Tankar om 2020 & 2021.

För ganska exakt ett år sedan så tänkte på att år 2020 minsann skulle bli det året då jag i alla fall lägger dom senaste 10 åren bakom mig och istället bara blickar framåt mot nya mål och upplevelser. År 2020 skulle ju bli starten på något nytt och allt jag har lyckats med sen tidigare ska jag bara vara glad för och allt som jag inte har klarat av skulle jag i princip bara skita i. Jag tänkte liksom: Nytt år, nytt tiotal, nu kör vi och jag hade också ett nyårslöfte som gick ut på att jag minst en gång i månaden skulle göra nånting som för mig skulle vara utöver det vanliga. Jag satte upp planer för vad jag skulle göra. Jag hade resor och andra coola saker på gång. Jag ville göra allt för att inte 2020 skulle bli ett år där jag fastnar i den vanliga vardagen allt för mycket. Jag kände av att 2019 hade varit ett sånt år där jag i längre perioder bara hade gått runt i min vardag och liksom inte gjort något med alla tankar jag hade om roliga saker som jag ville göra. Meningen var att det skulle bli ändring på detta i år, men sen gick det ju 2,5 månad in på 2020 och då kom coronaviruset och förstörde en hel del av allt som jag hade på gång. 
 
(null)
Året började ju annars bra för min del. Jag fick ju träffa Alexandra Nilsson igen. Jag fick kläder till ett värde av ca 20 000 kr och eftersom jag hade skänkt 9000 kr till Musikhjälpen och betalat ca 4000 kr för resa och hotellboendet så kan man ju säga att jag handlade kläder på rea eftersom värdet på vad jag fick var mer än vad allt kostade mig. 
  (null)

 Allt kändes bra och tjänade mer pengar än jag normalt brukar göra. I februari hade jag en galen utekväll som kostade mig sjukt mycket pengar,. Något som jag har haft många gånger förut. Inget konstigt med det liksom. Men jag räknade ändå den utekvällen till att jag gjorde något som för mig är lite utöver det vanliga. Bränner man över 10 000 kr på en kväll så är jag inte helt säker på att jag vill att det ska vara något som känns som en helt vanliga sak att göra. Jag vill ha fötterna på jorden även om jag hade tänkt att detta året skulle bli något extra och också kosta som f*n.
 
 I mars satt jag sen och kollade på lite olika resor. Jag funderade på i alla fall på att åka till Prag igen. Där var jag ju 2018 och jag trivdes bra då. Jag funderade också på Köpenhamn och Helsingfors. Jag var lite osäker, men jag tänkte att det kan vara mysigt att kolla in norden lite mer än vad jag tidigare har gjort. Jag hade även lite planer på att påbörja någon form av resa i Sverige och jag hade  tänkt ut lite platser att åka till och jag hade också kollar upp vad jag kunde göra där. Det kunde vara så enkla saker som att jag: Bara åkte till ett skogsområde där i Dalsland för att jag ville promenera, eller så kanske jag kunde besöka ett fik eller en restaurang på något jag aldrig hade varit på. Kanske i någon stad som jag inte brukar vara i.
 
 Det blev inte så mycket med nåt. Coronaviruset kom och i början visste jag ju inte riktigt hur jag skulle förhålla mig till det, men jag fattade ganska snabbt att det där med utlandsresor var bara att glömma tills vidare. Så är det ju fortfarande och jag nu nu till skillnad från förra året inga planer för nånting och jag har egentligen ingenting som jag är uppbokad på som jag har tänkt att göra under 2021. 
 
2020 blev ändå året då jag fick tid att fundera på hur jag ville ha det längre fram och jag jag har ju haft en dröm sen jag var lite om att få det på ett visst sätt. Jag har liksom en vision, ett tillstånd som jag vill vara i och under detta på många sätt trista år av mycket isolering än vad man hade tänkt så växer sig lätt tankar om att göra lite större saker sig starkare. Det blev tillslut så att jag fattade ett beslut mitt i den pågående pandemin om att jag en gång för alla skulle göra ett ärligt försök att förverkliga en barndomsdröm och eftersom jag tänkte på detta redan då så har jag ju i princip funderat på detta hela livet. I år kände jag väl att jag har funderat färdigt. Nu gör jag vad jag kan istället, punkt slut liksom. Det har också känts bra att greja med detta för det har funkat att sträva med, trots allt som har varit med coronaviruset. Just nu och under en ganska lång tid framöver så handlar detta mest om att jag ska få loss pengar och eftersom jag inte har rest eller direkt kunnat göra så mycket av alla roliga saker som jag först hade tänkt, så har jag ju haft mer pengar än vad jag från början trodde att jag skulle ha i år. 
 
 När det kommer till mitt bloggande i år så tog jag ju ett beslut i slutet av januari där jag sa att jag skulle börja blogga på ett lite annat sätt än vad jag tidigare hade gjort. Jag ville skapa färre inlägg, men kanske jobba lite mer djupgående med varje inlägg. Jag ville inte sluta, men det fanns så mycket som jag inte ville blogga om längre så jag tog ett beslut att jag nöjer mig med att publicera något varannan dag istället för flera inlägg varje dag. Dessutom kan jag ju jobba lite mer med varje inlägg och mer tömma mig på alla tankar om något. Här är en video som jag publicerade i samband med att jag började fundera på hur jag skulle fortsätta med bloggen. 
 
 Jag vet inte om det blev exakt så som jag sa att jag skulle göra, men jag är ändå ganska nöjd med hur jag väljer att jobba med bloggen idag. Jag lägger inte lika mycket tid som jag har gjort andra år på att skapa blogginlägg, men jag håller den ändå min blogg levande med regelbundna  publiceringar. Jag mår fortfarande väldigt bra av att blogga. Jag har inga planer på att sluta. Varför ska jag sluta med nånting som jag mår bra av?
 
 En annan sak med detta året som också har känts bra är att jag har mer än tidigare år varit fri från konflikter med andra människor. Man har ju i och för sig hållit sig borta mer från att träffa andra människor än tidigare, men jag tror också att det är så att jag har ju kommit till den punkten i livet där jag känner att jag bara har dom människorna runt omkring mig som jag vill ha nånting med att göra. Tidigare år har jag fått så jäkla mycket skit av vissa personer. Mest har det väl handlat om att jag inte vill ha vissa typer av människor i mitt liv. Man vill ju bara ha folk som ger än bra energi och jag hade en ganska lång period under det förra tiotalet där jag valde att klippa med ganska många människor som jag tidigare på något sätt hade haft med att göra.
 
Jag ska inte skriva mer om allt de, men i år  har jag i alla fall känt att jag har dom människor omkring mig som jag vill ha. Jag gör mer min grej och då blir det bara så att man får rätt människor omkring sig som också känns bra att ha vid sin sida. 
 
 Allt är som det är nu. Pandemin gör sitt och man kan ju välja att mer eller mindre bry sig. Sjuk har jag inte varit under hela detta året. Sen ska man kanske vara försiktig med att säga att man kommer att hålla sig frisk under 2020. Det är ju ändå denna kvällen, och måndag - torsdag kvar av detta året. Det har varit ett sjukt år, men jag har varit frisk. Även om jag inte kände av något av någon form av sjukdom under detta året så känns det ändå som coronaviruset drabbade mig på ett sätt som jag inte ville att det skulle göra. Jag hade ju så mycket planer och 2020 skulle ju verkligen bli en nystart på livet och istället fick man en känsla av att allt bara stannade upp. 
 
Man får väl hoppas att detta med pandemin försvinner till nästa år och att "världen" i alla fall kan börja återgå till hur det var innan mitten på mars i år. Sen tror jag ändå att det kommer att ta lång tid. Personligen tror jag coronaviruset kommer  att få konsekvenser för många människor under ganska lång tid framöver. Även om faran för smittspridning typ skulle förvinna så är det ju inte så att allt bara återgår till hur det var innan, bara över en natt. Det tar ju tid att tex bygga upp något igen som man kanske till viss del har förlorat p.g.a. av detta med COVID-19. Ett företag som har gått i konkurs eller en människa som har förlorat jobbet får ju inte bara allt tillbaka när pandemin är över. Det tar liksom tid att få det bättre igen när detta med coronaviruset har orsakat så mycket skit för väldigt många människor och vi lär nog få leva med det på något sätt under hela nästa år också, oavsett vilka restriktioner som man har att rätt sig efter. 
 
Nu är året snart slut och jag har funnit flera typer av insikter som jag nog i framtiden kommer att ha nytta av att jag har kommit till. På något sätt har jag i år hittat mig själv bättre än tidigare. Jag tror att jag äntligen kommer att klara av att bara vara den personen som jag alltid har velat vara. Nu gör jag ju också bara min grej och jag kommer på så sätt att få ha rätt personer omkring mig som jag vill ha vid min sida. Kanske är jag nu på rätt väg när det kommer till att få det liv som jag alltid har velat ha. Det krävdes bara att jag: Stannade upp, tänkte efter, taggade ner och började vara den personen jag alltid har velat vara. 
 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE