsta dröm i livet. Ibland önskar jag att jag bara hade en dröm om att just bara kunna leva i nuet, då hade ju inte tankarna snurrar så jäkla mycket åt alla håll som dom gör nu. 
  (null)
 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE