Jobbelijobb.

Då var denna arbetshelgen också avverkad, men jag ska jobba imorgon också. Jag börjar så tidigt som 04:30, men då slutar man ju i bra tid i alla fall. 
 
Ganska lugnt var det att jobba i helgen. Det kanske beror på coronaviruset. Folk kanske är försiktigare med att gå ut på helgerna, och då blir det väl också färre som åker buss. Snart blir det ju också förbjudet för krogar att servera sprit efter klockan 22:00. Kanske blir det ännu lugnare att köra helgen då? 
 
Jag tänkte mycket under helgen på hur jag tänker kring att jobba överhuvudtaget. Jag tror att jag ibland tänker för mycket på sånt som är jobbigt och tufft med att köra biuss och jobba som jag gör. Det skulle nog kännas lättre om jag tänker mer på allt som är bra med detta jobbet också. Det gör jag ju ofta också, men allt för ofta kommer jag på mig själv med att jag ofta har en känsla av att jobbet är tufft och kämpigt. 
 
Jag trivs ju bra med mitt jobb. Många andra jobb skulle jag verkligen inte vilja ha. Då är det bättre att köra buss. Så tänker jag jätteofta. Sen tcyker ajg inte att det är så jobbigt att gå upp tidigt och vara igång och jobba tex vid femtiden på morgonen. Det kan kännas betydligt bättre att börja jobba då än kansek två timmar senare. Det kan kännas bra att ha jobbat på ett tag innan morgonrusningen kommer igång. 
 
Dessutom gillar jag att man sköter sig rätt mycket själv på detta jobbet. Man vet man har att göra och är man fast och kör på ett rullande schema som vet man ganska exakt vad man har att göra i månader framåt. Det kan ju komma någon ändring, men i stort sätt så vet man vilka pass man kör och vad det är för tider så det är lätt att planera för framtida saker man vill göra på sin fritid. Sen upplever jag också att man ofta får ledigt när man söker det. Det är väldigt sällan som jag har blivit nekad ledighet.
 
De finns nog mycket som jag skulle kunna komma på som jag gillar med det jobbet jag har. Jag tror att jag ska börja försöka tänka betydligt mer på allt som känns bra, och mindre på det som kan kännas tufft och kämpigt. Jobbet är ju en stor del av ens liv och kan man tänka mer positivt kring det så kommer nog mycket av sånt som ändå känns tufft och jobbigt kännas mycket lättare. Det tror jag i alla fall. 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE