Vad gör man på dagarna?

Skönt att man är ledig denna helgen. Jag skulle ha jobbat, men jag sökte ledig och fick det. Jag har också min ordinarie ledighet på måndag så det blir en skön start på nästa vecka. Nu blir det ju också nästan en månad innan jag ska jobba en helg. Det är ju också skönt att veta redan nu att ett flertal helger på rad framöver. 
 
Vad ska man annars göra på dagarna?
 
Mest vardagliga saker. Man har sen länge vant sig vid det konstanta avståndstagandet. Hålla avstånd på så fort man möter någon har satt sig i ryggmärgen. Står man i kö i mataffären så håller man automatiskt avstånd. Och skyltar där det står hur med hur många personer som får vistas i en och samma lokal samtidigt har man blivit så van vid så man inte ens bryr sig längre. Ser man att det står människor utanför ett ställe där man vill gå in så: Ställer jag mig snällt utanför, håller avstånd till alla andra runtomkring och bara väntar på att jag ska kunna gå in någonstans. Allt för att utåt sett visa att jag gör vad jag kan för att inte sprida smitta vidare, men inne kan jag säga att jag är trött på den här skiten. Det har snart gått ett år och denna pandemi som är så jäkla tråkig att befinna sig i verkar aldrig ta slut. För ett år sen hörde man framstående experter sig att sommaren 2020 då är coronaviruset besegrat. I värsta fall håller det på under hösten 2020, men sen är det lugnt igen och bla bla... Nu bryr jag mig inte längre. Jag bryr mig inte ens om när jag hör om någon offentlig person som har gjort något som utåt sett kan verka omoraliskt fel i dessa tider av COVID-19. Senast man hörde om något sånt var igår. Då blev det en uppmärksammad nyhet att Folkhälsomyndighetens generaldirektör hade råkat åka i kollektivtrafiken utan munskydd under rusningstid. Hur orkar ens någon bry sig kan jag tänka, men så är det ju nu vare sig jag vill eller inte. Alla hittar minsta fel och gör en grej av det. Jag vill bara få bort detta med viruset så att man i alla fall kan börja återgå till hur det var innan vi ens visste att det fanns något som heter coronavirus. Jag längtar nog till att jag ska få sluta fundera över om jag ska göra saker eller låta bli p.g.a. denna pandemin. Fast det lär väl dröja. Jag gissar att även efter att jag har fått två doser vaccin så ska man väl fortfarande hålla avstånd och tänka på att inte smitta andra, även om man själv säkert har ett bra skydd efter en vaccination. 

Vad ska man säga mer? 

Jag går mina promenader och jag håller mina 80 000 steg i veckan. Det är varken mer eller mindre. Annars grejar jag en del med mina sociala medier. Det känns som att jag precis håller min blogg levande nu. Jag får kämpa lite för att hålla det där med att jag vill publicera minst ett inlägg varannan dag. Jag har inte så mycket skriva om och jag orkar inte heller uppdatera mig på vad som händer omkring mig och sen skriva om det. Jag vill mest fokusera på mig själv, men eftersom jag mest jobbar på och förövrigt inte gör så mycket annat, så har jag inte så mycket att skriva om. På jobbet händer det saker varenda dag och saker som gällde igår kanske inte gäller några dagar senare, men jobbet vill jag j inte blogga om så mycket. Där står jag liksom. Vad mer finns att blogga om. Mycket vill jag inte skriva om och när man tar bort allt de, så får man fundera mycket kring vad man faktiskt vill skapa inlägg om, men än så länge håller jag ju det där med varannan dag av publiceringar i alla fall. 

Jag tycker också att det är roligt att hålla på med min blogg och även andra sociala medier. Ibland tänker jag att jag vill sluta eftersom jag får för mig att jag skriver på ett sätt som bara får mig att må dåligt. Sen går det kanske en dag och sen är alla tankar på att jag vill sluta borta och jag känner bara att det är roligt att hålla på att skapa mer. I det stora hela så har jag känt att jag har mått bra av att greja med sociala medier och det får mig nog att bara köra vidare. Allt gör jag ju för min egen skull och för att jag tycker att detta är roligt att hålla på med.

 Annars handlar mitt liv mycket om pengar just nu. Jag har ett ekonomimål och även om det känns som att även 2021 kommer att bli ett år där man kanske inte kan göra så mycket p.g.a. Pandemin så har jag sagt till mig själv att om jag bara klarar mitt ekonomimål för i år så har jag haft ett bra år. 

 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE