Massor med grejer.

Jag har haft en ganska intensiv vecka med massor att göra. Mycket jobb och sen har jag inte slutat att greja efter alla arbetsdagar. Det känns ändå bra att jag har fixat mina promenader och klarat 80 000 steg även denna veckan. Hade jag inte haft det där resultatmålet så hade det nog inte blivit någon runda alls denna veckan. Jag hade bara fastnat i tankar med bortförklaringar om att jag har för mycket att göra denna veckan, jag kör nästa vecka istället. Sen kommer nästa vecka och så orkar man inte riktigt ta tag i det eftersom man förra veckan började lägga ner och sen har man snart lagt ner helt eftersom man har slutat vara igång regelbundet. Så jag är nöjd med att jag alltid prioriterar att få ihop mina steg. Det gör ju i sin tur att jag orkar med mycket annat också, även dom veckorna där jag har väldigt mycket saker som jag vill få gjort. 
 
 Jag har stundtals denna veckan känt mig ganska stressad. Det har jag inte gjort på flera månader, men återigen kan jag väl bara säga att jag har haft så mycket som jag bara känner att jag vill få gjort och då blir man väl lättare stressad av det. När jag kom till insikt med att jag kände mig väldigt stressad så försökte jag ändå tagga ner direkt. Jag tror att stress i längden kan vara ganska farligt och det är lätt att hamna i en "loop" där man hela tiden stressar runt, för man kan ju alltid hitta saker som man vill få gjort. För att slippa stressen så kanske jag kan planera mina veckor lite bättre. Bra är också att sätta upp en tid för hur många minuter eller timmar saker och ting ska ta. Jag vill ändå få gjort mina vardagliga saker och jag vill greja med detta regelbundet så det inte hinner bli så mycket att göra när man väl väljer att ta tag i något. Sen får man väl ändå erkänna att mina vardagliga saker tar inte så lång tid att fixa. Om jag tex bestämmer mig för att putsa mina fönster i mitt hem så tar det från att jag bestämmer mig för att göra detta till jag är färdig, 15 min. Om jag dammsuger mitt hem så tar det kanske max 20 min och då är jag ganska noga. Tvätta av golven tar kanske 15 min. Det tar inte ens 60 min att få allt de där gjort så jag borde väl i alla fall göra detta lite oftare än vad jag gör.
 
 När det gäller mitt nyårslöfte som i år var att jag skulle vara väldigt noga med att spara en viss summa pengar varje månad så kan jag bara säga jag ligger lite före med pengar nu, men samtidigt vet jag att dom pengarna jag ligger före med nu kommer att behövas senare i år för att jag ska få ihop allt i slutändan. Jag känner att jag måste vara lite försiktig med vad jag köper och ur jag väljer att spendera pengar om jag ska klara detta. Jag märker att hur jag än vänder och vrider på det så kommer det att finnas månader där jag faktiskt måste vara ganska tuff mot mig själv och kanske avstå från vissa saker som jag kanske för stunden vill göra eller bara köpa. Det som känns bra är att jag i slutändan tror att det är värt allt jag behöver avstå för att jag ska nå målet. Jag kan ju göra så mycket mer om jag bara biter ihop ett tag och kämpar in nyårslöftet först. Men jag har insett att detta kommer att bli betydligt tuffare än vad jag först trodde att det skulle bli. 
 
 Jag känner annars att jag mår mycket bättre nu än vad jag har gjort tidigare i år. Under januari mådde jag ju riktigt dåligt, men under februari har jag börjat och känna att jag mår bättre och bättre och att jag kanske är på väg att må lika bra som jag tex gjorde: 2016 och första halvan av 2017. Då var jag liksom på toppen när det handlade om att må bra. Sen hände flera olika saker på en och samma gång och då kunde jag inte hitta verktygen för att klara av att fortsätta må bra, så jag mådde istället skit och allt kändes bara tomt. När jag tittar på bilder av mig själv från tex 2016 och jämför dom med tex 2018 så ser i alla fall jag att jag inte mår så bra på bilderna från 2018, men  allt Verkar vara jättebra år 2016.
 
2016
 
2018
 
Jag kan ju hitta bilder även från 2018 där jag inte ser ut att må jättedåligt, men jag måste ju ärligt säga nu att jag har haft några år där jag verkligen inte har mått bra och allt började nog i alla fall under hösten 2017. Jobbiga tankar att komma till insikt med. Sånt här kan man ju ganska lätt titta tillbaka på när man har en blogg. >Jag kan nu konstatera att jag har förmodligen inte mått så bra dom senaste åren och det har tagit lång tid att vända dom "dåliga" känslorna som jag har haft.
 
Det som känns mest jobbigt kanske är att jag under ganska lång tid har gått runt och tänkt att vissa personer har jag gjort saker mot mig för att dom typ vill jävlas. Så har jag tänkt och vissa personer rätt länge och nu har jag förstått att det kanske inte har varit så. Jag ska inte säga så mycket mer än så, men jag tycker det känns jobbigt att jag har trott att det har varit på ett visst sätt och nu förstår jag att det inte har varit som jag trodde. Så som jag trodde att det var har fått mig att må dåligt och när detta då inte visar sig stämma så känns det lite pinsamt att behöva inse att man har haft fel under ganska lång tid. Jag tänker inte vara så hård mot mig själv och baar säga att jag har mått dåligt utan anledning. Folk har gjort saker mot mig under de senaste åren som jag absolut har mått dåligt över. Jag har inte alltid fel där liksom. Det är ju  många olika saker som gör att jag mår bra eller dåligt. Det är aldrig en enskild grej eller en enskild händelse som avgör hur jag mår. Det är hur saker och ting har varit i livet över en längre period som mer avgör hur jag mår, men det stör mig lite att jag har trott något är på ett visst sätt och sen visar det sig att det inte stämmer och jag har ändå mått dåligt över nåt som inte har varit så som jag först trodde. Nu i efterhand är jag återigen glad över att jag inte har bloggat och hängt ut personer. Nu hade det ju varit väldigt pinsamt om jag hade suttit här och skrivit en massa saker om andra och hur jag trodde att det var, när jag nu har fattat att jag bara har haft jäkligt fel. Jag är glad för att jag under alla år har haft ganska klart för mig vad jag ska blogga om, och vad jag absolut aldrig ska blogga om. Det kan bli väldigt fel och obehagligt för mig själv om jag  inte håller mig till alla dom principerna som har för mitt bloggande. Att jag håller mig till mina principer är viktiga för mig för att jag ska må bra och för att jag ska kunna fortsätta med bloggande över tid. Jag tycker fortfarande att det  är roligt att hålla på med min blogg. Jag gillar att pilla med detta lika mycket nu som jag gjorde för typ 10 år sedan. Jag vill liksom hålla detta levande länge jag tycker detta är kul att hålla på med. Jag mår ju bara bra av det. 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE