Tar en månad i taget

 Semesterlunken är man helt inne i nu. Det känner jag. Jag är mer slö än vanligt. Jag tvekar när det handlar om att ta tag i något. Det går några dagar till och sen kanske jag tar tag i något som jag egentligen borde kunna fixa på en kvart bara jag bestämmer mig för att göra det. Jag har inga problem med att jag är en sån nu som skiter i det mesta, eller bara skjuter hur mycket som helst på framtiden.  Är det semester så är det liksom. Jag tycker det är skönt att jag lyckas känna mig helt stressfri och för en gång skull är det lätt att leva i nuet. 

Jag ska inte klaga. Jag vill ju känna som jag gör. Sen kan jag göra många saker bättre, men jag är ingen perfekt människa. Jag är inte lika bra på allting. Hur jag än försöker så kommer jag alltid att finnas saker med mig som är både bättre och sämre. Jag strävar inte vara perfekt, för ett sånt mål kommer jag aldrig att kunna nå. Jag kämpar för att nå andra mål i livet istället. Sådana som mer går att ta på. 

Pengar är ju det jag prioriterar just nu. Ni som läser min blogg regelbundet har väl inte missat det. Dom flesta som följer mig här på bloggen har nog tröttnat sen länge på att jag tjatar så mycket om hur det känns och hur jag tänker kring mina pengar. Men jag bloggar alltid för min egen skull och detta med ekonomin och det specifika målet jag har för i år, det vill jag verkligen nå. Det är jag helt säker på och då tror jag att bloggen hjälper mig att komma ihåg vad jag har gjort och vad jag behöver göra framöver eftersom jag hela tiden får ner alla tankar i skrift. Man kan säga att jag pluggar och lär mig min egen ekonomi. Jag har nytta av allting som jag lägger på minnet när det gäller detta. Jag skulle glömma över hälften om jag inte hade skrivit. Så oavsett vad folk tycker så kommer jag att fortsätta skriva. Jag bloggar ju alltid för min egen skull och inte någon annans. 
 
Som det känns nu så känns det bra med ekonomin. Jag tror att juli var den bästa månaden i år om jag räknar pengar in. Nu under semestern i augusti så har jag unnat mig lite mer så utgifterna har varit mer än normalt, men slutändan blir det som jag vill ändå. Juli gick ju så bra med pengar in och hade det inte gjort det, då hade jag ju inte bränt på lika mycket som jag framförallt har gjort under den senaste veckan. Jag ändå försiktig med vissa inköp. Jag har lärt mig av tidigare fel som jag har gjort när jag har försökt spara med har misslyckats. Jag vet också att pengar som jag kanske har lite överskott på nu, kommer jag förmodligen att behöva längre fram för att få ihop allt som jag vill ha det i slutet på december. 
 
Jag kommer ändå att ta månad för månad. Just nu orkar jag inte tänka på vad jag behöver göra i tex september eller oktober. Där är vi inte nu och mycket kan ändra sig. Både till det bättre och sämre. Jag kan inte vet allt nu, men jag har ju hittills kunnat hålla sparandet ganska exakt på kronan, varje månad, under hela detta året. Det kan jag ju veta i alla fall och när jag är i nuet så vet jag ju vad förutsättningarna är just i den stunden. Då kan jag ju också påverka det jag väljer att själv göra. Jag tror att om jag börjar fundera för mycket på hur jag ska göra längre fram än just nu, då blir detta med ekonomin bara för mycket och för stort. Risken är nog då också större att jag tröttnar på det, tappar fart och värsta fall lägger ner. Just nu känns det bra och då kan jag ju bara leva i den känslan. Sämre kanske det blir, men det behöver inte betyda att jag inte kan spara ihop dom pengar som jag har som mål att fixa år 2021. 
 
Jag får jobba med detta, en månad i taget, så är jag övertygad om att det kommer att kännas bra hela vägen. Jag har många olika lösningar på detta. Om inte det plan A funkar så har jag en plan B och kanske en C också. 
 
 
Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE