Hur blir jul och nyår?

 Vet ni vad ni ska göra kring jul och nyår. Jag har börjat fundera på några saker redan nu. Det är väl snart dags och packa upp julsaker och göra julfint i sitt hem. Många har ju redan gjort det. Jag brukar vara ganska tidig med att få upp julen för jag plockar ofta ner den 2-3 dagar efter julafton. Jul och nyår känns aldrig likvärdiga för mig så jag vill inte bli påmind om julen när när det mer närmare sig nyår och allt som har med den helgen att göra. 
 
Om jag först ska börja tänka på julen så vet jag inte ens om jag vill göra julfint i mitt hem. Jag känner inte riktigt för att ta upp den där lådan i källaren och julpynta i år.  Samtidigt är det ju rätt fint och det känns fel att bara strunta i det. Det känns ju lite deprimerande att inte göra lite julfint kring jul i sitt eget hem. 
I köket har jag ju haft det såhär fint andra jular, fast den där taklampan som ni ser har jag inte kvar längre. 
 
När det kommer till hur jag ska fira julen i år så tänker jag ju medt på allt man hör om att man ska vara försiktig. Coronaviruset finns och är ju fortfarande ett hot i allra högsta grad och det är ju inget som man  inte bör ta på allvar. Det tycker inte jag i alla fall. Ska man ställa in julfirandet helt i år med anhöriga och så? Nu ska jag väl vara ärlig och säga att jag under många jular inte riktigt har firat sp mycket jul med någon. Det är liksom ingen tradition som jag är så noga med att hålla på. 
 
Jag vet att jag ska jobba på årets julafton i alla fall. Vad jag vet nu så slutar bussarna att köra klockan 15:00 på julafton, men eftersom jag börjar köra på min sista tur klockan 14:33 så kör jag ju tills den turen är på ändhållplats. Man bryter liksom aldrig en körning mitt på turen. Så på julafton slutar 15:25. Jag vet redan nu att jag har jobb i ca 6 timmar på julafton. Sen är jag ledig tre dagar på raken efter det. Jag är också ledig måndagen innan julafton så jag är ganska mycket ledig under själva julveckan. 
 
Hur blir det på nyår då?
 
Jag vet att jag jobbar nyårafton också, men precis som efter jobbet på julafton så blir jag ledig tre dagar efter det. Jag har en ganska lång dag på nyårsafton, men jag har hela kvällen ledig den dagen, så orkar jag hitta på något så kan jag ju göra det. Fast vi har ju detta med coronaviruset och då kanske det är klokast att inte göra så mycket på nyår heller. 

Jag är ledig ganska mycket veckan efter nyårsafton också så jag tycker att även om jag får jobba på just dom dagarna som kallas afton så får jag ju en hel del ledigt trots ändå.  Sen vet jag ju ändå inte om det blir något firande i år. Jag vill i alla fall ta detta med coronaviruset på allvar så även om det blir någon form av firande så blir det på ett mer smygsamt sätt och säkert med väldigt få andra människor i min närhet. Det lite tuffare jobbandet sätter inte igång förrän vecka 2 igen.  Så jag får nog säga att jag är mer än nöjd med hur jag jobbar och blir ledig. Sen kan man ju kanske inte göra så mycket med ledigheten ändå. Fast man sparar ju en hel del pengar på att inte göra så mycket. 
 
BILD FRÅN NYÅRSAFTON 2017
(null)

 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE