Försöker minska min ångest.

Jag får ibland ångest och det känns som jag har fått det till och från så länge jag kan minnas.  Oftast känner jag ångest av oro, men jag tror också att jag kan få det när jag tänker tillbaka på saker, där jag kan tycka att jag borde ha varit snällare mot en eller flera andra  människor.  Någonstans i dessa tankar skapas min ångest.  När den kommer så tycker jag att den känns obehaglig, men inte farlig. Jag är glad för att jag inte drabbas av panikattacker eller nåt liknade. Skulle jag bedöma hur mycket min ångest egentligen känns i kroppen, på en skala 1-10 så skulle jag nog säga 3. Jag känner av den lite, men jag har flera olika sätt att känna mindre ångest än den jag har när jag känner som mest. 
 
3  tankar som minskar min ångest:
 
1. Jag har insett sen länge att allt kretsar inte kring mig. Jorden snurrar på och massor med människor tänker mest på sig själva och sina närmaste. Folk bryr sig inte så mycket om mig eller andra som man ibland kanske kan tro. Dessutom kan jag ofta tänka att: Om det nu finns människor som stör sig väldigt mycket på mig... så är det deras problem och inte mitt.  Jag känner sällan att jag behöver bry mig och denna tanke minskar min ångest.
 
2. Jag har valt att acceptera min ångest och att saker och ting kommer över mig ibland som lätt ger mig ångest. Försöker jag förtränga eller på något annat sätt motarbeta min ångest, desto värre och längre blir den. Jag har ju ändå en lite ångest och aldrig mycket. På en skala 1-10 så känner jag aldrig mer ångest än en 3:a. Tänker jag bara att jag ska acceptera att jag får ångest, så går jag ganska snabbt ner till en 1:a på skalan. Det kan också vara så att den försvinner helt genom att jag bara accepterar. 
 
3: Jag fokuserar mycket på nuet. Min ångest kommer ju ofta för att jag känner mig orolig eller rädd. Den kommer ju också när jag tänker tillbaka på den tid som redan har varit. Saker jag tidigare har gjort och som jag kanske på ett sätt ångrar kan jag ju ändå inte göra ha ogjort.  Jag kan då bara välja att fokusera på nuet för att på så sätt minska min ångest så mycket et bara går. 
 
 Att jag får ångest ibland är inget problem för mig. Det är inte mycket. Jag har lärt mig acceptera den för det blir bara värre och varar längre om jag försöker motarbeta den. Jag försöker ju också leva mycket i nuet. Jag får ju aldrig ångest över något som händer, eller som jag gör just i den stunden som jag är i. Man är ju alltid i nuet. Sen gäller det ju att kunna: Leva, tänka och greja i nuet också. Då tror jag att man mår som bäst. 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE