Glömmer lätt 21.

Nytt år har det ju varit i några dagar, men jag kommer på mig själv att jag lätt glömmer att det är 2021 och inte 2020 längre. När jag ska skriva under något med datum och år så har jag redan kommit på mig själv flera gånger med att skriva 20 istället för 21 som det ska vara nu. 
 
 
Tittar man på massor av olika flöden i social medier dom senaste dagarna så har man ju sett hur många typ skriver. Bort med 2020! Nu är det äntligen nytt år och världen kommer att bli bättre. Fri från coronavirus och livet får vi tillbaka. Jag har inget emot att det blir så, men jag tror nog tyvärr att vi kommer att få leva med den skiten ett bra tag till. Det kommer nog att dom lång tid innan man känner att "spåren" av COVID-19 är borta och att man inte kan skylla på viruset längre när man tänker på hur det har påverkad många människor på ett negativt sätt. Det tar tid att fasa ut även om man kanske snart kommer att se att saker och ting blir bättre och man mer kan återgå till hur det var innan detta med viruset slog till.  Jag kanske tänker negativt, men jag vill inte hoppas eller tro nånting. Jag trodde ju länge att detta med coronaviruset inte hade eller skulle påverka mig så mycket. I alla fall inte på något negativt sätt. Men jag har ju dom senaste dagarna tvingats erkänna att mycket av den "skit" som jag har känt bara dom senaste tiden hade jag nog sluppit känna om det inte hade varit för coronaviruset. Det är ju bidragit till att jag mår ganska dåligt nu, även om det inte bara är p.g.a. viruset. 
 
 
Blir allt verkligen så mycket bättre under detta året? Jag är inte säker, men jag hoppas det i alla fall. Hur är det tex när man har fått vaccinet. Är faran då över för ens egen del. Det är väl så det funkar? Vaccin ska skydda mig mot något, men skyddar det också mot att andra inte smittas av mig. Kommer man innan man får vaccinet att göra en test om jag har redan har COVID-19? Om jag har det får man då vaccinet i den stunden? Eller får man vänta till det går över? Jag bara tänker fritt, utan att egentligen veta nånting. Kanske framstår jag bara som dum. Oavsett hur allt är så har jag svårt att släppa tanken på att all den skit som har kommit p.g.a. coronaviruset, snabbt sen över går till att bli mycket bättre under detta året. Jag att det kommer att ta lång tid innan världen mer kan återgå till hur det var innan detta bröt ut. Det förändras inte för alla till det bättre, på kort tid. Det är en process som kommer att ta lång tid. Många har ju tex förlorat jobbet. Dom ska ju få sitt liv tillbaka. Många har ju blivit sjuk och det har säkert påverkat dom på olika sätt. Många förlorat nära och kära. Dom kanske aldrig kommer att läka sina sår, dom kommer bara att få lära sig att leva med dom. Jag hoppas naturligtvis  att jag har fel nu, men jag har svårt att se att detta med viruset inte får negativa konsekvenser under ganska lång tid framöver. Problemen som kommer efter att själva faran med coronaviruset är över tror jag kommer att pågå mycket längre, än själva smittspridningen i sig. Jag försöker att inte tänka så, men jag klarar inte att tänka på något annat sätt. 
 
Nu hoppas jag ju att 2021 blir det år då man i alla fall löser det stora problemet med coronaviruset. Jag har tröttnat sen länge på att människor hela tiden kritiserar andra människor för att dom inte tycker att dom gör tillräckligt för att bromsa smittspridningen. Sen åker samma person som har kritiserat någon annan på en resa. Sen får hen kritik för sin resa och så försvarar sig den personen med att resan var nödvändig, och i nästa sekund kritiserar den person som har fått kritik det som hen gjorde var rätt medans hen tycker sig se andra som åker på icke nödvändiga resor. Jag är liksom trött på att varje dag läsa om vad man ska göra för att minska smittspridningen. Och jag har tröttnat på folk som kritiserar andra för vad dom gör och sen hör man ett försvarstal på det, samtidigt som den som kritiserar eller bara uppmanar andra vad som är rätt och fel också blir granskad och avslöjad för minsta lilla fel som hen anses göra. Det är för mycket "tjabbel" för lite "action" i detta. Vi måste ta ansvar tillsammans, men vi måste också lösa detta tillsammans, och då tycker jag inte debatten ska handla om vem som gör fel och vad den personen sen har att säga till sitt försvar. Hur det ska vara har jag inget svar på, men personangrepp tror jag sällan funkar i längden. Det är ingen effektiv lösning på att göra slut på coronaviruset. 
 
 
Jag själv orkar inte bry mig så mycket. Jag gör vad jag tror är rätt. Jag är inte säker på att jag alltid själv är så duktig på att följa alla restriktioner på rätt sätt. Jag orkar heller inte predika för att alla måste göra det. Jag vill bara att allt blir mindre och mycket blir som det var innan coronaviruset bröt ut. Hur vi kommer dit orkar jag ärligt talat inte lägga ner mycket tankar på. Jag orkar heller inte bry mig om det nu skulle vara så att jag själv skulle få kritik för att jag gör nånting som andra anser är fel att göra när det pågår en pandemi. Jag kommer inte att ha något försvarstal då. Jag vet att jag gör vad jag tror är rätt och jag tror inte dom som eventuellt kritiserar alltid gör så himla rätt själva. Jag hoppas att jag kommer att få uppleva ett 2021 där man slipper se och höra det där ständiga påpekandet som jag upplever att man nu har hört sen i mars 2020. Det där att många gör fel och inte tar ansvar för att vi befinner oss i en pandemi. Där typ kända personer med många följare på Instagram blir överöst med massor av hat för minsta lilla bild eller film som kan uppfattas som att personen inte tar ansvar för att smittspridningen ska minskas. Den skiten hoppas jag mer förvinner under 2021. Jag vill känna att detta med coronaviruset är mindre laddat.  Inget är perfekt i detta och vem vet egentligen vad som är rätt och fel att göra? 
 
Under 2020 gjordes säkert många fel och ingen hade väl ens kunnat förutse 2019 att 2020 skulle bli ett år där ett virus på något sätt skulle hålla världen i ett ganska stadigt grepp. Jag hoppas att 2021 ändå blir det året då man i alla fall kan börja lägga allt med coronaviruset bakom sig. Alla är vi väl ganska trötta på skiten. I alla fall vi som bryr oss nånting om det. Det finns säkert dom som fortfarande inte tar nånting av detta på allvar och det har jag egentligen ingen åsikt om. Jag vill bara slippa känna att det kan kännas fel om jag får, eller ger någon en kram. Det ska inte vara fel att hälsa på någon med en handskakning. Jag vill slippa läsa om att det är fel att en restaurang är full med folk. Det ska inte  vara fel att  besöka sina nära och kära. Mycket av sånt som tidigare var bra ska ju inte vara fel, men under 2020 har mycket av sånt som tidigare var självklart och bra för oss alla, just bara jävligt fel. 2020 blev ett konstigt år och man blev mer medveten än någonsin på att saker och ting kan ända som kan påverka ens liv negativt på olika sätt. Man får väl hoppas att att detta året kommer att bli bättre än det året som nu sen några dagar tillbaka är avslutat. 
 
( JAG ÄR GLAD ATT JAG KAN AVSLUTA ALLA INLÄGG MED KRAM, UTAN ATT BLI KRITISREAD FÖR ATT JAG INTE FÖLJER FOLKHÄLSOMYNDIGHETENS REKOMENDATIONER.) 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE